reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Zajączku witaj kochana!!!! :-):-):-) sciskam mocno!!!! i trzymam kciuki za ta nowa ginke!!!! ;-)
Loree twoja cora ma niesamowite oczeta na tych fotkach! :tak::tak::tak:

reklama
Loree ale masz słodkiego bąbelka jeju !!:laugh2: widac że śmieszka z niej cudna!

Ja też cos musze z włosami zrobić, tzn jakiś ładny brąz sobie znaleźć , bo coś te fryzjerki nie trafiaja z kolorem dla mnie..... chętnie z fryzura też bym coś zrobiłą ale niestety ściąć nie mogę bo mnie mąż z domu wyrzuci:laugh2:

Nektarynko jestes wielka! Komp wyczyszczony i hula! Dzięki. Czy masz jakieś sprawdzone programy do oczyszczania?
ja wielka?? ale ja nic nie zrobilam? albo juz nie pamietam.. :szok: jesli chodzi o program do czyszczenia kompa hmm ja zadnego nie uzywam bo wiem co moge i gdzie usunac.. a jesli juz mialabym jakis polecic to
CCleaner 2.22.968 PL- Download - INSTALKI.pl
kiedys go uzywalam a teraz dbam sama o komputer:)

Dzięki. Taka pyzata jeszcze bo ciągle na cycku wisiała. Jak dla mnie to dobry moment na chrzest. I ubranka już są fajniejsze niż dla takich noworodków. Ja nie chciałam dziecka wsadzić w wielką poduchę. Ale każdy ma swój gust.
[/url]
powiem tak trzymalam dwutygodniową dziewczynke moją chrzesniaczke.. byla tak mala ze w beciku jezdzila jak szalona.. masakra.. no ale wtedy rodzice sie spieszyli bo brat ojca malej wyjezdzal do niemiec i trzeba bylo szybko.. i potem takze bylam na chrzcie 2-miesiecznej dziewczynki takze mojej chrzesniaczki i znaczna roznica była

Witam.
Zajączku słonko kochane, cieszę się,że już jesteś z nami i że dobrze się czujesz. Całą sytuację dobrze podsumowała Kroptusia. Jak dla mnie nic dodac nic ująć.
Trzymam kciuki żeby teraz wszystko poszło dobrze. Ile musisz odczekac ze starankami? Czy nie musisz w ogóle? Nie znam się...
.
Cześć Loree:-) Jak się czujecie??
Niewiem czy musimy czekac. Na razie jeszcze krwawię trochę. Jutro bede miała wizytę u nowej. Może ona mi chociaż powie o co kaman wolno i dużymi literami
Buziaki:):)
Znalazłam ....
Piękna jest:-)
Wróciłam :-)
Zajączku!!! Kochana moja! Jak dobrze, że już jesteś bezpieczna w domku no i z nami na forum.
Dobrze, że spotkałaś choć jednego porządnego lekarza... Po tym co przeczytałam, jak Cię nie było, to krew mnie zalała normalnie...
No a ja już po wizycie. Wczorajsze plamienie dzisiaj już nie do końca jest plamieniem.... . Czy to rzeczywiście @ i się rozkręci na dniach.
*
CZeść Asiq :-). Jestem czuję się w miarę. Troche mnie brzuch pobolewa nie wiem czemu. Czy lekarz bedzie porządny to sie okarze.
A za Ciebie trzymam kciuki:-)
Zajączku witaj kochana!!!! :-):-):-) sciskam mocno!!!! i trzymam kciuki za ta nowa ginke!!!! ;-)
:tak:
Dzięki Ewuni Skarbie:-)

Kroptusiu dzisiaj podpisuje się obiema rękami i nogami pod tym co piszesz:-). Ja też w pierwszej ciąży spałam i odpoczywałam kiedy chciałam. Teraz juz nie jest tak łatwo. Zwłaszcza że ja mam w domu 2,5 letnie dziecko, więc cały czas się nią zajmuje. Co do przygotowań do porodu- ja lubię mieć wszystko zapiete na ostatni guzik. I teraz już zaczęłam wynosić pudła z piwnicy z ciuszkami i przeglądać czego mi brakuje. Oczywiście tak wstępnie. Ale i pierwsze i drugie dziecko będzie " zimowe" , więc ciuszki wykorzystam na pewno. Ja uwielbiam zakupy dla maluszków.

Powiedz mi kochana dlaczego lekarz kazał Ci odstawić Biofer w ciąży? Jak go wcześniej łykałaś? Bo na ulotce pisze że można wieczorem a lekarz kazał na czczo:baffled::baffled:
.

hihi no dzieciaki maja to do tego ze nie dadza pospac, moja niby 6 lat ale tez absorbujaca pod innym katem, juz wiesz takie powazne rozmowy tysiac pytan problemow a ja wychodze z zalozenia ze jak sie chcialo miec dziecko to nei po to by potem mowic "potem...nie wiem...tak ... nie" tylko rozmawiac, tlumaczy, INTERESOWAC SIE itd...a jak tlumaczyc 6 latkowi to juz z glowa bo to skubane zaraz Cie przechytrzy...mnie ostatnio dzieci w przedszkolu "napadly" i .... "kiedy wyjdzie dzidzius...a ktoredy wszedl...jaki duzy...a widac juz mu siusiaczka,...skad sie wzia" hehe i tak samo cora, zaskakuje co raz pytaniem i nei daj boze chcesz zbyc czy zle odpowiesz...:-) co do bioferu moze dlatego ze lekarz nie widzial potrzeby z uwagi na wyniki i wystarczyl feminatal by nie przedobrzyc z zelazem bo tam tez jest!! a ja startowalam z HB 11,5 a norma od 12 obecnie pod koniec ciazy mam juz 3 mc z rzedu 11,9 :-) wiec mysle ze nie ma potrzeby...nim zaszlam w ciaze i wpadlam w stan anemiczny mialam 9,0 i wtedy mi zalecono biofer i pietruszke

Wiecie dziewczyny jest mi baaaadzo smutno jak pomyśle że mogłam zacząć się powoli cieszyć już z dzidzi....:-:)-( Wiele łez wypłakałam już, i pewnie nie raz bede płakać...o właśnie jak teraz...:zawstydzona/y:
Ale jestem realistką.Dzieje się tak i już. Przynajmniej coś wiemy. Bedziemy próbować dalej Skoro organizm sam się oczyszcza jak coś jest nie tak to może tak miało być. ...

na szczęście mam jeszcze włosy na głowie:):)
Bo się szczerze mówiąc bałam. Musiałam mieć ściągnięty kolor czarny. I zrobiły się bordowo pomarańczowo żółte;)
Teraz mam brąz z refleksami bordowo fioletowymi. Podoba mi się:)

wiem coś o tym o ściąganiu koloru z czarnego na blond robiłam:baffled:

Patrysia dlaczego nie możesz ( nie chcesz?) czekać z chrztem dziecka dłużej niz miesiąc? Urodzisz w styczniu, zimno będzie i nie fajnie. Miesiąc po porodzie chce Ci się latać i załatwiac wszystko, marznąć w kosciele z maluszkiem i zajmować się tym wszystkim? Aż się prosi poczekać do lata. Ja mam córkę z listopada i chrzest był w maju. Było cieplutko, mała miała tylko sukieneczkę na sobie i mamy fajne zdjęcia w plenerze:tak:

hmm u mnie to troszke takie smutne ale nie takkie wiecie bardziej dla mnie:sorry::zawstydzona/y:ja synka chrzciłam jak miał 4 miesiące i także zimą bo luty a dlaczego za dużo pisania i tu wiecie każdy by czytał a to głównie przez proboszcza szkoda gadać:sorry:ech bo wiecie ja mam takie głupie myśli że synek tak późno chrzczony był bo on ma wykryte szumy w serduszku nie jest to nic takiego nie przeszkadza w życiu dzidzia zdrowo szczęśliwie się rozwija co tylko chodzić na kontrole co pół roku ale jednak dla mnie jest to przykre że musze chodzić co pół roku patrzeć na serduszko i słyszeć jest tak jak było nie pogarsza sie ani nie polepsza że na kontrole chodzić:-(wiecie to nie jest nic złego ale jednak i mam wyrzuty że to może dlatego że tak długo czekałam z chrztem co chce odrazu ochrzcić drugiego maluszka aby miał BOZIE już w serduszku:tak:a też i mam ciuszki dla Alanka po synku nowe co tez nie chce aby były stratne co dla nas jest dobrze jak jednak zrobimy chrzest szybciej:tak:

Znalazłam ....

słodko wyglądała:-)

reklama
Nektarynko niby nic nie zrobiłaś, ale doradziłaś dobrze i komp działa.

Zajączku fajnie,że masz tak szybko tą wizytę. Moja przyjaciółka miła identyczną sytuację jak Ty. Lekarz kazał czekać pół roku. Ale to jakis szpitalny kretyn był. Zaszłą w ciążę po 2 miesiącach i wszystko było ok całą ciążę. Nawet żadnych leków nie brała. Podstawa to fajny lekarz!

A u mnie bez zmian-nic nie czuję:baffled: Tzn. te męczące objawy zniknęły i teraz tylko często sikam. Od 4 dni nie śpię w dzień. Pierwszy raz nie zasnęłam przez Ciebie...bo czekałam az Kropeczka napisze co u Ciebie:-D:-D:-D:-D:-D. I tak mi cały dzień przy kompie zleciał. A potem stwierdziałam,że jak umiem przetrwac dzień bez spania, to będę twarda i się nie dam! Szkoda mi czasu.:-D

Kroptusiu juz Cie widzę jak Cię dzieciaki atakowały tymi pytaniami:-D. Ja na razie musze tylko odpowiadac na pytania " a po co? " A dlaczego"? Mam zdecydowanie łatwiej. Mój siostrzeniec kiedys zapytał kuzynkę w ciąży co ma w brzuszku. Jak usłyszał że dzidziusia to zapytał kto i jak go tam wsadził:-D

Patrysia błagam powiedz,że ja coś źle zrozumiałam, bo nie wierzę! Czy Ty myślisz że Twój synek ma problemy z serduszkiem bo go za późno chrzciłaś? Mam nadzieję,że ja coś źle przeczytałam.

Uciekam do sklepu po farbę, bo zabrakło mi na pomalowanie kawałka tarasu. Chyba dosłownie na 2 metry brakło:wściekła/y:
A musze dziś skończyć, bo w sobotę mamy imprezkę z przyjaciółmi i wszystko musi grać.
Zanim zaczniecie krzyczeć.....farba nie smierdzi a ja siedzę sobie na krzesełku i się nie przemęczam.
Zaraz wpadnie Kropka i będzie krzyczeć,że coś robię:-D

Ps. z nowych objawów ciążowych - mam coraz większy brzuch. Faktycznie w drugiej ciąży rośnie szybciej. A nie wierzyłam w to! W pierwszej nic nie było widać przez 4 miesiące.

Ostatnia edycja:
Do góry