reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
no co ty ...on woli ze mną na te wczasy jechać!;-):tak:
no to sie rozumie;-)
ale tak na serio-nie chce jechac na slub brata...nie mowie o weselu, ale na sam slub np?

Wyniki-
bylo jest
objetosc 3mln 5mln
ilosc w 1 ml: 74 mln/ml 43mln/ml (tylko to spadlo)....
iloscw ejakul: 224 mln 215 mln (prawie to samo)
ruchliwosc c. 64% 75%
ruch postep. 36,6% 70%

ruchliwosc znacznie wzrosla ...a ruchliwosc postepowa szczegolnie, a to wazne.
Ale wiecie co w polsce objetosc normy sa: 2-6 ml...a w UK normy to 1,5-20 ml

co o tym sadzisz Martynko?

I Ty Lolitko???jak ujrzysz powiedz tez pls...

Kropeczko jak lekarz mówi że wyniki dobre... to się ciesz i bez nerwów...

no niby tak...ale nie zbadali tu tego co nas najbardziej martwilo...czyli morfologii = budowy zolnierzykow....ale z drugiej strony wiecie co...moze ja sie myle-powiedzcie co sadzicie?????
Chodzi o to, ze na tych badaniach w kraju mamy podane normy-a nawet nie pisze "norma" ale "wartosc referencyjna"-"w.r.", pisze wiec, ze w r.. jest jak plemnikow dobrze zbudowanych jest wiecej niz 10% , a zle zbudowanych mniej niz 90%.......Wiec sie pytam -wiecej niz 10% dobrych....czyli ze co??? - jak jest np 11 czy 15 % dobrych, a 89 czy 85% zlych... to juz nie ma ryzyka???

Dla mnie to dupa jakas blada jak teraz mysle, bo wg mnie norma -lub zalecana wartosc - powinna byc 90% dobrych i wiecej ......oraz 10% zlych lub mniej....wtedy wiem, ze jest dobrze...ze prawdopodobienswto zaplodnienia zlym jest niewielkie....a nie ze referuja by bylo dobrych 10% i wiecej....:baffled:
to sie wymądrzylam...ale mnie to dreczy...
jakie jest wasze zdanie????

Ostatnia edycja:
Według mnie badania rzeczywiscie się poprawiły przede wszystkim ruchliwość ...super!
Teraz napewno nie będzie trzeba IUI... obyś tylko szybko mogła powrócić do staranek!
Szkoda tylko że nie zrobili morfologi wtedy byś miała całkowitą pewność poprawy!

No według suwaczka juz niedługo :tak: ale ja miałam pokrecone cykle wiec w razie braku @ to testa zrobie chyba za tydzień w piatek najwcześniej.

pokrecone ....czyli???? pisz tu zaraz jakie treminy i jak dlugie cykle byly po kolei wstecz i zaraz ci nakazemy dzien sadu testowego....kto by tu czekal do piatku za tydzien...zwariowalas???? czy ja mam malo stresow????

reklama
pokrecone ....czyli???? pisz tu zaraz jakie treminy i jak dlugie cykle byly po kolei wstecz i zaraz ci nakazemy dzien sadu testowego....kto by tu czekal do piatku za tydzien...zwariowalas???? czy ja mam malo stresow????
Szczerze?;-):-D
To jak nie brałam pigułek to miałam cykle długie od 28 dni do nawet 48-50 :baffled:
ale zanim zaszłam w ciaze z Paulina po odstawieniu pigułek to były tak miedzy 31 a 34 dni
więc myśle sobie,że piątek za tydzień jest ok o ile @ wcześniej sie nie zjawi-to by był 36 dc
.
Ohh jak bym chciała żeby nie przylazła ale jakos czarno to widzę :-(Dzis temperatura 36,9 ale ostatnio na 2 dni przed @ spadła to zobaczymy

Do góry