Zajączek81
Fanka BB :)
Dobra, mam dużo roboty
Spadalski
Spadalski
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No dzisiaj dzisiaj. I to całkiem wcześnie. Pierwsza wersja była na 24,30masakra.
Postaram się dac znać. Jednakże nie wiem czy przez smsa mi sie uda. jak nie to do poniedziałku wytrzymacie;-)
:-):-):-) Tak pewnie będzie. Albo się będzie chciała zbuntowac i zostanie zakonnicą![]()
Witaj Babo jedna gdzie byłaś jak cie nie było??Witam was moje dziewczynki:-)
Buziaki
miłego pobtu Marzenko :-)Hej dziewczynki, ;-)
mnie dzis nie bedzie, wyjezdzam z malzem do krynicy , bede jutro moze :***
nie rozrabiac mi tu i nie skrobiac tyle!!!! pamietajcie o mnie buziolki :******* for all :********
ja juz śliczny brzucholek widziałam na NKNo a to jest mój brzusio z 17 tc:-)niektóre kobitki już widziały na nk;-)
cześć Justynko jaks ie czujesz?Cześć Bernadko, zeszło Ci coś przez noc, czy nadal noga opuchnięta??
Buziaki dla całej ferajny:-)
Witam.Witam wszystkie staraczki:-)
a to mój brzuchol z 28tc:
Patrysia nikt nie naskoczył na Ciebie tylko dla tego,że chcesz szybko ochrzcić dziecko, to jest Wasza decyzja i zrobicie jak zechcecie.czy możecie już przestac robi mi się przykro bo naskakujecie na mnie a tylko dlatego że chce ochrzcić swe dziecko nieco szybciej:-(
Dziekuje Ci bardzo za ta wypowiedźPoza tym jest wolnosc slowa i nasze forum jest fajne i sympatyczne ale nikt tu nie musi nikomu kadzic , ani klamac, ani spijac miodu z ust. Dziewczynki tu jest potrzebny dystans i tyle. Kazda ma prawo sie wypowiedziec i nie przeradzajmy tego w "nagonke" , w tym konkretnym przypadku na Patrysie.
A widzisz gdybym wcześniej wiedziała,ze nosisz okulary to moze bym i wpadła na ten pomysłWieczor
Pokonala bol glowy okazalo sie, ze to przez nie noszenie okularow. No coz jak trza to trza :-( Dzis nosilam je przez caly dzien i ani troszke nie zacmilo![]()
1 a to jestes usprawiedliwionaGdzie uciekam, a do przacy miałam na godz 12
A skoro się pytasz o sprawe z M:
1 no czasem mam jakies przebłyskiDobry wieczór:-)
Kropeczko - jestem, ale chyba już nie jestem potrzebna - Badaicka pięknie wszystko wyjaśniłaleki na pewno mogły zaszkodzić - do tego stres i nerwica gotowa - jak nie wyjeżdżacie to zadbaj o siebie - jakieś drobne przyjemności domowe;-)
zdrówka dl amamy - bolerioza to poważna choroba przecież
Badaicka - czy Ty sobie urodziłąś córcię w prezencie![]()
O żesz Ty orzeszku!
Kochana, normalnie z klawiatury mi to wyjelas:-)
Te dziewczyny, ktore mnie znaja troszke lepiej wiedza, ze ja do tych "slodzacych" nie naleze. Z drugiej strony, czesto to ze mam inne zdanie na jakis temat bylo odbierane jako atak. Przez to zaczelam sie piec razy ugryzc w jezyk (palce), zanim cos napisalam. Zle mi z tym bardzo, bo czasem to mnie do szalu niektore akcje doprowadzaja, a wybieram byc cicho - normalne jak nie ja
Ciesze sie, ze jednak sa tu ciagle osoby (bo jest nas wiecej) ktore nie maja problemu z wyrazaniem wlasnego zdania a ich posty nie ograniczaja sie tylko do : "Siema sloneczka, u mnie dzis piekna pogoda, ide polezec"....
Tak trzymac! Niech forum czasem bedzie forum, a nie zawsze GG(nie chce nikomu ublizac , sama tez czasem walne samo SIEMA - jest tu jednak jedna osoba, ktora nigdy nie powiedziala nic sensownego
)
1Kazdy robi po swojemu.Luz blues i róbta co chceta jak to mówi Owsiak.
Pojechałam z córką po tuje i wydałyśmy całą kasę na ciuchy- wyprzedaże są duże....
Tak to jest wysłać dwie baby do sklepu.
O WOW!!! No słyszałam ,że w UK jest duzo zachorowańCIEZARNE I PLANUJACE TERAZ ZACIAZYC...szczegolnie z UK...dla Was:
Polska - Rozmaitości - Internetowe wydanie dziennika ogólnopolskiego
No szalejesz kochanajedno było,blizniaki tez juz były w repertuarze.............wiec teraz stawiam na 3.....hihih.....bo ostatnio ciagle widze 3 bociany razem
MASAKRA JAKAŚ
Kochana zobaczymy jak temperatura sie zachowa po odstawieniu luteinyHej dziewczynki,
U mnie dzisiaj I :-( Zaczynam tracic wszelka nadzieje :-(
Uuuuuu, że jak??? 14 dnia ja jestem wq .... dostala @ moj cykl trwal 14 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1![]()
TAK TAK ja cały czas to potwierdzam z Paulina test po tygodniu opóźnienia sie @ WYSZEDŁ NEGATYWNYto moze jeszcze nic straconego skoro @ nie ma i nie czujesz sie jak na @ to moze jednak będzie tak jak Badaicka miała ze testy negatywne wychodziły a Paulinka już pod serduszkiem była
Miłego odpoczynkuHej dziewczynki, ;-)
mnie dzis nie bedzie, wyjezdzam z malzem do krynicy , bede jutro moze :***
nie rozrabiac mi tu i nie skrobiac tyle!!!! pamietajcie o mnie buziolki :******* for all :********
czesc Agniesiak!!ŁałPiękny
Już się doczekac swojego nie mogę
![]()
Sprawdzają się, sprawdzająJestem żywym dowodem na to
Pierwszy cykl z testami owu i się udało
Tez już bym taki chciala:-) a u mnie dopiero 9 tydzień..
matko kto chce zostać zakonnicąBernadko - zapraszam
Passingby - nie pozwól jej zostać zakonnicą![]()
oj to faktycznie 10 m to juz maluto ale skoro to w najwezszym miejscu to nie tak zle ;-):-)[...]Musze gdzieś poszukac planów i sprawdzic szerokość, ale chyba na samej górze jest ok. 10 m. Kilka projektów mi się podoba, ale nigdy nie sprawdzałam szerokości tych domów.
A tak w ogóle to mamy podobnie pomalowane domki. Ja też mam taka zieleń w kuchni + meble w kolorze wenge. Korytarz też żółty a córki pokój róż+ fiolet;-). Nie wspomniałaś o salonie, u mnie beż i brąz.
A co do żelaza- ja mam takie dla kobiet w ciąży i dla planujących ciążę ,z kwasem foliowym.
Slonce ja wyliczylam sama duzzoooo scianw kazdym projekcie powinno pisac np cos takiego:
ściany zewnetrzne: pustak ceramiczny Porotherm 25 cm, styropian 14 cm, tynk
czyli wychodzi ze 39cm.. (40cm w zaokrągleniu.. )
jest male ale.. zalezy to od regionu i jak kupujesz projekt dajesz do adaptacji Pani/Panu architekt to wtedy wylicza jaka grubosc sciany ma byc w tym regione i moim projekcie było tak jak pisalam na gorze a wedlug wyliczen architekta i norm jakie ma spelniac dom to mamy miec 34cm24 pustak plus 10 styropian ale mozemy takze zrobic 36 cm pustak i tez bedzie dobrze
nie zgodze sie tak jak pisalam wyzej wszystko zalezy od regionu od mrozów itd.. mieszkam w opolskim a chce sie budowac w Jarnołtówku.. blisko granicy czeskiej (pagórki, górki i takie sprawy) a musze miec grubosc sciany 34cm.. a nie 42.. wszystko zalezy od regionu ale architekt to wyliczy
no jak milo! sliczny brzunio! :-)Witam wszystkie staraczki:-)
Przed chwilą dostałam reprymendę od Olicy, że się wcale nie odzywam... i nawet Lilu widziałam u siebie na NK..
Co u mnie? Zaczełąm III trymestr... jeszcze 3 m-ce i dzidzia bedzie na tym świecie... ma to byc dziewczynka,
Jak sie czuję? zalezy od dnia, ale ogólnie nie moge narzekać... choć jest już ciężko...
a to mój brzuchol z 28tc:
nareszcie !!!!! co to za nieobecnosci!!!!! oj nie ladnie! oby kolezanka szybko wyzdrowiala!Już kochana wracam do was:-):-):-) miałam takie małe zamieszanie w domku i pracy...moja koleżanka miała wypadek i walczy o życie :-
-
-( ja za miesiąc mam ślub
:-):-):-) pracuje ...troszke sie pozmieniało u mnie a jak tam u WAS ??:-):-):-)
Sliczny!!! :-):-)WITAM:-)No a to jest mój brzusio z 17 tc:-)niektóre kobitki już widziały na nk;-)
Hej Zajączku!Ups...a co to za dziwoląg?? Eve, ty to masz w ogóle w cały świat. Może to nie @ tylko jakiś dziwoląg. Ale numer...
oj to faktycznie 10 m to juz maluto ale skoro to w najwezszym miejscu to nie tak zle ;-):-)
salon mam malowany 3 lata temu wiec juz z glowy a na zolty i pomaranczowy kolorek 2 siany tak a 2 tak
Slonce ja wyliczylam sama duzzoooo sciantaka mam profesje ze przy obliczaniu centralnego ogrzewania musialam tez wyliczac izolacyjniosc cieplna scian czy to zewnetrznych czy to wewnetrznych
i wiem doskonale ze sa strefy w Polsce i kazda ma inny wspolczynnik
do tego ja podalam grubosc sciany z gruboscia tynku po obu stronach bo tak sie sklada ze tynk tez daje pewna izolacje a sama podalas powyzej ze 39 cm dodaj tynk i masz 42 ;-) itp itd budowlanka tez sie zajmowalam wlacznie z projektem
cos mi jeszcze w glowie zostalo
chcialam tylko jeszcze zaznaczyc ze czasami warto dac wieciej np styropianu niz to niz to wychodzi z wyliczen a zaoszczedzic na ogrzewaniu ;-) w kazdym razie takie wliczenie zajmuje 1 karteczke do tego mozna tez sie pokusic o wyznaczenie punktu przemarzania w sianie i wtedy widac na ktorej warstwie sciany jest ten pkt krytyczny ..... itp dobra rozpisalam sie
![]()