reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ja tam lubię usypiać weiczorem Zuzię. :-) Czytamy w kółko tą samą książkę,więc jest wesoło. :-D ;-)
A tak w ogóle Moja Córcia jest ogromnym Śpiochem od urodzenia,więc bez dzienej drzemki się nie obejdzie. :-D ;-)

reklama
"jazdą" określamy to jak Olek nie chce spać wieczorem... Bawi się w łóżeczku mimo że jest zupełnie ciemno w pokoju no i trzeba z nim wtedy siedzieć. Jeśli w miarę wcześnie zaśnie w dzień to wieczorkiem pięknie zasypia, w 5 minut... A jak w dzień nie chce za bardzo spać i na przykład wstanie ok 15 wieczorem bywa różnie... A wiesz dzisiaj M jak miłość ;-);-);-)

Marulka, mój Wojtuś nie śpi w dzień od półtora roku,ma ponad 3 lataw tej chwili.
Chodzi spać o 19,najpóźniej o 20 i przesypia całą noc. Oczywiście przy zasypianiu chce abym siedziała obok niego i trzymała go za rękę,ale to nie problem,szczególnie,że w ciągu dnia mamy bardzo mało czasu dla siebie.

Spróbójcie narzucić mu jakiś rytm dnia,albo kładzcie go ostałej porze ( u nas w ciagu dnia była to 11) albo spróbujcie go nauczyć bez drzemki wtedy wczesniej pójdzie wam spać wieczorem.?

Ja lubię jak ładnie zasypia... a jak szantażuje, chce na rączki albo pół godziny się bawi a ja siedzę bez słowa w ciemnym pokoju 40 minut to się wkurzam - od początku jak był mały wprowadziliśmy zasadzę, że wieczorem zasypia ok 20 - 20.30... Dzięki temu mamy wieczór dla siebie bo A. często pracuje całymi dniami... Dlatego to takie ważne żeby mały ładnie zasnął

codzienną rutynkę mamy wprowadzoną od zawsze :tak: też jestem zwolenniczką takiego wychowania, z resztą świetnie mi się sprawdza. Optymalnie jest jak Olo pójdzie spać między 11 a 12. Wstaje wtedy najpóźniej o 14.

spacerki mamy po spanku. rano bawimy się, wygłupiamy, później ja mam czas dla siebie Olek bawi się sam, później przychodzi na kolanka i zasypia, odkładam go do łóżeczka i siedzę cichutko w salonie, chwilkę jeszcze zajmuję się czymśtam przy kompie, później biorę prysznic, gotuję obiad on wstaje, jemy i albo na spacer, albo na zakupy, albo do babci - albo jedno drugie i trzecie no i wieczorem wracamy, kolacyjka chwila zabawy do wanny i lulu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry