reklama
skowronek
wiara,nadzieja,miłość
Musisz podzielic jedno przez drugie.
U mnie wychodzi 0,74. Czyli jest juz zle?![]()
Nie musisz się martwić, niby od 0,6-0,5 zaczyna być niepokojące...
Odnośnie FSH i LH na 28 znalazłam coś takiego:
"Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania."
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Svensonka
Fanka BB :)
Normalnie dzien mnie tu nie bylo a tyle sie wydarzylo jestes jakims lekarzem ze tyle wiesz?Odnośnie FSH i LH na 28 znalazłam coś takiego:
"Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania."
pozdrwiam
skowronek
wiara,nadzieja,miłość
Normalnie dzien mnie tu nie bylo a tyle sie wydarzylo jestes jakims lekarzem ze tyle wiesz?
pozdrwiam
Absolutnie nie...
Tylko jestem bardzo ciekawa skąd te problemy, ponieważ mijają kolejne cykle, próby i nic nie wychodzi. Wydawało mi się, że jestem zdrowa. Zarówno ja i mój mąż wywodzimy się z wielodzietnych rodzin więc gdzie tkwi problem??? :-
A jednak to nie jest takie proste...
Svensonka
Tez tak mysle kolezanka sie stara juz 2 rok i nic. MasakraAbsolutnie nie...
Tylko jestem bardzo ciekawa skąd te problemy, ponieważ mijają kolejne cykle, próby i nic nie wychodzi. Wydawało mi się, że jestem zdrowa. Zarówno ja i mój mąż wywodzimy się z wielodzietnych rodzin więc gdzie tkwi problem??? :--(
A jednak to nie jest takie proste...
ja mam 5 letnbiego synka a w styczniu sciagam 2 spirale jestem tak przerazona ze szok
skowronek
wiara,nadzieja,miłość
Sama widzisz, to właśnie nasze przerażenie powoduje te wszelkie pytania i poszukiwania.
Nie da się o tym nie myśleć, cały dzień bez względu na to co robię, chodzi za mną jedna myśl... małe stópki
kiedy do mnie zawitacie???;-)
Nie da się o tym nie myśleć, cały dzień bez względu na to co robię, chodzi za mną jedna myśl... małe stópki

Svensonka
Ja pragne coreczke mam manie normalnie wszedzie widze kobiety w ciazy albo z malenstwami.Nawet kupilam ksiazke z internetu Chlopczyk czy dziewczynka Karola Wojcika.Sama widzisz, to właśnie nasze przerażenie powoduje te wszelkie pytania i poszukiwania.
Nie da się o tym nie myśleć, cały dzień bez względu na to co robię, chodzi za mną jedna myśl... małe stópkikiedy do mnie zawitacie???;-)
Najgorzej boje sie poronien
skowronek
wiara,nadzieja,miłość
Taka strata pewnie straszliwie boli... 

A ja przyjmę każdą małą osóbkę, która zapuka do mojego serduszka... dwie osóbki także...
A u Ciebie takie preferencje bo masz synka-rozumiem, to chyba normalne...
Muszę uciekać na jakiś czas, ale wieczorkiem zajrzę...

A ja przyjmę każdą małą osóbkę, która zapuka do mojego serduszka... dwie osóbki także...

Muszę uciekać na jakiś czas, ale wieczorkiem zajrzę...
Ostatnia edycja:
Svensonka
W styczniu ide do gin i zobaczymy co mi powie podobno po sciagnieciu spirali trzeba odczekac z miesiac i probowacTaka strata pewnie straszliwie boli...
reklama
MALUTKA1023
Zaangażowana w BB
Witam drogie panie juz po pracy weekend sie zaczyna a ja zaczynam z pozytywnym nastawieniem nowy cykl to juz 3 dzien a w poniedzialek ide do gina i poprosze o ten monitoring cyklu (choc to dopiero 3 miesiac staran) a ja juz troche panikuje (kto by pomyslal ze tak trudno zajsc...
no i zapytam o jakies wspomagacze (narazie biore tylko folik) i ostatnio gadalam z mezem i zgodzil sie na badania jesli ja przejde monitoring i z moim jajeczkiem bedzie wszystko ok wiec jest dobrze!!!ciagle sobie mysle ze jest jakas odpowiedz czemu nam do tej pory niewyszlo ( a to ze za pozno , w drugim miesiacu ze przytulanko bylo za czesto no a w tym miesiacu... juz nie wiem robilam testy owu i byl pik i przytulanie i nic wiec moze musze poczekac na dobry moment dla Nas jako rodzicow. Wiem ze bedzie dobrze to dopiero 3 raz nie?;-)

Podziel się: