reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

nic nie mów, mój też do gaduł nie należy ;-) a poza tym jest z daleka (tzn. ja muszę do niego daleko jeździć) no i dopiero raz byłam u niego, przedtem jakoś zwlekałam z wizytą, byłam jedynie u innego (na nfz) przed rozpoczęciem staranek, czyli w marcu czy kwietniu.
zobaczymy co mi powie w środę...
trzymaj się towarzyszko niedoli ;-):-) jakoś chyba damy radę z tym bromkiem, może akurat po nim się uda...

po wizycie napiszę co mi powiedział i co zapisał!
Oby! Trzymam za nas kciuki!!!:tak:

reklama
Ja narazie bez zadnych badan bo mog gin stwierdza co ma byc to bedzie podstawowe badania i tyle jest polakiem mieszkajacym w szwecji i ma daleko gleboko no ale lepszy ten niz inny stary zgrzyt co mi kolezanki opowiadaly w polsce jest fajnie bo wszystko szczegoilowo badaja

To jesteś ze Szwecji?
Ciekawe jaka tam jest opieka ginekologiczna bo w Anglii koleżanka opowiadała mi że tragedia.

Witam Cię serdecznie i oczywiście zapraszam do pogaduszek...:tak::tak::tak:
Ja właśnie dzisiaj byłam na badaniach prolaktyny i obawiam się tych wyników, myślę, że będzie z nią problem...
Oazą spokoju nie jestem a poza tym stresy i dużo wysiłku fizycznego...:wściekła/y::sorry::szok:
Jak długo trzeba czekać na jej obniżenie, ile cykli?

Skowronku mi przy obniżaniu prolaktyny bardzo zależało przedewszystkim na powrocie owu bo nie miała, ale po 1,5 miesiąca jak robiłam prolaktynę to była w normie. Lek który brałam dzieła długofalowo i bierze się go tylko raz w tygodniu no i nie powoduje skutków ubocznych jak przy bromergonie.
A stres robi swoje sama wiem bo podejrzewam że mój ostatni wynik wysokiej prolaktyny z listopada jest powodem stresu.

Skowronku a co to są cysty, czym różnią się od torbieli? Bo ja mam torbiel.

[B pisze:
maćku[/B];4642942]Ja tez mam ten problem. Ale dopiero zaczynam leczenie - biore bromergon.
Teoretycznie wysoka prolaktyna jest skutecznym "srodkiem antykoncepcyjnym". Ale jak szukalam info na ten temat, to znalazlam wypowiedzi kobiet, ktore pomimo to zaszly w ciaze. Mam nadzieje, ze i nam sie uda!!!:tak:
QUOTE]

No ja się nie dziewie że to skuteczny srodek antykoncepcyjny skoro nie miałam owulacji.

dziekuje Wam dziewczyny:-)za szybkie odpowiedzi:)
bardzo miło mi sie zrobiło, że tyle Was napisało:)
moja prolaktyna 34un.ml przy normie 24un/ml biore bromocorn (1tabl na noc)
oraz pomagam sobie castaganus-em i oeparol-em.
mam nadzieje ze niedlugo Nam sie uda:)
pozdrowionka
Czy któraś z Was mierzy temperature?
;-):-)

Ja nie mierze, u mnie to nie ma sensu mam taką pracę że mam zmiany 24 godzinne no a w pracy nie mam warunków aby pchać tam sobie termometr :-)

Cze kobietki :happy:
U mnie ciężko :sad: tatuś nie dość, że jest dializowcem ("zdechły" mu nerki obie) to do tego serducho mu siada :sad: na wpisanie do rejestru biorców brak mu ekg wysiłkowego (za mało ma sił by je przejść) i właśnie wykryli mu, że to z powodu serducha :sad: po świętach ma się zgłosić na założenie bajpasów na żyły :sad: a do tego jest duże ryzyko tej operacji :sad: wiem, że nie ten wątek... ale tak mi smutno i źle :sad::sad::sad:

Bardzo mi przykro, może to nie ten wątek ale zawsze można porozmawiać o wszystkim. Wiem co przechodzisz bo moja mama też dużo chorowała.
Trzymaj się cieplutko!

Ostatnia edycja:
Witam się i ja

agutka bardzo ciekawe te twoje bóle;-), trzymam kciukasy.
scully przytulam i zdrówka życzę tacie.

Aleście wczoraj naklikały, ledwo nadrobłam .
miłego dzionka życzę:tak:

Cześć Chiara. ;-)

A wiesz... Jakoś tak po wczorajszym teście nadzieii na Fasolkę mam coraz mniej... :zawstydzona/y: Ale mam nadzieję,że poprostu było za wcześnie na testowanko. ;-)

reklama
Do góry