reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

oj ile ja bym dala zeby pojsc do kina ostatni raz bylam jak chodzilam do gimnazjum chyba 1 klasy bo kino jest tylko w grudziadzu 25 km ode mnie:-(

ja do kina jeżdżę pociągiem 32 km (do Wrocławia), bo tam lepsze są :-) a moja koleżanka z pracy ze swoją córcią też dojeżdza czasem do kina ok. 25 km :tak: także 1 dzień wolny i pakuj się w auto lub pociąg do kina ;-):-)

intuicja ma do wszystkich spraw związanych z firmą naszą :-) i do ciężarnych też - jego drugie dziecko jest wpadką i tak długo marudził swojej żonie że jest w ciązy że ta dla świetego spokoju zrobiła test i co 2 krechy :-D potrafi wmówić dziecko w brzuch :tak:

oj to zaproś go na forum i niech nam ładnie poustala terminy zafasolkowania :tak:

cześć wszystkim jestem tu nowa i też poczynam z mężem starania o dzidzie....:-):tak:QUOTE]

witaj :-):-):-)

dziewczyny a ja u dentysty byłam i sie ciesze jeszcze jak powiedziałam lekarzowi, ze biore leki na podtrzymanie to powiedział, zeby tego zeba sobie odpuścic a jak bedzie bolał założy jakos opatrunek gipsowy cokolwiek to jest, zeby dzidziusia nie narażac bo powiedział, ze samo znieczulenie nie jest groźne, ale stres związany z usuwaniem + później mogą dojsc antybiotyki - stwierdzł poczekamy a mi w to graj :))
Suzi ja prolaktyne robiłam w 3 dc a potem w 12 dc przed samą owulką bo prolaktyna moze ją blokować dlatego ważny jest jej poziom przed owu.

oj to dobrze :tak: zawsze trzeba mówić :tak: ja też jestem po wizycie u dentysty :-p a stresiol był, że ho, ho :-p najbardziej nie cierpię wiercenia :szok:

nie wiem czy pamiętasz... robiłam w 20 dc prolaktyne i inne badania (nisko było), a gin stwierdził, że owu nie było. Po czym myślałam, że @ przylazła (a to było plamienie okołoowulacyjne). Zaczęłam nowy cykl, ale jakaś temp była wysoka. Po czym w 16 dc przylazła @ :szok: i zaczęłam analizować te 2 cykle i wyszło, że to był 1 długi (61 dc) :baffled: Z wykresu temp wychodzi, że owu mogła być w 48 dc... :confused: Więc prolaktyna z 20 dc była niemiarodajna, a owu mogłam mieć :-) Cykl i tak przepadł, ale miło wiedzieć, że mam skok temp :-)

reklama
Jestem dzielna i poszlam z piesa:tak: Ale cieplutko w domciu jak sie z takiego mrozu wejdzie...
Apetytu mi z tym monte zrobilyscie... Ale znalazlam jedno w lodowce:-D
no lekarka przepisalam mi w sumie 5 bromków( najpier 1/2 tabl)
i duphaston miedzy 15-26dc ale jak poczytalam o bromku to sie przerazilam- ja caly czas jezdze samochodem i nie moge sobie pozowlic na niedyspozycje :-(
i wtedy stwierdzilam ze bedziemy probowac bez bromka i jak nic nie bedzie wychodzilo to znow do lekarza i wtedy badania i zobaczymy
a duphastonu nie bralam - czytal ze w zaleznosci od fazy cyklu , w kotrej sie go przyjmuje to roznie dziala
Ja zanim zaczęłam brać tez naczytalam sie niestworzonych historii, ale postanowilam brac (wszystko dla fasolki, z tym ze moja prl to prawie 40). Ale u mnie nie bylo wcale źle - na poczatku lekkie zawroty glowy, sennosc, pozniej mdlosci. Ateraz jest juz oki - nie czuje nic. A biore 2 tabletki na dobe. W przyszlym tyg ide zbadac czy bromek dziala:tak:

Dziewczynki a prolaktyne robi sie w którym dniu????bo ja chyba mam teraz zrobic pomiedzy 22-23 dniem cyklu!!!!!!
Ja mialam 10dc przy okazji pobytu w szpitalu i Hsg.

A beta chyba ponizej 30 zl kosztuje - z tego o pamietam...

Ale wysoka prolaktyna powoduje bardziej, ze masz mleko w piersiach a nie i8ch ból bo mnie piersi tez bolały a prolaktyne miałam w normie.
Clo nie działa na prolaktyne a nie wiem jak sterydy bo nie wiem jakie bierzesz.
A mnie przed @ cyce bolaly, a obecnie po miesiecznym bromkowaniu nie bola.
Tak na marginesie to w ogole nic nie czuje w tym cyklu. I sie zastanawiam, czy to dlatego, ze
a) wiem, ze nie bylo owulki, wiec nic sobie nie wkrecam (no moze minimalnie, bo przeciez lekarz mogl sie pomylic lub/i niedowidziec;-))
b) wczesniej owulki byly, dlatego organizm inaczej reagowal

ja miałam na wykazie norme do 25, ale nie wie w jakich miałas jednostkach bo ja miałam w ng/ml od 1,90 do 25,0
Normy takie sa. Ale kazde normy sa uogolniane, dla ogolu spoleczenstwa. Kobieta, ktora mysli o poczeciu powinna miec ponizej 15. Im mniej tym lepiej

do mnie @ dzis niepszyszla :-D a brzuszek mnie dzis pobolewal a zawsze pobolewal tylko w 1 dniu @ i co mnie bardzo cieszy niemam przerazajacej ochoty na frytki bo zawsze dzien przed mi sie bardzo chcialo frytek i dopiero jak sie ich najadlam to przychodzila @ a teraz nawet mi sie wogole frytek niechce :-D

kurde wkoncu doczytalam hura ALE BABKI NIENADAZAM DZIS ZA WAMI ZAWSZE COS MNIE NA CHWILE ODCIAGNIE OD KOMPA I JUZ MAM 2 STRONY DO NADROBIENIA ALE TERAZ JUZ SIOEDZE AZ DO 22 JAK SIE DOKTOR HAUS SKONCZY:tak:
Dobrze, ze mi o halsie przypomnialas:tak:

Cykl i tak przepadł, ale miło wiedzieć, że mam skok temp :-)[/COLOR]
A ja mam skok tempki a owu nie:tak:

A ja się jakoś dziwnie czuję teraz, bolą mnie z lekka jajniki, piersi przy dotyku też, a do tego tak jakby mnie trochę mdliło, ale wymiotowac mi się ne chce. Oj, nie czułam się tak nigdy

reklama
Do góry