reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
hej kobietki co u was slychac ja juz po sniadanku i kombinuje co na obiad zrobic i niemam zilonego pojecia co dzis zrobic lece nadrobic co napisalyscie

hej dziąłszki kochane :)

kurcze jakos tak mniej sie tutaj zrobilo laseczek czy mis ie wydaje??
u nas od nocy leje na calego ... pada i pada i pada i konca nie widac bbrrr

tosia to ja zycze udanego urlopiku we dwoje :) ahhh jak ja bym chciala gdzies pojechac oderwac sie od rzeczywistoscinie myslec o glupotach i byc tylko ja i m nad morzem albo w bulgarii jakiejs czy do disneylandu pojechac :) narazie tot ylko marzenia :/

zabka, batonik kurcze juz wam 11 tygodnie leca :szok: ale to zlecialo :) jeszcze troszke i drugi trymest sie zacznie :) ja myslalam ze z drugim trymestrem mdlosci przejda ale niestety tak jak w tamtej ciazy teraz tez szybko pewnie mi nie przejda... ok 16 tygodnia chyba w tamtej a w tej zobaczymy.. jakis czas mialam spokoj a poznije dwa dni pod rzad zygalam i chodzilam zmulona bbrrr

svensonka super ze bedziecie mieli corcie :D ja tez bym chciala miec corunie ale z chlopczyka bardzo tez bym sie cieszyla bo Antoś byl upragniony i chyba dlatego :)

jutro ide na usg3d dokladne genetyczne wiec mze i o plcui mi cos wspomni :) juz kilka grudniowek wlasnie po plenatarnych wiedza co tam w brzuszkach siedzi ahhh jak juz bym chciala wiedziec :)

milego dnia dziewuszki :)

Jakoś powoli leci do przodu ;-) najgorsze są te zmiany ciśnienia :-( nigdy nie bolała mnie głowa na zmianę pogody:no: a teraz owszem :sorry2: wczoraj to cały dzień spędziłam w łóżku :zawstydzona/y:

Wow fajnie masz z tym urlopem :tak: a gdzie się wybieracie :confused:

Ja jak na razie cały czas mam urlop :-D:-D:-D tylko mój R jeszcze nic nie zaplanował bo być może w sierpniu będzie jechał na dozór saperski na 2 tygodnie i dlatego jeszcze nic nie zaplanowaliśmy :-(
wow moj maz ciagle marzy zeby zostac saperem ale jak narazie wojsko milczy i nieprzymuja nowych :-( a znajomosci we wojsku niemamy zeby gdzies mu zalatwic ta prace zawodowego wojaka sapera :-( a przydaloby sie bo lepsza kasa i wlasne mieszkanko by bylo :-(
Witajcie Kobietki!
hej mysza wow ty juz jestes w 20 tygodniu gratuluje jestes na polmetku jeszcze drugie tyle i bedziecie we 3 pokaz brzuszek kochana :-)

hej dziąłszki kochane :)

kurcze jakos tak mniej sie tutaj zrobilo laseczek czy mis ie wydaje??
u nas od nocy leje na calego ... pada i pada i pada i konca nie widac bbrrr

tosia to ja zycze udanego urlopiku we dwoje :) ahhh jak ja bym chciala gdzies pojechac oderwac sie od rzeczywistoscinie myslec o glupotach i byc tylko ja i m nad morzem albo w bulgarii jakiejs czy do disneylandu pojechac :) narazie tot ylko marzenia :/

zabka, batonik kurcze juz wam 11 tygodnie leca :szok: ale to zlecialo :) jeszcze troszke i drugi trymest sie zacznie :) ja myslalam ze z drugim trymestrem mdlosci przejda ale niestety tak jak w tamtej ciazy teraz tez szybko pewnie mi nie przejda... ok 16 tygodnia chyba w tamtej a w tej zobaczymy.. jakis czas mialam spokoj a poznije dwa dni pod rzad zygalam i chodzilam zmulona bbrrr

svensonka super ze bedziecie mieli corcie :D ja tez bym chciala miec corunie ale z chlopczyka bardzo tez bym sie cieszyla bo Antoś byl upragniony i chyba dlatego :)

jutro ide na usg3d dokladne genetyczne wiec mze i o plcui mi cos wspomni :) juz kilka grudniowek wlasnie po plenatarnych wiedza co tam w brzuszkach siedzi ahhh jak juz bym chciala wiedziec :)

milego dnia dziewuszki :)
no leci jeszcze tydzien i bedzie koniec 1 trymestru hura :-) a ja usg genetyczne bede miala na poczatku lipca w 14 tygodniu i jestem bardzo ciekawa czy lekarzs moglby juz dojrzec jaka plec bedzie jak myslicie????

Romantyczna wyprawa we dwoje ;-):-)

ja sobie w tym roku też marzyłam o takim domku nad jeziorkiem :tak: cisza spokój, las i grill :tak:

na razie to jeszcze nic nie wiem może się moje marzenie spełni :)

romantyczna wyprawa ale raczej w piątke :) Leon i 2 kici kici
i akurat mi wypadaja dni płodne podczas urlopu :-) więc może akurat się coś zmajstruje

Missiiss Tobie też suwaczek zasuwa do przodu...
Co do usg to i tak genetyczne zrobi Ci w normalnym 2d wymiarze, a 3d przełączy dla efektu pewnie na koniec :-)

Żabko no muszę porobić zdjęcia...to wkleję.

Żabko u mnie dzisiaj pomidorówka :-)
a ja mam pustke w glowie no bo tak ostatnio co bylo na obiad pomidorowa, zeberka z sosem kasza z sosem makaron z sosem koltety z ziemniakami klopsy z ziemniakami bigos i takie tam inne i niemam pomyslu :-( a niewiele czasu mi zostalo juz najlepiej to bym kupila pierogi i zrobla do nich cebulke e skwareczkami ale niechce mi sie leciec do miasta hmmm.. jeszcze pomysle

reklama
Żabko ja CI powiem tak...mój lekarz twierdzi że na usg widać płeć dopiero od 16tc...wcześniej to podobno nawet pod mikroskopem nie widać...I jak sam stwierdził zastanawia go po co lekarze strzelają wcześniej z określaniem, a później muszą odkręcać...choć szanse są 50/50.
Wcześniej to jedynie z badań krwi czy też amino można określić.

Do góry