reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Jestem.
Oczywiscie jest pecherzyk - 20mm. Eno 7mm. I zapiasal mi pregnyl... razy 3:szok: Dzisiaj juz mialam jeden zastrzyk, kolejne jutro i w niedziele.

Ale ogolnie to facet "wszystkie rozumy zjadl". Inni lekarze to jelopy i tylko on sie na wszystkim zna;-) Stwierdzil miedzy innymi, ze jesli mam dwufazowe wykresy temperatury to owulka na bank byla, bo przeciez progesteron wzrosl... A tamtem gin po usg twierdzil, ze pecherz nie pekl... I badz tu madrym...
Poza tym usilnie mnie przekonywal, zebym zrobila sobie badania UroGin - diagnostyka zakażeń: choroby układu płciowego, bezpłodność i jej przyczyny. Choroby narządów płciowych ze niby takie wazne to...

Maćku - ja też się zgadzam z twoim lekarzem, że skoro są dwie fazy na wykresie to musi dochodzić do owulacji - bo tylko po owulacji jest wzrost progesteronu, który powoduje wzrost ogólnej temperatury ciała. Nie wiem co prawda jaka jakościowo ona jest, bo u mnie np. był taki problem, owszem jajeczko pękało, ale było już przerośnięte (nie mówię, ze późna owulacja- bo u każdej rośnie w innym tępie, ale o tym, że przerastał i jakość uwolnionej komórki już była kiepska) Jeśli chodzi o twój pęcherzyk to ładniutki - sądzę że wciągu 2-4 dni będzie owulka. Jedyne co mnie martwi - to podobnie jak u mnie masz na razie dość małe endo, ale dzięki Bogu jeśli to by była przyczyna to da sie z tym działać. A co do badań - to ja osobiście uważam, ze warto zrobić, choć może nie wszystkie, ale te bardziej podstawowe wszem.

Trzymam kciuki za owulkę i te upragnione II kreseczki - a jesli chodzi o lekarza, to chyba nie jest zły - może warto mu zaufać i sie go trzymać. Widać ze chce gruntownie Cię przebadać i znaleść zonka, który blokuje drogę do macierzyństwa.

Pozdrawiam!!!

reklama
ja zaglądałam tam :tak: drogo :sorry2: jak się wejdzie w sklepik to jest formularz do zamówienia i na dole zaznacza się jakie testy chce się kupić i tam są ceny... :tak:
Teraz mi sie przypomnialo, ze on mowil, zebym zrobila sobie z tej listy Urogin Pronatal III :tak:

Maćku - ja też się zgadzam z twoim lekarzem, że skoro są dwie fazy na wykresie to musi dochodzić do owulacji - bo tylko po owulacji jest wzrost progesteronu, który powoduje wzrost ogólnej temperatury ciała. Nie wiem co prawda jaka jakościowo ona jest, bo u mnie np. był taki problem, owszem jajeczko pękało, ale było już przerośnięte (nie mówię, ze późna owulacja- bo u każdej rośnie w innym tępie, ale o tym, że przerastał i jakość uwolnionej komórki już była kiepska) Jeśli chodzi o twój pęcherzyk to ładniutki - sądzę że wciągu 2-4 dni będzie owulka. Jedyne co mnie martwi - to podobnie jak u mnie masz na razie dość małe endo, ale dzięki Bogu jeśli to by była przyczyna to da sie z tym działać. A co do badań - to ja osobiście uważam, ze warto zrobić, choć może nie wszystkie, ale te bardziej podstawowe wszem.

Trzymam kciuki za owulkę i te upragnione II kreseczki - a jesli chodzi o lekarza, to chyba nie jest zły - może warto mu zaufać i sie go trzymać. Widać ze chce gruntownie Cię przebadać i znaleść zonka, który blokuje drogę do macierzyństwa.

Pozdrawiam!!!
To moze ja tez mialam bezwartosciowe te owulki... Bo tamten gin nigdy konkretnie nic nie pwoeidzial, co jest nie halo...:sorry2:
A endo - wczoraj lekarz powiedzial, ze jest w porzadku. Poza tym moze jeszcze troche podrosnie, bo wczoraj byl dopiero 10dc...

Zobaczymy. Jak na razie (zobaczymy blizej @;-)) jakos nie wierze, ze stanie sie cud

Teraz mi sie przypomnialo, ze on mowil, zebym zrobila sobie z tej listy Urogin Pronatal III :tak:

To moze ja tez mialam bezwartosciowe te owulki... Bo tamten gin nigdy konkretnie nic nie pwoeidzial, co jest nie halo...:sorry2:
A endo - wczoraj lekarz powiedzial, ze jest w porzadku. Poza tym moze jeszcze troche podrosnie, bo wczoraj byl dopiero 10dc...

Zobaczymy. Jak na razie (zobaczymy blizej @;-)) jakos nie wierze, ze stanie sie cud

czesc laseczki kto ciepla bawareczke pije albo herbatke z cytrynka i miodem?

maćku - nie no skoro ty masz 7mm w 10dc. to superancko!!!! Z całych sił trzymam kciuki &&&&&&&&&& za sukces, a jeśli nie wyjdzie to żeby sie okazało co jest powodem tego, ze nie zaskakujesz. Nie będe Cie nakręcać, bo jestem zawsze od tego daleka, bo wiem jak boli gdy się tak wszystkim dookoła uwierzy, ze będzie ok. a potem przyłazi @. Ból jest większy i niczego sie nie rozumie. Dlatego z całego serca trzymam kciuki, ale nie nakręcam :-)

tokebaba czy bomboniere????;-) wiem ze ty w drodze od gina pomyslalam sobie ze lopop miala jednak racje chyba zostaniesz nowa czarownica na naszym watku hihihih ;-)

no koszt duzy ale moze z tych badan cos wyjdzie a przebadac sie warto

Ty ty od wrozek i czarownic to ja jestem ahaha

maćku - nie no skoro ty masz 7mm w 10dc. to superancko!!!! Z całych sił trzymam kciuki &&&&&&&&&& za sukces, a jeśli nie wyjdzie to żeby sie okazało co jest powodem tego, ze nie zaskakujesz. Nie będe Cie nakręcać, bo jestem zawsze od tego daleka, bo wiem jak boli gdy się tak wszystkim dookoła uwierzy, ze będzie ok. a potem przyłazi @. Ból jest większy i niczego sie nie rozumie. Dlatego z całego serca trzymam kciuki, ale nie nakręcam :-)

To widze ze we dwie tu jestesmy reszta odsypia ahhah
to ile sie juz starasz?

GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! Coś czułam, że się jednak "ogonek" pokaże :-D

ja zaglądałam tam :tak: drogo :sorry2: jak się wejdzie w sklepik to jest formularz do zamówienia i na dole zaznacza się jakie testy chce się kupić i tam są ceny... :tak:

działajcie :tak: będę mocno trzymać kciukaski :tak:

pewnie, że nie :laugh2: mi radość sprawia, że nosicie fasolinki w brzuszkach :tak: razem z wami cieszę się dobrymi wieściami po wizytac i usg :tak:

Tak wygladam dzis a gdzie jeszcze 8 tyg

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnio edytowane przez moderatora:

jak tylko jedno to zrób :tak: trzeba wierzyć, bo co nam innego zostało ;-)

czesc laseczki kto ciepla bawareczke pije albo herbatke z cytrynka i miodem?

witam przy herbatce z cukrem :-p

cudowny brzusio :tak: pogłaszcz maleństwo ode mnie :tak:

wiesz scully zbieram jakieś tam rzeczy dla wilkowa no ale też wyślę rzeczy po synku z których wyrósł niech komuś wydadzą jak mają w sąsiedztwie
a jak wysyłaś przetwory to nie boisz się że pękną? wiesz przecież jak paczki traktują?

dziewczyny co taka cisz???!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam ponownie!
Bylam juz dzisiaj w pracy i teraz czekam na polozna i zastrzyk:baffled:
Dokladnie tak jak mowisz. Ja rowniez postaram sie nie wkrecac;-)

No - niezla pileczka;-) Masz co nosic...:tak:

reklama
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! Coś czułam, że się jednak "ogonek" pokaże :-D

działajcie :tak: będę mocno trzymać kciukaski :tak:

pewnie, że nie :laugh2: mi radość sprawia, że nosicie fasolinki w brzuszkach :tak: razem z wami cieszę się dobrymi wieściami po wizytac i usg :tak:
dziekoje dziekoje wam wszytskim za trzymanie kciokow wczoraj :-)

trzeba wierzyc macku zawsze w cos trzeba wierzyc :-) erba tez sie dlugo starala i ma fasolke pajka tez a juz tuli syneczka wiec i wy sie doczekacie
Ty ty od wrozek i czarownic to ja jestem ahaha
no ale moglabys komus przekazac paleczke ;-)

superasny taakiduzy ja ciekawa jestem jaki moj bedzie bo z corcia to byl gigant kazdy sie pytal czy blizniaki nosze :-D

witam kobietki wpadlam na chwile zyczyc wam udanego wekendu :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry