agniesiar
Marzymy o II serduszku
Jestem.
Oczywiscie jest pecherzyk - 20mm. Eno 7mm. I zapiasal mi pregnyl... razy 3Dzisiaj juz mialam jeden zastrzyk, kolejne jutro i w niedziele.
Ale ogolnie to facet "wszystkie rozumy zjadl". Inni lekarze to jelopy i tylko on sie na wszystkim zna;-) Stwierdzil miedzy innymi, ze jesli mam dwufazowe wykresy temperatury to owulka na bank byla, bo przeciez progesteron wzrosl... A tamtem gin po usg twierdzil, ze pecherz nie pekl... I badz tu madrym...
Poza tym usilnie mnie przekonywal, zebym zrobila sobie badania UroGin - diagnostyka zakażeń: choroby układu płciowego, bezpłodność i jej przyczyny. Choroby narządów płciowych ze niby takie wazne to...
Maćku - ja też się zgadzam z twoim lekarzem, że skoro są dwie fazy na wykresie to musi dochodzić do owulacji - bo tylko po owulacji jest wzrost progesteronu, który powoduje wzrost ogólnej temperatury ciała. Nie wiem co prawda jaka jakościowo ona jest, bo u mnie np. był taki problem, owszem jajeczko pękało, ale było już przerośnięte (nie mówię, ze późna owulacja- bo u każdej rośnie w innym tępie, ale o tym, że przerastał i jakość uwolnionej komórki już była kiepska) Jeśli chodzi o twój pęcherzyk to ładniutki - sądzę że wciągu 2-4 dni będzie owulka. Jedyne co mnie martwi - to podobnie jak u mnie masz na razie dość małe endo, ale dzięki Bogu jeśli to by była przyczyna to da sie z tym działać. A co do badań - to ja osobiście uważam, ze warto zrobić, choć może nie wszystkie, ale te bardziej podstawowe wszem.
Trzymam kciuki za owulkę i te upragnione II kreseczki - a jesli chodzi o lekarza, to chyba nie jest zły - może warto mu zaufać i sie go trzymać. Widać ze chce gruntownie Cię przebadać i znaleść zonka, który blokuje drogę do macierzyństwa.
Pozdrawiam!!!
Dzisiaj juz mialam jeden zastrzyk, kolejne jutro i w niedziele.
drogo
jak się wejdzie w sklepik to jest formularz do zamówienia i na dole zaznacza się jakie testy chce się kupić i tam są ceny... 
mi radość sprawia, że nosicie fasolinki w brzuszkach