Ja się spotkałam z tym, że były one używane zamiennie. Są różne rodzaje torbieli-zależy czym są wypełnione, ja miałam tzw. torbiel czekoladową-wypełnioną krwią
Dzięki Skowronku, ja mam torbiel z jakimś płynem w środku, chyba nawet jest przeźroczysty bo moja ginka mówiła że na wcześniejszym usg płyn był mętny a teraz jest niemal jak woda.
hej. robiłam test w poniedziałek wydzedł negatywny, potem zrobiłam w dniu miesiączki czyli w czwartek i są dwie kreski

))
Udało się w drugim cyklu
Gratuluję Alaa!
Czasami sama sie smieje z siebie ze jestem zakrecona jak sloik ogorkow bo sama nie wiem czego chce.Wyjechalam z polski po liceum wszyscy rowiesniczy kurcze magister inzynier albo doktor a ja nic normalnie umre owszem nie proznowalam tu przez 7 lat poszlam na wszystkie rodzaje kursow jezyka informatyczne troche prawa itp ale to tylko kursy i mnie strzela ze jestem nikim mala istotka nie znaczaca nic wogole to chyba sama sie doluje wszytkim.Jestem nie ufna i mam bardzo malo znajomych wszyscy klamia i chodzi im wszystkim o pieniadze zagranica normalnie szok.Czasami mam ochote wrocic do polski isc na normalne studja i zyc normalnie a nie jak w wiezieniu ciagle praca dom dziecko sprzatanie i gotowanie.Mam 25 lat a czuje sie jak stara dupa do czego to podobne.Mamy jednozycie i powinnismy sie cieszyc kazda chwila ja ubolewam nad kazda czemu tak jest?
Wiesz w sumie w Polsce wcale nie jest lepiej ani łatwiej, zrobisz studia, masz tytuł a pracy zero. U mnie sporo znajomych wyjechało do Anglii i pracują np jako kelnerki w restauracji i zastanawiają się po co im 5 - letnie studia.
A ta rutyna typu praca, dom, dzieci to chyba u każdej, u mnie akurat bez dzieci ale też często popadam w monotonie.
A fałszywi ludzie są wszędzie.
Wiesz ja to marze aby mieć 25 lat, choć wyglądam młodo to już nie pamiętam kiedy to było.
mam umowe na czas okreslony:-(do maja 2010 (pracuje w tej firmie juz 1,5 roku)
chciałabym zajść w ciąże ale boję sie stracic tej pracy...
Czy Wy tez miałyście bardzo dużo obaw i wątpliwości?
Wiesz musisz zastanowić się czy zależy ci w tej chwili na pracy czy na dziecku i to rozgraniczyć, nie znam oczywiście sytuacji finansowej twojej i twojego partnera. Jeśli jednak zajdziesz w ciąże to umowa zostanie przedłużona automatycznie do dnia porodu (nie wiem która to twoja umowa, wnioskuje że pierwsza). A macierzyński to chyba potem ZUS by ci wypłacał, nie zastaniesz bez niczego.
Wczoraj koleżanka miała cesarkę a ja dziś rozczulam się nad fotką z mmsa jej małej córeczki i zastanawiam się kiedy mi Bóg da takie szczęście. Chyba nigdy się nie doczekam :-(