reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Wow Jagódka to jaki ty długi ty masz cykl że to już 35 dzień i nie ma @?
Życzę powrotu do zdrowie, ja też po chorobie i jeszcze antybiotyk biorę ale już przedostatni dzień.
Trzymam kciuki bo może nastepna fasolka się szykuje :tak:

Hej Asiucha-L - no ostatnie 3 cykle miałam z hormonami - cyclo-progynova,a teraz pierwszy bez,no i wg tempek owu miałam dopiero w zeszły piatek......mam nadzieję,że to z wiadomych powodów taki długi on jest......

reklama
Malutka no jasne, że boisz się o pracę. Przecież teraz to nie jest prosta sprawa. A dziecko odwraca życie do góry nogami. Nie wiesz jak będziei boisz się nieznanego. mi skończyła się umowa jak byłam w 2 m-cu. Szukałam potem, ale przez pierwsze 4 miechy nie byłam w stanie wyjść z domu (mdłości jak cholera) a potem brzuszek i nikt nie chciał mi dać pracy. Więc od tamtej pory siedzę w domu. Ale staraj się, mże akurat uda Ci się jakoś to związać do kupy;-)
Oliwka- też urodziłaś wcześniaczka??? Mój Michał jest z 30tc i boję się powtórki. Jak udało Ci się przezwyciężyć strach o drugie a teraz o trzecie bobo???
Asiucha-więcej optymizmu!!!:happy:Co jest????? Jakieś humory mi tu pokazujesz;-);-);-)
Svensonka- ja też w Hiszpanii okrutnie narzekałam na wredność Polaczków. Fakt ludzie są wredni wszędzie. Ale jednak jak jesteś za granicami, chcesz mieć swojaka i tam ale kicha:no::no::no:ja szukałam trzy lata i znalazłam jedną osobę... wszyscy prędzej czy pózniej nas kopneli w D.:wściekła/y: A duża większość się do siebie na ulicy czy w sklepach nie przyznaje bo z góry wiadomo, że jakiś bałwan:eek:Szkoda, współczuję samotności ale ja miałam dokładnie tak samo, a teraz dalej się to ciągnie bo wszyscy wyemigrowali i dalej jestem sama jak palec....:-(
Nie jestes sama masz mnie i dzidzie he he

jagódka to trzymam&&&&&&:tak::tak::tak:
Svensonka uuuu to nie łatwo miałaś i masz prawo się bac. Ale dokłądnie nikt nie młodnieje i na pewno łatwiej Ci będzie teraz niż za kilka lat z wiadomych względów

Nie jestes sama masz mnie i dzidzie he he
ups!!! no to fakt!!!:-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jagódka to trzymam&&&&&&:tak::tak::tak:
Svensonka uuuu to nie łatwo miałaś i masz prawo się bac. Ale dokłądnie nikt nie młodnieje i na pewno łatwiej Ci będzie teraz niż za kilka lat z wiadomych względów
Nerka jest 2 razy wieksza i przejela funkcje tej nie istniejacej a i tak czuje sie jak przybita jak paczka gwozdzi. Normalnie staje rano i zmeczona masakra.Boje sie bo jak bylam z oskarkiem w ciazy to zygalam jak kot 3 miechy i mdlalam ciagle zchudlam do 45kg jak cien biala wygladalam a ty?

Svensonka- ja aż tyle nie schudłam -5kg. Nie żygałam, jedynie przez 4 m-ce nie jadłam. Byłam blada, zielona prawie:no: Miałąm drgawki ze zmęczenia, nie wyspania. Jadłam banany i gorzką herbatę. tyle:wściekła/y: byłam wykończona..nie mogłam dowlec się do kibelka. Jak coś zjadłam, było ok ale jak poczułam lekki głód od razu prawie mdlałam i miałąm drgawki całego ciała-musiaąłm szybko coś zjeśc. Czyli tak jak w cukrzycy.

Svensonka- ja aż tyle nie schudłam -5kg. Nie żygałam, jedynie przez 4 m-ce nie jadłam. Byłam blada, zielona prawie:no: Miałąm drgawki ze zmęczenia, nie wyspania. Jadłam banany i gorzką herbatę. tyle:wściekła/y: byłam wykończona..nie mogłam dowlec się do kibelka. Jak coś zjadłam, było ok ale jak poczułam lekki głód od razu prawie mdlałam i miałąm drgawki całego ciała-musiaąłm szybko coś zjeśc. Czyli tak jak w cukrzycy.
no to tez mialas za swoje. Ja teraz waze 52 a styczen juz niedlugo. Strasznie sie boje zdjac spirale i probowac a jak sie to nie pozagaja i beda jakies klopoty. Moj gin to swir dla niego nic nigdy sie nie dzieje i mowi co ma byc to bedzie.Rozbraja mnie.Nawet nie wiem jakie powinnam zrobic podstawowe badania

no to tez mialas za swoje. Ja teraz waze 52 a styczen juz niedlugo. Strasznie sie boje zdjac spirale i probowac a jak sie to nie pozagaja i beda jakies klopoty. Moj gin to swir dla niego nic nigdy sie nie dzieje i mowi co ma byc to bedzie.Rozbraja mnie.Nawet nie wiem jakie powinnam zrobic podstawowe badania
a i probowalam zrobic tesn suwaczek ale ciagle mi pisze ze jest za duzy fail nie mam pojecia czemu jak tylko kolorowy pasek z napisem

Ostatnio mi gin powiedzial ze mam cyste w jednym jajniku jak jajko kurze przerazilam sie bo moja mama ma juz 5 razy wycinane i wychodza na wierzchu ze bede m,iala to sami dlatego mysle ze to dobry czas 11stycznia bede miala 26 i 9 miesiecy wiec prawie 27.Posiedze w domu z rok i pojde na studja jak myslisz kerna?

reklama
To może zmień gienka?? Czy to jedyny w okolicy?? wiesz z jednej strony nie masz pewności że druga ciąża będzie taka sama. ale z drugiej też nie ma co bezmyślnie pchać się w ciemno. trzeba świadomie wszystkie za i przeciew. Jeżeli jesteś gotowa psychicznie i fizycznie to do dzieła. Ale musisz być pod opieką jakiegoś normalnego lekarza:eek:
Badania przed zajściem w ciążę??? O to jest cały szereg... cytologia, krew na różne różniste...

ej serio to jak wiesz że tam coś na jajkach masz nie teges to lepiej się zbadaj, wylecz i chyba wtedy. Upewnij się że faktycznie coś masz. a lekarz zadecyduje że zaciążenie nie sprawi ci zagrożenia.
27 lat to nie wiele więcej ode mnie. Ja strasznie chciałabym wrócić nastudia, ale teraz drugie chcemy więc kolejne 3-4 lata na chacie. Jak miałabyś z kim zostawiać malucha i chcesz studiowac to pewnie, że to pogodzisz:tak::tak::tak:
a z suwaczkiem to wklejasz link który ci podają -jest ich kilka. Próbuj z każdym po kolei któryś załapie!

Do góry