reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
wklej z forum signatures: ubb code and bb code
i bedzie np taki:

i jak zrobisz podglad to bedzie suwaczek :)

hej kobietki ja juz zmykam i klade sie spac mam nadzieje ze jutro bede miec dobre wiesci:tak::-D:-):happy2::blink::cool2:

trzymam kciuki mocnooooo!!! ja dopiero wieczorem zerknę co i jak:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
yhm rozumiem, ale ja ponad tydzien temu w poniedzilek mialam bole z prawego jajnika jak na owulke i sluz byl i tulance tez:tak:
tylko nie wiem czy to defacto owulka byla bo sie nie obserwuje - ale sluz przezroczysty i ciagnący jak białko jaja kurzego rozciagal sie do 4cm:tak:

To mogła byc owulka ale trudno powiedziec. Sluz jak najbardziej płodny, ale o owulce moze stwierdzic tylko monitoring.

Jezu jaki człowiek tępy jest z tymi lekami:baffled:

No to sobie zadzwonie i zapytam o te jednostki:tak:
I pójde jutro do tej apteki poprosze zeby napisał mi drukowanymi tą nazwe tych sterydów,bo lekarz nabazgrał jak ......

Ale na recepcie lekarz powinien Ci napisac o jaki pregnyl chodzi.

oj to dobrze :tak: zawsze trzeba mówić :tak: ja też jestem po wizycie u dentysty :-p a stresiol był, że ho, ho :-p najbardziej nie cierpię wiercenia :szok:

nie wiem czy pamiętasz... robiłam w 20 dc prolaktyne i inne badania (nisko było), a gin stwierdził, że owu nie było. Po czym myślałam, że @ przylazła (a to było plamienie okołoowulacyjne). Zaczęłam nowy cykl, ale jakaś temp była wysoka. Po czym w 16 dc przylazła @ :szok: i zaczęłam analizować te 2 cykle i wyszło, że to był 1 długi (61 dc) :baffled: Z wykresu temp wychodzi, że owu mogła być w 48 dc... :confused: Więc prolaktyna z 20 dc była niemiarodajna, a owu mogłam mieć :-) Cykl i tak przepadł, ale miło wiedzieć, że mam skok temp :-)

Tak dlatego zalecają prolaktyne robic na pozątku cyklu ja miałam w 3 dc i w 12 dc.

Jestem dzielna i poszlam z piesa:tak: Ale cieplutko w domciu jak sie z takiego mrozu wejdzie...
Apetytu mi z tym monte zrobilyscie... Ale znalazlam jedno w lodowce:-D

Ja zanim zaczęłam brać tez naczytalam sie niestworzonych historii, ale postanowilam brac (wszystko dla fasolki, z tym ze moja prl to prawie 40). Ale u mnie nie bylo wcale źle - na poczatku lekkie zawroty glowy, sennosc, pozniej mdlosci. Ateraz jest juz oki - nie czuje nic. A biore 2 tabletki na dobe. W przyszlym tyg ide zbadac czy bromek dziala:tak:

Ja mialam 10dc przy okazji pobytu w szpitalu i Hsg.

A beta chyba ponizej 30 zl kosztuje - z tego o pamietam...

A mnie przed @ cyce bolaly, a obecnie po miesiecznym bromkowaniu nie bola.
Tak na marginesie to w ogole nic nie czuje w tym cyklu. I sie zastanawiam, czy to dlatego, ze
a) wiem, ze nie bylo owulki, wiec nic sobie nie wkrecam (no moze minimalnie, bo przeciez lekarz mogl sie pomylic lub/i niedowidziec;-))
b) wczesniej owulki byly, dlatego organizm inaczej reagowal

Normy takie sa. Ale kazde normy sa uogolniane, dla ogolu spoleczenstwa. Kobieta, ktora mysli o poczeciu powinna miec ponizej 15. Im mniej tym lepiej

Maćku nie zgodze sie Tobą normy są normą. Ja zaszłam w ciąże przy prolaktynie 24,5.Ani jeden lekarz mi nie powiedział, ze mam ją zbyt wysoką a każdy wiedział, ze chce zafasolkować, a badania oglądało 5 lekarzy ginekologów.
Przy prolaktynie nie ma norm szczególnych tak jak np progesteron, gdzie wyszczególniają wszystkie fazy i podają dla wszystkich faz cyklu inne dane.
Ja jestem tego przykładem, ze nie musisz miec ponizej 15

Robin, Ty chcesz wkleić suwaczek z BabyBoom prawda? Skopiuj ten pierwszy kod co napisane jest "BBCode (PseudoHTML, UBBCode)". Zrób sobie najpierw podgląd sygnatury a jak już suwaczek się pojaw to ją zapisz.

Edit: Widzę, że się udało.

Ostatnia edycja:
Maćku nie zgodze sie Tobą normy są normą. Ja zaszłam w ciąże przy prolaktynie 24,5.Ani jeden lekarz mi nie powiedział, ze mam ją zbyt wysoką a każdy wiedział, ze chce zafasolkować, a badania oglądało 5 lekarzy ginekologów.
Przy prolaktynie nie ma norm szczególnych tak jak np progesteron, gdzie wyszczególniają wszystkie fazy i podają dla wszystkich faz cyklu inne dane.
Ja jestem tego przykładem, ze nie musisz miec ponizej 15
Hmmm.... ja w kilku miejscach czytalam o tej pietnastce. Ale skoro Tobie sie udalo, to jest nadzieja i dla mnie:tak:

reklama
Sory że takie wyrwane z kontekstu męczę się z moim suwaczkiem i zaraz szlag mnie trafi

Ja próbuje ale jakaś niewydolna umysłowo jestem. Bo mam jeden kod i tylko kod a nie suwaczek :wściekła/y:

Ja to czytam o tej waszej prolaktynie i w swoich wynikach mam jakieś inne jednostki i przy wyniku zawsze podane normy i zawsze prl wychodzi za wysoka.

Do góry