reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ustron moge ppolecic :tak: do ilu chcecie sie zmiescic? bede pozniej papa
Mnie już dziś nie będzie, Chodzę na angielski w środy, ale jak byś mogła to przyślij mi coś na priv. Powiem Ci, że nie jestem w ogóle zorientowana w cenach. Mam jechać z przapsiółką i meniami. ąle jak ona mi zaproponowała noclegi jakie jej się podobaja to mi szczęka opadła bez przesady!!! 80 zeta od osoby 4 noclegi, a ja mam cała listę innych wydatków. Chciała bym jechac, bo to przapsióła z miasta z jakiego pochodzę i bardzo mi się tęskni i chciała bym z nimi trochę czasu spędzić, ale za rozsądną cenę. Oni jedynacy pracujący i dodatkowo sponsorowani przez rodziców i babcie to szaleją.

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie wróciłam od lekarza - POTWIERDZONE na 100%

Mam teraz jeszcze kilka badań zrobić i wrócić na kolejną wizytę :) Strasznie się ciesze i juz nie mogę się doczekać zeby wszytkim powiedzieć.

Hej Dziewczynki!
Nie było mnie i od 17.01 naskrobałyście normalnie 50 stron :szok:
Siedzę i nadrabiam, sporo tego ale choć ogólnie zerknę co się działo i czy są jakieś nowe fasoleczki.

Ja już po @, nowy cykl i nowa nadzieja, jak co miesiąc. Ale humor mam dość dobry, może tym razem się uda.

Coś mi cięzko idzie to nadrabianie :baffled:

np to ja mam tak samo waze 83-85 kg tak mi skacze waga a jak szlam na porodownke to bylo 84kg moj maz by chciala zebym schudla i ja tez ale zadne diety nic niedawaly jedyne co mi pomoglo to meridia15 z nia zchudlam 10 kg ale po ponad pol roku od schudniecia zaczely sie problemy i to ostre z tesciami i zaczelam ostro zajadac stres i nadrobilam wage :baffled: ale jak juz bede miala 3 dzieciaczkow to znow sie wezme z meridia i wtedy juz niepozwole sobie zjadac stresu

Wow meridię brałaś? U mnie dziewczyny w pracy się tym faszerują, jakoś nie mam przekoania do tych tabletek, wiem że jest też tańsza wersja Zelixa ale jak o nich poczytyłam to zastasnawiałam się czy warto niszczyć sobie zdrowie przy okazji. U mnie jedna z dziewczyn 30 kg zchudła, wygląda jak przecinak, nie pasuje jej to wcale bo jest za chyda, ma problemy z żołądkiem, wogóle nic nie je, do tego problemy z pamięcią, ciągle czegoś zapomina, jest rozkojarzona i nerwowa. Kiedyś myslałam o tych tabletkach ale teraz już wiem że bym ich nie brała, choć nie mówię nie bo wydaje mi się że jak zajdę w ciąże to skutki będą potem tego opłakane.

was to na chwilę zostawić i tak nadrukowałyście ...
wklejacie foty to i ja coś
tak wyglądałam jakieś 2 mc po urodzeniu młodego
b5e3c4cbf8868f491ea43ded33ad2bcd,10,19,0.jpg

a tu z moim chłopem
cb675af037f4f67d2e059bfe97e0fd1c,10,19,0.jpg

i terażniejsza ja
957d63c13e4fc18cd320ef7c32105c93,10,19,0.jpg

Oliwka laseczka z Ciebie, też tak kiedyś wyglądałam, jestem centymenr wyższa od ciebie i kiedyś ważyłam zawsze 54 - 56 kg a teraz tyle przytyłam że szok :szok: ważę 68 kg a co będzie jka w ciąże zajde? :baffled::baffled::baffled:

Cześć Kobitki!
No ja niestety wymiekłam i wczoraj przyszła@ wrrr...i to taka bolesna i obfita skubana...

Mam do Was pytanko. Jak mam liczyć ten cykl tzn od którego dnia bo tak:
- w czwartek rano na papierze różowa plama potem przez cały dzień przy podcieraniu śladowe ilości śluzu żółtawo- brązowego
-w piątek przez cały dzień brązowy śluz - samo mało leciało przy podcieraniu raczej tak więcej i na wieczór już sporo leciał ale cąły czas brazowy
- od soboty mocno dużo krwii....

Czy cykl mam liczyć od soboty czy juz piątek??
Wydaje mi się że od soboty ale wole się upewnić bo chce teraz dokładnie obserwowac swoje cykle :)

Licz cykl od soboty!

Cycków to wam zazdroszczę, zawsze marzyłam o choćby C, a mam B i to takie mniejsze. :zawstydzona/y:

Witam.

Ale naskrobałyście.....

Ja dzisiaj zakupiłam sobie siemię lniane i już nawet wypiłam. Niestety nigdzie nie mogłam dostać smakowego, to kupiłam zwykłe. Ciężko było mi to wypić, ale dałam radę, żyję.:-D

asiucha-L pisze:
...wiem że jest też tańsza wersja Zelixa...
Jest jeszcze Lindaxa, też troszkę tańsza.
asiucha-L pisze:
...U mnie jedna z dziewczyn 30 kg zchudła, wygląda jak przecinak, nie pasuje jej to wcale bo jest za chyda, ma problemy z żołądkiem, wogóle nic nie je, do tego problemy z pamięcią, ciągle czegoś zapomina, jest rozkojarzona i nerwowa...
Ja po meridii czułam się nawet dobrze. Pierwsze dni były nie najlepsze, bo strasznie mnie suszyło i ciągle brakowało śliny. Ale ja normalnie jadłam, nie miałam wstrętu do jedzenia, no i brałam to pod kontrolą lekarza (zaczynałam od mniejszej dawki). Schudłam tylko 7 kg na wadze (przez 3 mies.) ale wizualnie było widać różnicę.

Iwona_J pisze:
Właśnie wróciłam od lekarza - POTWIERDZONE na 100%
Gratulacje!!!
Pajkaa pisze:
Robin wejdz poczytasz ;-) jest to grupa zakmnięta jezeli masz ochotke popisac akceptujesz zaproszenie, które mam nadzieje dostałas :)

Buu, a ja nie dostałam zaproszenia.:-(

Ostatnia edycja:
Iwona_J gratuluje!!!!!! i wszystkiego dobrego życzę :-)

i witam się zimowo brrrrr;-) ja juz chce wiosne!!!!

Hej dziewczynki :-)

u mnie @ rozszalało się na dobre :tak:brzuchol boli jak nie wiem :-(
zaczynam nowy cykl nowe starania :-)

Pozdrawiam

no ja trzymam kciuki za kolejny cykl :-)

a u mnie tez: czuje ze przyjdzie tak sie wlasnie czuje jak na @
wiec niebawem znow rozpocznę staranka:-)

Witam.

Ja po meridii czułam się nawet dobrze. Pierwsze dni były nie najlepsze, bo strasznie mnie suszyło i ciągle brakowało śliny. Ale ja normalnie jadłam, nie miałam wstrętu do jedzenia, no i brałam to pod kontrolą lekarza (zaczynałam od mniejszej dawki). Schudłam tylko 7 kg na wadze (przez 3 mies.) ale wizualnie było widać różnicę.

Meridie raz spórbowalam ale pare tabletek- ale to jest dla osób bardzo otyłych i podaje sie przed operacją aby schudli- najlepsza dieta to po prostu zdrowo sie odzywiac ruszac się i np pozwalac sobie cos fajowego i neizdrowego zjesc w eekend :)
jak bralam meridie to pilam wode litrami, ale to ma jakies zwiazki amfetaminy i czlowiek caly czas jak po turbodoladowaniu chodzi- ale zrezygnowalam bo balam sie jakis skutów ubocznych- poza tym meridie mozna wziac tylko raz bo kazdy kolejny raz nie daje juz rezultatu- , a to ze sie nie chce jesc to ok tyko z czego ten organizm ma miec sile???;-):tak::-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziekuje wam kobietki za mile slowa ale niestety obawiam sie ze niedolacze do grona kobietek ktore walcza w nowym cyklu :-( jestem wsciekla jak osa nie tylko dlatego ze @ przyszla ale tez dlatego ze maz mi oznajmil ze jak dostalam @ t juz narazie niebedziemy sie starac tylko dopiero po powrocie z wycieczki a na wycieczke mamy jechac we wrzesniu albo w pazdzierniku:wściekła/y:on jest nienormalny najpierw mowi ze jo bo mala niema sie z kim bawic i wogole a teraz taki takst:wściekła/y:ja chce urodzic jeszcze w tym roku bo potem to juz bedzie za duza roznica wieku miedzy dziecmi a po za tym co on se mysli ze potem co tak odrazu sie uda w pierszym cyklu jak teraz sie nieudalo zaraz po odstwieniu tabletek i jak bylo przed i w owulacje to co potem on mysli ze tak odrazu pojdzie ale jestem na niego wsciekla tak sie cieszylam a teraz najchetniej bym go udusila albo pojechala na tydzin do szwagierki i miala go w dupie nich se jedzie na recznym bo ja tabletek znow brac niebede niech sobie to z glowy wybije:no::no::no: jeszcze mnie brzuch tak nawala ze szok i jakas strasznie zmeczona jestem i wszystko mnie wk...rwia

Zabka ja tam myślę że twojemu mężowi to przejdzie i będziecie się normalnie dalej starać. Nie zabezpieczaj się i tyle. On na pewno by się z dzidzi cieszył. Nie martw się już niczym, jak się ma @ to wszystko w czarnych barwach widać a potem to przechodzi.

Witajcie dziewczyny:) chciałabym się przyłączyć do Waszego forum.bardzo tego potrzebuję...widzę że macie podobne problemy i myśli...staramy się z mężem o dziecko dopiero drugi cykl i dopiero 2 razy przeżyłam ten ogromny cios, kiedy przyszła miesiączka ale nie mam z kim o tym porozmawiać...z mężem jakoś ciężko bo niby rozumie ale nie do końca. "w końcu się nam uda"-tyle z jego strony...a nie chcemy nikomu mówić bo będą mnie co chwila pytać czy to już i zwariuję;) i tak zostałam z tym sama:( płaczę po kątach i czekam,czekam,czekam...

Witam!

Moje gratulacje!

Hej wam dzis sciaglam spirale stranka czas rozpoczac

Wow brawo, to teraz staranka na całego! :-D

Ja mam dzisiaj taki trochę śpiący dzień, wczoraj na zakupkach byłam z M, musiał się trochę chłop obkupić bo ćwiczy na siłowni i w ubrania co poniektóre przestał się mieścić. Więc teraz przyszła jego kolej na szaleństw w sklepach a z nim zakupy to gorzej niż z babą, mierzy, zastanawia się, marudzi ale rezultat końcowy był pozytywny. No i zjedliśmy obiadek w ulubionej restauracji więc dzień wczorajszy zaliczam do udanych.

Do góry