reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Lopop,to mi dałaś nadzieję :-)...wiem że gdyby to nie był 1 prawdziwy cykl bez zabezpieczania,gdybym nie miała kłucia jaja dokładnie 6 dni po owu/a wtedy przytulanka/,a potem kilka dni pożniej okrutnego pieczenia sutków całodniowego z nocym/aż się budziłam tak mnie piekły/, na następnie 1 najdziwniejszego okresu w moim zyciu/a mam już 27 lat/,złożonego głównie z brązowo-czerwonego plamienia bez skrzepów/2 dni to plamienie,gdyby nie względy higieniczne,wystarczyłaby na dobę 1 podpaska/,zaś 1 dnia mocniejszego krwawienia ale też tak jakoś skąpego jak na możliwości mojej @...zaś wszystko w charakterze pokłuwania podbrzusza....no to bym nawet nie podejrzewała że to może być ciąża.testu nie zrobiłam dokładnie,z tego co piszą kobietki,to czekają 5 minut,oglądają niemal pod lupą....ja tylko look-1 krecha,i do śmieci...mogłam poczekać.zresztą test 31 dnia cyklu/bądż 4 nowego/...aj,nie będę się nakręcać.nic nie czuję,tylko chęc na kolejną kawkę.jutro Wam napiszę pewnie jak już,że to była @,tyle że w wyniku stresu oczekiwań,była krótsza i słabsza.:wściekła/y:
Nie napisałam 100% bo nie jestem lekarzem a taką samą sytuację jak opisujesz miała moja przyjaciółka-więc mówię wszystko jest możliwe:-)
Batonik dziękuję

reklama
Ja zrobiłam test po tych 3 dniach niby@,czyli 4 dnia cyklu,albo,przedłużając stary cykl-w 31 dniu cyklu.Na test spojrzałam tylko do momentu jak pojawiła się kreska,i wyrzuciłam,bo uznałam że chyba to już.nie przyjrzałam się testowi,robiłam go nawet w przyciemnionym miejscu,bo za drzwiami wc:wściekła/y:...ale jestem spokojna,bo jutro gin mi zajrzy do środka.zresztą nawet nie licze na cuda,bo raczej na to nie zasłużyłam:sorry2:
U mnie 6 dni od terminu planowanej @ wyszła bardzo blada II krecha a potem następnego dnia wysżły juz dwie porządne.
Jeżeli bedziesz w ciąży i tak gin moze jeszcze nic nie widziec u mnie zobaczyła malutki pecherzyk dopiero w 5 tc
dlatego radze powtórzyc test i odczekac te 5 minut na wynik wiarygodny. U mnie Ii krecha pojawiła sie chyba po 3 minutach

witaj Pajeczko! jak zdroweczko?
powiedz mi, jakie mialas objawy na samym poczatku? jeszcze przed terminem @? u mnie jakos bezobjawowo, ale czytalam ze brak objawow to tez objaw!:-) wiec moze moze.....

Witam wszystkie Staraczki o boabska..

Z męzem staramy się o maleństwo od 3 miesiecy i nic :( myslałam, że nastąpi to szybko i bez wiekszych problemow...Za każdym razem przychodził @.. ehhh!

Teraz jest iskierka nadziei.. nie wiem czy nie "napalam" sie za wczesnie i wyszukuje na siłe jakichs objawów, ale w tym miesiacu odpuscilismy sobie intensywne starania o malucha..

Kochalismy sie w 6, 9 i 16 dc.. 13 dc zauwazyłam lekkie plamienie ( kilka kropelek krwi) , bóle jajnikow- takie kłucie.. lekkie bóle piersi i ogólne zmęczenie.. wszystko sie tak jakos nałożylo na siebie.. dzisiaj 19 dc. zrobiłam test, ale to chyba jeszcze za wczesnie.. wynik negatywny :( zmierzyłam temp. i 37,4.. czy jest jakaś szansa? Nie chce zobaczyc @ :(

Z męzem staramy się o maleństwo od 3 miesiecy i nic :( myslałam, że nastąpi to szybko i bez wiekszych problemow...Za każdym razem przychodził @.. ehhh!

Teraz jest iskierka nadziei.. nie wiem czy nie "napalam" sie za wczesnie i wyszukuje na siłe jakichs objawów, ale w tym miesiacu odpuscilismy sobie intensywne starania o malucha..

Kochalismy sie w 6, 9 i 16 dc.. 13 dc zauwazyłam lekkie plamienie ( kilka kropelek krwi) , bóle jajnikow- takie kłucie.. lekkie bóle piersi i ogólne zmęczenie.. wszystko sie tak jakos nałożylo na siebie.. dzisiaj 19 dc. zrobiłam test, ale to chyba jeszcze za wczesnie.. wynik negatywny :( zmierzyłam temp. i 37,4.. czy jest jakaś szansa? Nie chce zobaczyc @ :(
skoro dzis 19dc to zdecydowanie za wczesnie na jakiekolwiek sugestie i testy! musisz czekac do terminu @, na kiedy Ci wypada? a to plamienie moze miec zwiazec z owulacja... bo i skoro byly bole jajnikow wiec pewnie wtedy mialas wlasnie owu.... szkoda ze przytulanek wtedy nie bylo. nie pozostaje Ci nic innego jak czekac....

Wydaj mi się że szanse spore,nie darmo jajniki bolą;)....a co do testu,to za wczesnie,ja zrobiłam po 3 dniach tej dziwnej @,i negatyw,jutro do gina idę,ale myślę że cośtam jednak wykryje,najszybciej brak fasolki...bo z tego co wyczytałam,to rozpulchnienie macicy to już znak.Lopop,wiem że napisałaś na 90%,ale tak mnie to ucieszyło nie wiem czemu...ale i tak co kobieta to inny przypadek...jednego jestem pewna-nie ufam swoim piersiom-ile razy mnie oszukały! w tym cyklu te dwie oszustki piekły ogniem,i sobie zażarotwały ze nie!

Kobietki :baffled: ale ja Aga jestem. W rodzinie wołali za mną Aga Maga :-D

Oj a ja myślałam że masz na imię Magda. :-D

Ale zrobiłam wczoraj coś bardzo niedobrego :-(i jest mi :zawstydzona/y:jak zobaczyłam że nadchodzi @ to ............. wstyd:zawstydzona/y:....ukryłam się na balkonie i zapaliłam papierosa :szok:

Eh batonik ja tak kiedyś też podobnie postapiłam, dotałam @ i wściekła od razu jak przyszłam do pracy to zapaliłam z koleżanką choć nie palę, kiedyś zdarzało mi się okazjonalnie.

dziewczyny, testuje jutro! nie łudzę sie ze zobacze 2 kreseczki bo prawie nic mi nie dolega a gdyby byla ciaza to chyba juz bylyby jakies objawy???? ale pocieszam sie, że w poprzednim mialam same ciazowe dolegliwosci a jej nie bylo wiec moze teraz na odwrot, brak objawow = ciaża :confused:;-)

Martuska trzymam kciuki za Ciebie i jutro daj znać jak teścik.

Hehehehe,no jakoś tak mnie to forum wciągnęło. ;-)
Miałam z pewnych powodów przestać tu pisać,ale... nie potrafię. :laugh2:

Ja kiedyś pożegnałam się z forum na pewien czas, myslałam że to co da ale i bez forum można się nakręcać. Wtedy byłam na wątku który tętnił życiem a teraz prawie nic się tam nie dzieje. W sumie ta rozłąka z BB nic mi nie przyniosła bo naprawdę tęskniłam a nikt inny nie potrafił mnie zrozumieć tak jak dziewczyny tutaj. Więc myślę że uciekanie z forum to też nie jest sposób.

cześć dziewczyny chętnie się dołącze do waszego forum, widze że wszytskie szykujecie sie na przutulanka. Ja juz praktycznie jestem po przytulankach i za dwa tygodnie będę testować, mam nadzieje tak jak wy że Bóg da i w tym roku jeszcze zostane mamusią . Staramy sie juz ponad rok i narazie się nie udaje chociaż mam juz za sobą 3 inseminacje i ciąże pozamaciczna. Trzymam za nas kciuki

Witaj Myśa.
Wiedzę że wiele przeszłaś. Trzymam kciuki za Ciebie.
A jaki wogóle masz problem że miałaś inseminacje?

a zmieniajac temat, macie juz plany na walentynki? nie mowiac o testach i przytulankach.... jakies kino, kolacja???? czy cos innego?

U nas to chyba będzie na 99% kino bo rzadko bardzo do niego chodzimy bo mamy do najbliższego 60 km.

Wiecie co mam dość stanie przy garach, jedno skończę to drugie zaczynam gotować. :wściekła/y:

Witam

W 19 dc jest za wcześnie na cokolwiek, na test również i na objawy. Nie żebym twierdziła że w ciąży nie jesteś ale ja w 19 dc cyklu byłam u gina i przytałam czy jest możliwość że mogę być w ciąży i powiedział że nawet jakbym była to on tego nie zobaczy bo za wcześnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
uciekam gotowac obiadek.... musze sie czyms zajac bo oczy mi sie same zamykaja.... o 16 mam korepetycje i moze potem sie troche poloze???
jak mi sie dzis juz nie uda wpasc, to jutro na pewno zeby dac znac jak wynik testu! ale to dopiero po pracy....

Kobietki uciekam, bo muszę jednak dzisiaj się zająć pracą :baffled: cały dzień "przebimbałam"
Iga76 witam serdecznie ( obok imienia to Twój rocznik?)

reklama
witaj Pajeczko! jak zdroweczko?
powiedz mi, jakie mialas objawy na samym poczatku? jeszcze przed terminem @? u mnie jakos bezobjawowo, ale czytalam ze brak objawow to tez objaw!:-) wiec moze moze.....

ja na samym poczatku mialam 4 dni po owu spadek implantacyjny a potem od tego spadku bol jajnika z którego mialam owulke. Piersi mnie bolały cale a nie sutki no i mialam skurcze podbrzusza do tego tempke pow. 37 stopni i brak sluzu co u nie było bardzo dziwne bo zawsze przed @ miałam otok.. Nie robilam testu bo nie miałam podstaw s adzic, ze to ciąza, ale dziewczyny na mnie wywarły bo takie skurcze są niebezpieczne we wczesnej ciazy zrobiłam po 6 dniach od terminu @.

Wydaj mi się że szanse spore,nie darmo jajniki bolą;)....a co do testu,to za wczesnie,ja zrobiłam po 3 dniach tej dziwnej @,i negatyw,jutro do gina idę,ale myślę że cośtam jednak wykryje,najszybciej brak fasolki...bo z tego co wyczytałam,to rozpulchnienie macicy to już znak.Lopop,wiem że napisałaś na 90%,ale tak mnie to ucieszyło nie wiem czemu...ale i tak co kobieta to inny przypadek...jednego jestem pewna-nie ufam swoim piersiom-ile razy mnie oszukały! w tym cyklu te dwie oszustki piekły ogniem,i sobie zażarotwały ze nie!

rozpulchniona macica moze świadczyc zarówno o zbliżającej sie @ jak i o ciąży.
Zrób dla pewnosci testa, skoro tamtego wywalilas za wczesnie:tak:

Do góry