reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Super z synem wygrałam konkurs tańczenia na gazecie:-D:-D:-D dobrze że jeszcze na barana go udźwignę:-) Ale się:-) cieszył nie macie pojęcia.Teraz wykończony śpi
mojA niunia jutro ma bal przebierancow od 8 do 13 wiec sie wyszaleje a wieczorempewnie padnie jak mucha:-D

reklama
ja miałam za jednym razem pobierane wymazy do różnych badań. Normalnie wygląda to badanie jak cytologia. potem oddałam próbki do laboratorium i tyle.

J anie miałam tego badania robionego w żadnym konkretnym dniu cyklu, nie mówiono mi też,żebym była po stosunku ileś tam godzin. Wynika z tego,że badanie było robione z plemników obcego dawcy. Ale słyszałam,że są różńe metody robienia tego badania, a także nie tylko ze śłuzu ale i z krwi. Podobno jest tak,że jak przeciwciała przeciwplemnikowe są tylko w śluzie, to nie jest aż tak źle, gorzej jak znajduja się też we krwi.

Reszta badań ok jak na moje oko.
A mi lekarz kazał przyjść w płodnym cyklu potem stosunek i badanko , ale oczywiście moja owulka przebiega jak na złość w weekend i poprostu nie dało rady a zresztą do niego trudno sie dostać i jakoś odechciało mi się do niego uwawiać.

mojA niunia jutro ma bal przebierancow od 8 do 13 wiec sie wyszaleje a wieczorempewnie padnie jak mucha:-D
To w sumie jego drugi bal przebierańców bo w zerówce już miał.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Super z synem wygrałam konkurs tańczenia na gazecie:-D:-D:-D dobrze że jeszcze na barana go udźwignę:-) Ale się:-) cieszył nie macie pojęcia.Teraz wykończony śpi

To nieźle :-) bedzie wspominał to...mały mężczyzna :-) ja też chcę na bal...z synem ;-) i nie miałbym nic przeciwko temu by w tym roku;-)

Nie nadrobiłam zaległości w czytaniu, za dużo tego...czy dobrze zrozumiałam, ze Megan 76 zafasolkowała?

A mi lekarz kazał przyjść w płodnym cyklu potem stosunek i badanko , ale oczywiście moja owulka przebiega jak na złość w weekend i poprostu nie dało rady a zresztą do niego trudno sie dostać i jakoś odechciało mi się do niego uwawiać.

Ja już nic nie wiem. Wydaje mi się jednak,że u mnie tego nie mówili, bo sprawdzili z obcym dawcą i wtedy to nie miało znaczenia. Gdybam tylko, bo nie znam się na tym zupełnie. Naczytałam się trochę w necie i zaczynam świrować

na marginesie mi tam pasuje owulka w week...oboje mamy z mężem wolne, możemy wtedy poszaleć;-)
jeśli chodzi o badania to padaczka...

Ja już nic nie wiem. Wydaje mi się jednak,że u mnie tego nie mówili, bo sprawdzili z obcym dawcą i wtedy to nie miało znaczenia. Gdybam tylko, bo nie znam się na tym zupełnie. Naczytałam się trochę w necie i zaczynam świrować
Ja już też czasami się gubię, kiedyś nie wiedziałam że jest tyle możliwości nie możności zajścia w ciążę.
Chyba dobrze zrozumiałaś bo ja też tak rozumiem:-p

ja też gdybam i co to daje myślimy tylko o tym i wariujemy ;)
ja natknęłam się gdzieś na info w jakich dc mają być robione badania, a moja gin mówiła o innych dniach i komu wierzyć...? gin czy net?

ja też gdybam i co to daje myślimy tylko o tym i wariujemy ;)
ja natknęłam się gdzieś na info w jakich dc mają być robione badania, a moja gin mówiła o innych dniach i komu wierzyć...? gin czy net?

No dokładnie. Co do tych badań to mój lekarz mi nic nie mówił w jakie dni powinnam je zrobić, a tylko gdzie.

Poza tym rejestrujac się w medicu na te badania pytałam, czy to musi być jakiś konkretny dzień cyklu czy obojetnie, dostała odpowiedz,że obojętnie

na marginesie mi tam pasuje owulka w week...oboje mamy z mężem wolne, możemy wtedy poszaleć;-)
jeśli chodzi o badania to padaczka...
Wiesz ten lekarz był fajny ale jakoś byłam u niego 4 razy no wiecej bo na monitoringach ale liczny tak ogólnie i za każdym razem był inny a juz na tej ostatniej wizycie to taki jakiś zakręcony, nic tylko gada pobada i jak słyszę że wszystko ok to mnie szlag rozkłada- nawet mi powiedział że mam zmienić pracę bo to blokada. A powiedz jak przychodzi instynkt macierzynski to nie ma na to rady i już. Jakoś nie mam o nim tak dobrego zdania jak inni ja tam wolę chodzić na nfz jakoś mi się lepiej z lekarzami rozmawia , a nie tutaj jestem umówiona na 19 a wchodzę o 22.00 i potrafi przyjmować jeszcze do północy:szok:

reklama
No dokładnie. Co do tych badań to mój lekarz mi nic nie mówił w jakie dni powinnam je zrobić, a tylko gdzie.

Poza tym rejestrujac się w medicu na te badania pytałam, czy to musi być jakiś konkretny dzień cyklu czy obojetnie, dostała odpowiedz,że obojętnie
no bo chyba przy cytologii nie ma znaczenia dc, a w przypadki przeciwciał to ajk je masz to po prostu są i w śluzie płodnym i niepłodnym. .. nie am to znaczenia.
Jesteś alergikiem? Bo jestem...i też mogę mieć positiv...

Do góry