reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Potrzebuję Mynię albo innego speca od wykresików...Obserwacja cyklu - enpr.pl może Wy mi coś podpowiecie, czy to możliwe, że owulka była wczoraj??temperatura mega niska, wczoraj się pojawił śluz odpowiedni w sporych ilościach ala białko jajka, a dzisiaj już kompletnie sucho. Normanie owulację mam koło 16-17 dnia przy 29 dniowych cyklach.
Co myślicie??bo myślałam, że dzisiaj dalej będzie białko, że temp trochę wzrośnie i że owulacja za ok 2 dni.

Potrzebuję Mynię albo innego speca od wykresików...Obserwacja cyklu - enpr.pl może Wy mi coś podpowiecie, czy to możliwe, że owulka była wczoraj??temperatura mega niska, wczoraj się pojawił śluz odpowiedni w sporych ilościach ala białko jajka, a dzisiaj już kompletnie sucho. Normanie owulację mam koło 16-17 dnia przy 29 dniowych cyklach.
Co myślicie??bo myślałam, że dzisiaj dalej będzie białko, że temp trochę wzrośnie i że owulacja za ok 2 dni.

Bzibzioczku ciężko tu u Ciebie coś ocenić. Chyba trzeba czekać czy temoka skoczy w najbliższych dniach bo przed skokiem powinno być 6 niższych temp a po ok 3-4 ponad tą drugą wyzszą linie a następne mogą byc niższe ale nie mniejsze od tych szeciu nizszych

No niby wiem, bo znam tą teorię. I przesunięcie owulacji o te 2-3 dni też raczej nie jest niczym nadzwyczajnym, ale jakoś do tej pory miałam dość pokorne te cykle więc ciut jestem zaskoczona. No cóż zobaczę za jakieś 2-3 dni jak śluz się nie pojawi a temperatura wzrośnie, to uznam, że owulacja była wczoraj. NIestety raczej nie mam dodatkowych fajerwerków przy owulacji w postaci bólu czy czegokolwiek innego co by mogło świadczyć o owulacji.

No niby wiem, bo znam tą teorię. I przesunięcie owulacji o te 2-3 dni też raczej nie jest niczym nadzwyczajnym, ale jakoś do tej pory miałam dość pokorne te cykle więc ciut jestem zaskoczona. No cóż zobaczę za jakieś 2-3 dni jak śluz się nie pojawi a temperatura wzrośnie, to uznam, że owulacja była wczoraj. NIestety raczej nie mam dodatkowych fajerwerków przy owulacji w postaci bólu czy czegokolwiek innego co by mogło świadczyć o owulacji.

Ja zasadniczo uważam,że nawet małe czynniki mają duży wpływ na nasz wykres, lekki stres czy ta pogoda jaka nas dobija...człowiek niby śpi w nocy a budzi się zmęczony tym gorącem.

reklama
to tak jak ja, też nie mam żadnych objawów owulacji takich jak ból jajników, itp. :no:
Kiedyś to dla mnie było jak wróżenie w fusów, teraz już się trochę łapię. A kiedyś sobie myślałam, jak bardzo trzeba być zdesperowanym, żeby posuwać się do uprawiania sexu według termometru, a teraz już wiem...

Do góry