reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
margotko u nas ok :) czasem tylko jak mnie napadnie ochota na jedzenie to mieszam wszystko co mam pod ręką a później zdycham:-Dteraz mam fazę na lody i kwaśne pomarańcze :/
Bzibziok też mam karmazynowy przypływ w pokoju :) no i narożnik taki sam jak chyba u Paulinki ( nie pamiętam czy na pewno bo kojarzę zdjęcie dzieciaczka na nim i poznałam po poduszkach bo mam identyczne :D tyle że narożnik w kolorze czerwonym ) pewnie jakby zebrać po kilku elementach z Waszych domów to złożę moje mieszkanie :-D

Pianko kochna u mnie w domku mieszka mały leń czasami czuje jak sie przekręci jak leżę albo szybko idę jak na razie jeszcze nie puka , ja płeć poznam mam nadzieje za dwa tygodnie bo juz bym chciała wiedzieć ale najważniejsze żeby zdrowe było
Masz kochana jakieś kg już do przodu bo u mnie sie powoli rusza , cholera a myślałam ze uda mi się do 20 tc nie przytyć a tu juz +1
Pianko a na kiedy masz termin o mi przesunęli o tydzień do przodu także teraz juz nie 18 ale 12 kwietnia

ja kuchnie mam w kolorze brązu, a mebelki, lakierowane góra biała dół czekoladowy i blat mam biały, między górną a dolną częścią mebli mam płytki pasek białych i pasek czarnych, ale to są te duże płytki 20x50 w kształcie prostokątów, w dużym pokoju mam kremowy i brąz ale nie taki ciemny, a w sypialni mam ciemny fioletowy i jaśniutki fiolet, w łazience mam tapetę w delfiny (to pomieszczenie właśnie czeka na remont, ale może uda nam się w przyszłym roku zrobić, bo ew tym wykosztowaliśmy się na kuchnie)

No właśnie ja nigdy nie widziałam brązowych mebli lakierowanych tak w realu:( Wczoraj w googlu znalazłam pare, ale wiecie jak to w katalogach- wszystko piękne:) Ja mam ten problem, że ciemnych mebli to raczej mieć nie mogę, bo kuchnia szeroka na 2m, a długa chyba na 7... Więc podzielona na dwa poziomy na tym wyżej meble i sprzęty na tym niżej będzie ściana z fototapetą i stolik do wypicia kawy, taki mały na 4 osoby. I właśnie w tym końcu za stolikiem jest okno, ale i tak raczej niewiele światła przez to okno wpada. Niby na wschód, ale niedaleko stoi stodoła, więc trochę zacłania. Tą stroną gdzie są sprzęty kuchnia jest połączona z jadalnio-salonem , znaczy ściana jest wybita i zostawiony tylko taki barek. Ale mimo to stolarz odradził mi ciemne meble, bo kuchnie trzeba rozjaśnić, ożywić. Mi się bardzo podobają meble w ciemnym fiolecie, graficie, czerni, ale musze zapomnieć... chociaż może te dolne szafki w ciemniejszym kolorze by uszły. Zwłaszcza,ż meble będą miały pod wiszącymi szafkami i blatami oświetlenie ledowe... Łazienka to na razie abstrakcja- pomysłów zero... Za dużo rozwiązań mi się podoba.
Moje wersje kolorystyczne
nowoczesna-lazienka.jpg9-niebieska-lazienka.jpg11.jpg12.jpg19.jpg20.jpg511x340__media_4603_wm.jpeg20080110_1440833219_organic.jpgkolorowa-lazienka6.jpg6.jpg

Noelle mi też się dłuży strasznie już bym chciała tak 30 tc :)a to wszystko ze siedzimy z mała w domu ta jak ona jest w przedszkolu to czas szybciej leci bo musze ja zawieś ,odebrać między czasie posprzątam coś ugotuję i jakoś leci a powoli al leci a teraz ciągnie się i ciągnie
jeszcze trochę

oto zdjęcia mojej kuchni
DSC_7665.jpgDSC_7666.jpgDSC_7667.jpgDSC_7669.jpgDSC_7670.jpg
tylko robiłam je jak nie miałam jeszcze zamontowanego piekarnika pod płyta gazową, chciałam mieć go w kominie, ale nie dało rady bo mam za małą kuchnie, a ta duża szafa to tam mam lodówkę pod zabudową, kolor jest czekolady mlecznej, ale za bardzo nie widać na zdjęciach bo wyszedł ciemny, ale na realu jest jaśniejszy, taki gdzieś jak światło odbite na drugim i trzecim zdjęciu

Ostatnia edycja:
Agnieszka do 20tc nic nie przybrać?a to w ogóle możliwe?:szok::-Dja w 14tc miałam 1,5kg na plusie a teraz to pewnie już do dwóch dobiło jak nic ale i tak nie narzekam bo z córą w 18 tyg miałam już +5 mimo że się nie obżerałam :/ ja mam termin z OM na 14 a z USG na 8kwietnia i tak pewnie będzie bo cykle miałam 26-27dni:tak:
Paulinka ja mam łazienkę z Paradyża taką ale całkiem inaczej ułożone płytki także efekt jest zupełnie inny a łazienkę mam bardzo małą nad czym strasznie ubolewam :-(
lazienka.jpg

reklama
Noelle jak nie byłam w ciąży to ten czas jakoś szybciej mi leciał, jeszcze trochę i święta to szybciej poleci

Pianko nie w pierwszej ciąży to ja już miałam chyba +10 do 20tc teraz mi się marzyło nie przybrać do 20 jednak widać ze jest to nie możliwe :-)

ja też mam mała łazienkę w nowym mieszkanku jak już wszystko powstawiam to zrobię zdjęcie i wam pokarzę

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry