reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staranka od stycznia 2012.

No to ja też się witam!!
Pogoda dosłownie pod psem, weekend zajęty bo w krakowie na komunii byliśmy a wcześniej trzebabyło jakiś prezent zorganizować.
Ogólnie cierpie na notoryczny brak czasu, w pracy dużo zajęć po pracy kwestie rozbudowy, ćwiczenia, dieta to wszystko strasznie absorbujące jest. Nie wiem jak sobie radzicie dziewczyny z dziećmi i tymi wszystkimi dodatkowymi zajęciami. Zawsze mi się wydawało, że jestem dobrze zorganizowana, a na prawdę jakoś ostatnio doba wydaje mi się za krótka.

reklama
W końcu coś tu drgnęło;)
Witajcie w ten pochmurno-deszczowy dzień:) kiciula nie daje mi pisać tak mi się wtula pyszczkiem w ręce hehe... chyba ma jakiś dzień pieszczocha dziś;)
My w sobotę się działkowaliśmy. Wczoraj odchodziło błogie lenistwo, do tego obiadek u teściów;) A od soboty tak chodzi za mną ciasto z rabarbarem....!!! a na tym mieszkaniu nie mam piekarnika:( na szczęście teściowa się zlitowała i ma mi dziś upiec:) popołudniu pewnie podejdziemy go odebrać <mniam>
Asitko piękny bukiecik będziesz mieć:)
Bzibzioku witaj:) rzeczywiście u Ciebie napięty grafik. Życzę więc trochę oddechu i chwili wytchnienia:) A jak dietka? jakieś kolejne postępy?? Sezon żeglarski otwarty? czy nie było czasu...?

eee u mnie sloneczko i 20 st.Dzisiaj zalatwilismy juz chrzciny na 15 czerwca.Teraz maz.sprzata,mlode uspione,ja matka-zombi siedze przy kawie i regeneruje sily.Zostal mi 1kg do wagi sprzed ciazy.A ze biust moj ma ze 2 kg;-)To niedlugo znikne i zostana tylko cycki;-)co by mojego dziecka specjalnie nie zmartwilo:-)

Zaraz biore sie za przegladajie wykresow
Koze czai aie.gdzies.fasolka?

W końcu coś tu drgnęło;)
Witajcie w ten pochmurno-deszczowy dzień:) kiciula nie daje mi pisać tak mi się wtula pyszczkiem w ręce hehe... chyba ma jakiś dzień pieszczocha dziś;)
My w sobotę się działkowaliśmy. Wczoraj odchodziło błogie lenistwo, do tego obiadek u teściów;) A od soboty tak chodzi za mną ciasto z rabarbarem....!!! a na tym mieszkaniu nie mam piekarnika:( na szczęście teściowa się zlitowała i ma mi dziś upiec:) popołudniu pewnie podejdziemy go odebrać <mniam>
Asitko piękny bukiecik będziesz mieć:)
Bzibzioku witaj:) rzeczywiście u Ciebie napięty grafik. Życzę więc trochę oddechu i chwili wytchnienia:) A jak dietka? jakieś kolejne postępy?? Sezon żeglarski otwarty? czy nie było czasu...?

W tym roku za bardzo nic nie planujemy zobaczymy jak nam pójdzie z budową i finansami.
Jeżeli się uda to łódeczki dopiero wrzesień - październik.
Co do moich postępów to owszem są:) już 8 kg :) znowu się mieszczę we wszystkie ubrania z czasów przed mieszkania z moim mężem.

Hej.
Wrocilam ze szpitala lekarz zrobil mi usg i nic juz nie bylo. Obylo sie bez zabiegu. Wydaje mi sie, ze w piatek tak mnie zalalo i sie oczyscilo. A dzisiaj juz praktycznie nie mam krwawienia. Endometrium 9 mm w granicach normy. W czwartek mam isc do jego gabinetu i mi wszystko powie jak dalej badania. 3 miesiace trzeba bedzie wstymac sie ze starankami. Kurcze normalnie nie moge w to uwierzyc jak ostatnio bylam u niego w czwartek nie lecialo ze mnie duzo tylko ten raz, a weekend na prawde prsktycznie jakby mi sie okres konczyl i sie usunelo. Super i nir moge uwierzyc. No ale przeciez lekarz no to wsie zna, ja nie pierwsza i nie ostatnia.

NOELLE podaje małej tylko witaminę D. jak karmiłam piersia to dawałam D+K. tak mi i w szpitalu i u pediatry powiedzieli... zgłupiałam już....
ASITA bukiecik na pewno będzie boski!
ANKE jak dobrze, ze obyło się bez inderęcji lekarzy. trzymaj się:*

Ostatnia edycja:
hej :) u nas jakoś leci ehehe..
Sailor co tam u CIebie ? :))) noo i Mynia :> bo tak sie kiedys dopatrzyłam, ze moze bedziesz testowac :)))

my od kilku dni mamy spokojnie wieczory, chyba kolki przeszły, za to w dzien jej sie nudzi i buczy, ale mam to gdzies i biore tylko w ostatecznosci, no bez jaj ze bede cały dzien z dzieciem na rękach latac :p
kupiłam chuste, bo jak jest deszcze to mi sie nie chce wózka te pare metrów do przedszkola targać tylko szybko w chuscie wyskakuje pod parasolem i szybko wracamy :)) jest dobrze :) polecam, ale tylko na krótkie wypady i jak nie ma upałów:dry:

DOmiku ja nie podaje zadnych witamin, przy Mai kazali dawać D, a teraz pediatra kazała sama zdecydować bo ponoć w mleku jest wystarczająco i moge dawać lub nie, a ja naweto o tym zapomniałam i nie daje :p

a to Lenutka z biedronką :)

Załączniki

• P4290630.jpg
    P4290630.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 67
Ale senny dzień!! wzięłam się za gotowanie bo bym spała cały dzień;) Zrobiłam już barszcz, farsz na krokiety. Schab się dusi w sosie - to na jutrzejszy obiad;) A na dziś pappardelle z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowo-ziołowym:] No i nóg nie czuje hehe;)

Anke super, że wizyta w szpitalu się nie przedłużyła i że wszystko ok:)
Bzibzioku gratuluję 8kg:) zaraz znikniesz mężowi;)
Domik może rzeczywiście szkopuł tkwi w tej wit D?? wiesz przyjmuje się że wit d to cud miód dla dzieci... no ale faktycznie nadwyżka każdej witaminy przecież przysparza problemów nawet dorosłemu człowiekowi... Ja bym zagłębiła się w temat albo nawet sama spróbowała odstawić wit i zobaczyła czy coś będzie lepiej.
Noelle już Ci tu któraś pisała, żebyś nie wisiała nad kawą tylko zdrzemnęła się razem z dzieciątkiem... eh.. niereformowalna:p
za to waga.. fiu fiu... lecisz jak Bzibziok na dół:) każda by tak chciała po ciąży i to w takim tempie:)
Królewno Lenutka boska:) te wpatrzone w biedronę oczyska!:)

A gdzie owulkujące dziewczyny??? fasolkujące??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry