ewelka - no na całe biszkopty jeszcze chyba czas... mój Damianek jak miał około pół roczku to dziadek (mój tata) dawał mu kabanosa - tak kiedyś robili (akurat u nas na Śląsku) że dzieciom np. podczas trudnego ząbkowania dawali kabanosa zamiast gryzaczka. Mój Damianek tak polubił kabanosy, że nie było już wizyty u moich rodziców bez dania małemu tego przysmaku... Ostatnio szukając sposobów na bolesne ząbkowanie na jakimś forum też jeden facet napisał : dać dziecku kabanosa i po krzyku... Tyle że Twoja mała ząbki już ma, także puki co musi poczekać jeszcze na kabanosy i na biszkopty. Chyba że będziesz jej trzymać np. biszkopta i tylko sam koniuszek wkładać do buzi, wtedy nic się złego nie stanie. Dobrze że małej nic się nie stało... a Ty pamiętaj jesteś super mamą i słuchaj zawsze swojego serducha
martilla - wiesz co pomieszałaś mnie troszeczkę, bo myślałam że cykl trwa np. 28dni od pierwszego dnia miesiączki licząc do ostatniego dnia bez miesiączki... np. 1.04 dostałam @ to te trudne dni też się wlicza i pierwszy dzień kolejnej @ to pierwszy dzień kolejnego cyklu... Miałam dostać @ 28.04 (ale może mi się coś przez tą roczną przerwę w @ coś pomieszało hihi). Jak dziś się nie zjawi to jutro kupuję test i w sobotę się testuję... Oby była jedna krecha!