reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

agacjone
no no kobieto to się nalatasz po tej budowie:-) tylko pilnuj tam dobrze wszystkiego , bo potem jak coś będzie nie tak to mąż zwali wine na Ciebie hehehe
co do uczulenia Kubusia to calkiem możliwe ,ze od truskawek-podobno te małe ziarenka które ma truskawka uczulają najbardziej

olka
@ jak nie było tak nie ma, nie sprawdziła się przepowiednia ewelki przynajmniej jeśli chodzi o godzine w jakiej miała przyjsc @, ale dzień długi więc jeszcze wszystko się moze zdarzyć.
co do śliczniaczków to czym Ty się przejmujesz ,że plamy nie schodzą? przecież nie jest to jakieś wyjściowe ubranie dla dziecka więc ja bym się tym tak nie martwiła, a jeśli bardzo Ci to przeszkadza to nie kupuj materiałowych śliniaków tylko takie jakby foliowe (np w H&M są) z kieszonką do której wpada to co nie znalazło się w dziecka buzi, a potem pod kran i czyste jak łza-polecam mam takie w pracy i są super

reklama
ewelka - no ja też mam jeden smoczek pomarańczowy hihi... bo mam jedną butelkę na herbatki, soczki itp. a drugą na mleko. I ta która jest na soczki, to ma taki delikatnie pomarańczowy kolor, i też niestety nie idzie tego domyć, nawet butelka nie jest idealnie przezroczysta tylko jest trochę pomarańczowa... W butelce mi to nie przeszkadza, ale śliniaczki to już inna sprawa

Martilla - no to chyba wypróbuję te śliniaczki. Małej daję śliniaczki tylko w domu, lub podczas karmienia. Mała się strasznie ślini, także staram się żeby miała zawsze suche ubranko. Nie lubię, jak ktoś mi robi niezapowiedzianą wizytę, a mała akurat ma na sobie śliniaczek z plamą. Może to wyglądać tak, jakbym o nic nie dbała. A tak nie jest, bo staram się mieć wszystko doprane, dbam o mieszkanie itd.
Kupię te które mi poleciłaś i do karmienia będę tylko tych używać. A tak żeby małą moko z ślinki nie miała, będę jej dawać te zwykłe śliniaki. :-):-):-)
Co do Twojej @ to może zjawi się o 5:00PM ;-)

DZIĘKI LASKI!!!

Olka ja do tej pory piorę w Loveli.Jednak jak są jakieś plamy,to polewam je Vanishem.Wtedy przed zmiękczającym płukaniem,ustawiałam dodatkowe płukanie i było git.
Ewelka każdy podaje swojemu dziecku,to co uważa za słuszne.Wiem że przy malutkim dziecku lepiej wstrzymać się z niektórymi produktami,szczególnie tymi najbardziej alergizującymi,ponieważ organizm dziecka z niektórymi rzeczami (alergenami) sobie nie radzi.I nie koniecznie dziecko musi być alergikiem.Ale jak już zaznaczyłam wcześniej,każdy podaje dziecku pokarmy według uznania.

Hej dziewczyny:) Ale mamy kiepską pogodę. Własnie u mnie leje deszcz i jest pochmurno.Fifi własnie sobie śpi, pranie się pierze a ja mam chwilkę dla siebie.Olka nie przejmuj sie plamami na śliniakach. kazdy przeciez wie że dzieci się brudzą i nikogo na pewno nie zdziwi ze Nikola ma plamę na śliniaku. A przede wszystkim nie pomyśli sbie że nie dbasz o dziecko.A co do serków homogenizowanych to nie za wcześnie na nie????Bo mi się wydaje że tak. Ja narazie daję Fifiemu kaszki, deserki i powoli przyzwyczajam go do obiadków. Bo jak posmakował owoców to nie bardzo mu warzywka smakują niestety.Mój Fifi też nie tlerował Nan , barzo go brzuch bolał. Teraz je Bebiki i nic mu nie jest. Zresztą Bebiko jest dużo tańsze od Nan więc to kolejny plus:)A i nie pisałam wam ale wlasnie skończyła mi się @ pierwsza po porodzie. kiepsko ją zniosłam. Strasznie bolał mnie brzuch i leciało ze mnie jak z kranu. Ale już po więc mam spokój. teraz musze się wybarac do gina może da mi jakies tabletki bo drugiej dzidzi nie chcę. Przynajmniej narazie.

Bella też mi się wydaje że na serki homogenizowane za wcześnie,bo kiedyś lekarz mówiła,że serki robione są na twarogu,a twaróg nawet dla starszych dzieci jest obciążeniem,bo jest ciężkostrawny.

u mnie pogoda rowniez kiepska... na przemian slonko i deszcz... na spacerek nie ma co sie wybierac wiec tak siedzimy z bablem w domku... maly teraz poszedl spac wiec ja mam chwilke dla siebie :) uffff;-)

olka
dokładnie tak jak mowi bella nie ma co sie przejmowac co ludzie powiedza jak zobacza poplamiony śliniak małej, według mnie to normalna rzecz

tu masz link do tego sliniaczka o ktorym mowilam, może nie najtańszy (nie wiem w jakiej cenie są te materialowe) ale jest naprawde super więc sobie zobacz
*H&M* UL SEZAMKOWA _ŚLINIAK ZMYWALNY kieszeń (654217852) - Aukcje internetowe Allegro

znalazłam jeszcze tańsze
http://www.allegro.pl/item643327785_bobas_sliniak_z_kieszonka_nieprzemakalny.html

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie. czy myślała któraś z was o zastrzyku antykoncepcyjnym zamiast tabletek??Nazywa się Depo-provera i kosztuje ok 40zł. Bierze sie go raz na 3 miesiące. Własnie się nad nim zastanawiam. Muszę sie porazić gina mojego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry