reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starzejące się łożysko

julcia7777

Fanka BB :)
Witam, proszę o poradę, wczoraj byłam na wizycie. Lekarka powiedziała mi, że mam starzejące się łożysko. Jestem w 35 tygodniu ciąży. Wynik KTG jest prawidłowy. Dwa tygodnie temu jeszcze wszystko było dobrze. Lekarz powiedział mi, że mam liczyć ruchy dziecka i pojechać w razie potrzeby do szpitala. Czy któraś z Was miała podobnie? Co może być przyczyną? Nie palę i zdrowo się odżywiam

reklama
Witam, proszę o poradę, wczoraj byłam na wizycie. Lekarka powiedziała mi, że mam starzejące się łożysko. Jestem w 35 tygodniu ciąży. Wynik KTG jest prawidłowy. Dwa tygodnie temu jeszcze wszystko było dobrze. Lekarz powiedział mi, że mam liczyć ruchy dziecka i pojechać w razie potrzeby do szpitala. Czy któraś z Was miała podobnie? Co może być przyczyną? Nie palę i zdrowo się odżywiam
Miałam podobnie - w ok. 33 tygodniu lekarz stwierdził, że mam wpaniejące łożysko i jest 'za stare'. Poszłam do innego sprawdzonego lekarza na innym sprzęcie sprawdzić czy przepływy, łożysko i wszystko inne jest ok. Okazało się, że zwapnienia były niewielkie i nie ma obaw do niepokoju.
Też nie palę, nie mam kontaktu z osobami palącymi i zdorowo się odżywiam.
Dziecko urodziło się zdrowe.

Ja miałam. A co ci lekarz powiedział dokladnie? Dał ci powód do niepokoju? Bo u mnie tylko kazał kontrolować co 2 tygodnie przepływy.
Ale też się wystraszyłam poszłam do innego lekarza, on kazał robić ktg. Jak poszłam na ktg w lecie (5 minut drogi pieszo) to okazało się, że dziecku tętno rośnie i wysłali mnie do szpitala. W szpitalu wszystko ok, po prostu przez stres i wysoką temperaturę dostałam skurczy przepowiadających, zostawili na obserwację i po 2 dniach wypuścili. Także prawda jest taka, że przez to więcej szkody niż pożytku wywołałam. Teraz bym inaczej do tego podeszła. Dziecko urodziło się zdrowe równo w terminie. Życzę ci spokojnego rozwiązania :)

Ja miałam. A co ci lekarz powiedział dokladnie? Dał ci powód do niepokoju? Bo u mnie tylko kazał kontrolować co 2 tygodnie przepływy.
Ale też się wystraszyłam poszłam do innego lekarza, on kazał robić ktg. Jak poszłam na ktg w lecie (5 minut drogi pieszo) to okazało się, że dziecku tętno rośnie i wysłali mnie do szpitala. W szpitalu wszystko ok, po prostu przez stres i wysoką temperaturę dostałam skurczy przepowiadających, zostawili na obserwację i po 2 dniach wypuścili. Także prawda jest taka, że przez to więcej szkody niż pożytku wywołałam. Teraz bym inaczej do tego podeszła. Dziecko urodziło się zdrowe równo w terminie. Życzę ci spokojnego rozwiązania :)
Dziękuję za odpowiedź:) Lekarka była zaniepokojona i powiedziała, że jak coś to da mi szybciej skierowanie do szpitala. Potem zbadała KTG i mówiła że dobrze wyszło. Kazała mi przychodzić na wizyty co tydzień i liczyć ruchy dziecka. Jak coś to mam jechać do szpitala. Spytałam czy co trzy dni mogę na KTG do niej przychodzić i się zgodziła. Nie wiem tylko co ile trzeba robić KTG, aby wiedzieć czy na pewno wszystko jest dobrze? Może powinnam jeszcze iść do innego lekarza?

Do góry