reklama

Stopa końsko-szpotawa

Sonia 2017 hejka domyślam się co musisz czuć ale spokojnie z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć że tak naprawdę nazwa tylko tak strasznie brzmi ale zobaczysz że wszystko bd dobrze mój synek urodził się z tą wadą ale obu nóżek i ja się dowiedziałam dopiero po porodzie a w ciąży nie wiedziałam i byłam załamana bo nie wiedziałam co to za wadą ale już po pierwszej wizycie u ortopedy który nam wszystko wytłumaczył i powiedział że to się leczy i że synek bd chodził uspokoiłam się ale tak to płakałam dzień i noc ale zobaczysz że wszystko będzie dobrze pozdrawiamy i trzymajcie się cieplutko[emoji4]

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mysia1992 będzie dobrze a gdzie się leczycie? My w Poznaniu a może zmiana na szynę Denisa Browna by coś dało te buciki nie spadają i wtedy na noc i na dzień na drzemki byście zakładali może zapytaj swojego lekarza o tą szynę ale będzie dobrze trzymam kciuki[emoji6]

Milenka887: My leczymy synka w Zakopanem :* Mamy szyne Tibax i butki Bebax, wszystko idealnie pasuje i synek już nie ściąga butkow, ale poprostu nie ma szans, żeby mu założyć szyne, bo jak zasypia od razu się odwraca na brzuszek i podkurcza nóżki, a jak próbuje go odwrócić momentalnie się budzi i płacze ;( nie ma szans już założyć chyba ma już dosyć tej szyny. Dawniej na sam widok zaczynał płakać ;( zobaczymy co sie jutro okaże. Odezwę się po wizycie ;*

Nasz synek też jak ma szynę to przewraca się na brzuch i tak śpi z podkurczonymi nóżkami i tak śpi na początku też się budzil płakał ale ja się nie poddałam i chyba zozrumial że musi być szyna ok ja też jutro po wizycie się odezwe[emoji8]

Milenka887: właśnie czasami mam wyrzuty sumienia czy nie za szybko się poddalam. Bez przerwy sobie zadaję to pytanie "a może trzeba było zakładac", ale z drugiej strony tak mi było szkoda synka. Wiem, że to byłoby tylko dla jego dobra, ale może wszystko będzie dobrze. Zobaczymy ;* pozdrawiamy wszystkich Rodziców dzieci i dzieciaczki z SKS :*

reklama
Witam. Jestem w 20 tyg. ciazy i właśnie dowiedziałam się że mój syn urodzi się z tym schorzeniem. W rodzinie u nikogo nie występuje ta wada. Żadnych wad genetycznych również nie ma. Na usg prenatalnych wyszlo ze nie ma prawdopodobienstwa by schorzenie było związane z jakimś zespołem genetycznym. Na biochemi rowniez nie jestem w grupie ryzyka. Jednak i tak klinika rutynowo kieruje na amniopunkcje. Czy ktoś z was robił zabieg gdy zdiagnozowano sks?
Drodzy rodzice ze Śląska (okolice Bytomia): Gdzie leczycie swoje pociechy? Proszę o polecenie dobrego ortopedy dziecięcego i rehabilitanta.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry