reklama

Stopień niepełnosprawności

reklama
Rozwiązanie
Tak, bo to jest decyzja administracyjna. Zawsze dostaniesz jakąś odpowiedz pozytywną albo negatywną.
P.S. zawsze pod treścią decyzji jest podana droga odwoławcza.
reklama
Zasiłek pielęgnacyjny czyli 153 zł dostaje każde dziecko z orzeczeniem(niezależnie od dochodu) nie mylić ze świadczeniem pielęgnacyjnym 1406 zł z tytułu rezygnacji z pracy i opieke nad dzieckiem wymagającym stałej opieki.To akurat uwzględni komisja dając odpowiednie punkty czyli 7 i 8 na dotyczy.

U mnie też zadały kilka pytań, nawet go nie badały.
Zaczęłam się zastanawiać jak wygląda ponowne składanie dokumentów do komisji. Czy wtedy już tylko te dokumenty, których nie przedstawiono wcześniej czy wszystkie od samego początku? Mam decyzję wydaną do 2019 roku, ale od kilku miesięcy chodzimy do specjalistów na Cyprze i zastanawiam się jak to pogodzić. Jeszcze takie pytanie odnośnie wizyt u neurologa. Za jakiś czas pierwszy raz pójdę tutaj do neurologa i muszę mieć przetłumaczone dokumenty z Polski. Na szczęście nie wszystkie. O co pytają neurolodzy oprócz ostatniego USG głowy, wszystko co związane z pobytem w inkubatorze? Muszę się wziąć za tłumaczenie, ale ten stos papierów mnie dobija.

Gdyby mieli mnie pytać to nie ma problemu, ale nasza pediatra powiedziała, że musimy niektóre dokumenty przetłumaczyć, żeby neurolog wiedział mniej więcej co to za przypadek. Nie chcę o niczym zapomnieć, bo już sama wizja wyjazdu do Nikozji mnie stresuje. Gdyby na miejscu okazało się, że czegoś brakuje to tylko sobie w głowę palnąć xd
Dlatego pytam, bo może któraś z Was miała niedawno wizytę albo konsultowała się z nowym specjalistą i na co oni zwracali uwagę na wypisach itd.
A moge wiedzieć, na co Twój aniołeczek choruje
Mój synek to skrajny wcześniak.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry