reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2009

fajnie lasencje ze znacie plec...moje dzidzi nas wyrolowalo i skrzyzowalo nozki;-) skubaniec sie przy tym musial niezle nabijac..
jak to dobrze ze weekend, bo przed urlopem mamy w robocie urwanei glowy, brak czasu na siusianie..a jak do domu wieczorem dojade to po obiadku padam...ufff...ale za tydzein urlop :-)
witam nowe styczniowki i pozdrawiam te "stare":-);-)
celinka...mnie tez denerwuje fakt, ze zazwyczaj ciuszki sa albo niebieskie albo rozowe....ja szukam bezowe, groszkowe, w odcieniach zolci...
magdzia3...skoro masz wizyte we wtorek to twoj dzidziol bedzie juz w 20 tygodniu (19t+0) no tak mi tlumaczyla moja ginka...ja mam termin wg om na 05.01, wg. usg na 07.01...(wiec ja srednio sobie licze ze mam 06.01. ;-);-))

reklama
aja zastanawiam się czy chcę przed urodzeniem poznać płeć maleństwa. Znam kilka przypadków pomyłek. A w takiej sytuacji chcąc nie chcąc przeżywa się rozczarowanie:sorry2::sorry2:

ja chce ja chce ja chce:laugh2:;-) i tak nei kupuje rzeczy z podzialaem na chlopca i dzeiwczynke tylko uniwersalne...ale ciekawosc mnie zzera...i nie nastawiam sie na konkretna plec...:tak:

ja też bym chciała poznać, kto mi w brzuszku mieszka :D oczywiście, że to nie będzie 100% pewność, ale to zawsze jakoś tak inaczej jak już wie się, co sie ma :) a jakby po porodzie okazało sie że jest chłopczyk a nie np dziewczynka, to nic sie nie dzieje, będzie niespodzianka i już! :D
to moja pierwsza dzidzia więc jak dla mnie bez różnicy jaka płeć, ważne żeby było zdrowe :D

U mnie z synkiem nie mogło być mowy o pomyłce, na każdym USG poczawszy od 20 tygodnia bezwstydnie chwalił się rodzinnymi klejnotami :-D

my chcemy płeć poznać ze względu na praktyczność czy musimy kupować nowe ciuszki czy zostawiamy różowości :-)
Oliwia też od 20 tc pięknie rozkładała nóżki. Kiedyś na wizycie mój mąż wypalił przy lekarzu no to po mamusi. A ja burak :dry:

Dziewczyny sorki za tak intymne pytanie ale jak jest u was z seksikiem?? my owszem ale ja sie jakoś jeszcze boje mimo że nie mieliśmy żadnego zakazu. A jak to jest ze spermą bo czytałam że na koniec ciąży to ona powoduje rozwieranie się szyjki choć mogę się mylić a teraz ona nie zaszkodzi. :zawstydzona/y:

Daga - z ust (a właściwie klawiatury) mi to wyjęłaś... My z mężusiem też oddajemy się przyjemności, choć teraz głównie przyjemność jest po jego stronie:( Mam jakąś blokadę - na początku ciąży mieliśmy zakaz aż do 13 tygodnia, a teraz mam stresik... Przez to jakaś suchość się u mnie pojawiła, a jak odczuwam przyjemność to od razu pojawiają się skurcze i boli mnie brzuch. Lekarz powiedział, że to normalne bo przyjemność wiąże się ze skurczami a teraz są one mocniej odczuwalne, ale ja i tak mam stresik:(

Gratuluje corci!!!!!!!!!!!!
U mnie w sypialni wszystko tak samo,a nawet lepiej no i czesciej mam ochote w przeciwienstwie do mojego C. Sperma przyspiesza porod,ale wiem ze czesto lekarz zaleca wspolzycie.

reklama
Sperma zawiera naturalne prostagladyny, które przyspieszają rozwieranie się szyjki macicy, ale dopiero tuż przed porodem - gdy wszystko jest ładnie pozamykane i ciąża nie jest zagrożona to nie ma żadnego ryzyka ;-)

U nas obowiązkowy post, bo ja przecież jeszcze dwa tygodnie temu krwawiłam, więc zakaz pewnie będę mieć do samego końca. Ale sobie radzimy ;-):tak:

Do góry