Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Gemini, ja miałam ospę rok temu, więc jestem na bieżąco. Lekarz mi powiedział, że kobiecie w ciąży może to bardzo zaszkodzić. Z racji pracy (kadry) dostałam trzy tygodnie zwolnienia, żeby nie zarazić przypadkiem jakiejś ciężarnej, gdyby do nas przyszła. Przy okazji jedna z moich koleżanek przyznała się, że ona miała ospę DWA RAZY!!! Teoretycznie jest to niemożliwe, po przejściu ospy ten sam wirus wywołuje półpasiec, ale jak widać różnie się zdarza.Powiedzcie mi Kobietki czy wiecie jak to jest z zarażeniem się ospą w czasie ciąży. Podobno córcia mojego męża załapała to paskudztwo na wakacjach a ma do nas przyjechać w niedzielę... Nie wiem co zrobić bo jestem prawie pewna, że ospę przechodziłam w dzieciństwie, a to by mnie teoretycznie uodparniało... Z drugiej jednak strony nie bardzo chcę ryzykować, bo wyczytałam, że to może byc niebezpieczne dla Maleństwa![]()
Wlasnie dlatego jest bardzo duzo naciec. Lekarze boja sie,zeby nie wystapila 3 opcja i na wszelki wypadek nacinaja. Rany szarpane o wiele lepiej goja sie, niz ciete, ale tak jest w przypadku powierzchownych ran. Nie wiadomo jak gleboko moze kobieta popekac i jakie beda tego skutki. Nie wiem jak Was, ale mnie nie stac na plastyke krocza i wole, zeby mnie nacieli. Zgadzam sie z teoria, ze wielu lekarzy jest niedouczonych,. ale to glownie wina systemu nauczania na studiach.Wg internetowych wypowiedzi, łatwość gojenia jest następująca:
- najłatwiej goi się małe pęknięcie naturalne
- potem nacięcie
- najgorzej goi się naturalne pęknięcie skomplikowane (poszarpane).