reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2009

Smoleńsk- jakiś koszmar, normalnie nie mogę do siebie dojść:-:)-:)-:)-(Drugi raz las katyński zbira nam najwyższych rangą przedstawicieli państwowych, a jednocześnie po prostu ludzi, którzy tu zostawili rodziny, najbliższych-szok:-(aż trudno uwierzyć w tą katastrofę i tak bardzo by się chciało by to była nieprawda...:-:)-:)-(trudne to a trzeba normalnie żyć, zajmować się naszymi Elfami, śmiać się choć sił na to mało...

reklama
Jeju dlaczego ja do was wcześniej nie zaglądnęłam taka ciekawa dyskusja się zawiązała!!!:tak:

Chyba dlatego, że wczoraj mną tak wstrząsnęło przez ten Smoleńsk!!:eek::szok::no:Az płakać mi się zachciało tyle żywotów ludzkich straconych!!!:-(Brak słów!!

No więc wracając do tematu to widzę ,że znawczynie z was niezłe od tych sprzętów różnorakich i aranżacji!!:tak:Ja mam problem spory bo ni w ząb nie mam koncepcji jak zrobic kuchnie no i tak jak Mamjakty nigdy nie zastanawiałam się nad płytą elektryczną tylko od razu założyłam że musi być gazowa!:baffled:Piekarnik chciałąm zabudować wyżej ale mi sie nigdzie nie mieści!!:crazy::rofl2: nie wiem co mam wymysleć dajcie jakieś pomysły!!!Muszę zaopatrzyć się w cały sprzęt agd bo nie mamy nic!! Ściana gdzie teraz są meble ma 2,80 a pod oknem 2m z tym ,że między oknem a ścianą zostaje tylko 53 cm więc słupka tam nie wstawię a tą lodówkę co tamci państwo mieli to chyba jakaś z kosmosu wąska a i atak zachodziła na okno!!:crazy:

Załączniki

• Kulczyńskiego_07.jpg
    Kulczyńskiego_07.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 66
Małpko - więcej danych :-)

jaką szerokość ma okno, jaka szerokość jest po drugiej stronie okna.
rozumiem, że drzwi są po przeciwnej stronie okna.
jeśli tak - to jak są umieszczone ?

widzę, że pod oknem nie macie parapetu, więc można pomyśleć o pociągnięciu pod nim blatu - w sensie zrobienia L.

rozumiem, że Wy macie w mieszkaniu gaz ?
jeśli będziesz chciała płytę elektrynyczną to musisz sprawdzić czy macie siłę (400V).
jeśli siły nie macie to musisz szukać płyty na 230V.

Nasza kuchnia ma 2,85x3,10. Nie wiem w czym mogę zrobić szkic - jestem kompletnie zielona w tych sprawach :zawstydzona/y:
U nas jest tak, drzwi są blisko ściany (w tym sensie, że jak wchodzę do kuchni to po lewej mam od razu ścianę, a po prawej mam 1,95 dł ;-)), póki co drzwi maja być 80, ale chyba je zmniejszymy. Chce mieć od razu po po prawej stronie lodówkę (60), zmywarkę (wolałabym 60) i zlew (w takiej kombinacji wyjdzie mi chyba narożny). Potem kolejna ściana to płyta grzewcza no i szafki, potem kolejna ściana z oknem - pod oknem blat (nie będzie parapetu, tylko przedłużony blat) no i w kącie (dokładnie na przeciwko wejścia do kuchni) słupek z piekarnikiem i mikrofalą, na czwartej ścianie mam duży łuk i przejście do jadalnio-salonu :sorry:
No tylko właśnie nie byłam pewna czy lodówka może być bezpośrednio przy zmywarce, w sumie i tak planujemy lodówkę tak jakby włożyć do wnęki, czyli będzie obudowana tak jakby z trzech stron :sorry: Więc tak jakby nie będzie bezpośrednio stykać się ze zmywarką. (duży tego "tak jakby":zawstydzona/y:)
Planuję na dole (w pasie gdzie będzie płyta grzewcza) mieć porobione szuflady - ponoć lepsze i wygodniejsze od szafek. Zastanawiam się czy pod blatem tym przy oknie robić jakieś szuflady, czy może pozostawić puste miejsce - pewnie przy tym blacie będę najczęściej coś przyrządzać i nie wiem czy nie wygodniej będzie stać pod "pustym" blatem (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi... W sensie czy szafki nie będą mi przeszkadzać). Nie chce mieć firanki, chce mieć drewniane żaluzje ;) I dwie wiszące lampy - zamiast światła na środku sufitu. No i światełka pod szafkami.
Nie wiem czy jasno opisałam - jak mnie ktoś nauczy posługiwać się programami do rysowania to spróbuję cosik wykombinować :sorry:
Aga_q - dzięki za artykuł, zaraz biorę się do czytania ;-)

Ostatnia edycja:
Mamjakty - więcej danych :-D

ściana z oknem - jakiej wielkości masz okno ?
ile od prawej, ile od lewej ? (chwilowo umieściłam Ci to okno na środku).
ta ściana z łukiem - proszę o sprecyzowanie: masz tam otwarcie przejście na salon w formie dziury z łukiem?
jaką szerokość ma to przejście ?
w którym miejscu sie znajduje, bo rozumiem, że całej ściany nie zajmuje ?

co do lodówki: dlaczego chcesz zadudowywać ją we wnęce ?
nie chcesz lodówki do zabudowy ?
chyba, że macie już lodówke wolnostojącą i nie chcesz wydawać kasy na nową ?

Mamjakty - my mamy pod całym blatem szuflady, pod płytą grzewczą i pod zlewem też ;-) ja osobiście jestem bardzo z tego zadowolona i nie przeszkadzaja mi te szuflady wogóle... mamy jedno male cargo (świetna rzecz) i szafki wiszące i narożną szafkę z takimi kółkami okręcanymi (tam stoją wszystkie gary ;-))... też mamy małą kuchnię, przy czym u nas jest to kuchnia otwarta... tak jak Aga pisze - lepiej w tym przypadku weźcie lodówę do zabudowy

Aga - jestem pod wrażeniem twoich zdolności :tak: piękne plany sytuacyjne :tak:

Aga_q - jak będę na działce to dokładnie pomierzę kuchnię, bo powiem szczerze, że aż tak dokładnych pomiarów nie mam :zawstydzona/y: Tak przejście do jadalni nie jest na całej ścianie, ale nie wiem dokładnie jakie ma wymiary :sorry: I to jest tak, że jak stoję w kuchni na przeciw tego łuku to będę miała widok na stół, a dopiero na lewo mam tak jakby salon.
Co do lodówki, to mąż uparł się na wolnostojącą - chce mieć srebrną :sorry: No ale może uda mi się Go jeszcze przekonać ;-)
Iza - a to cargo to co to takiego? ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry