Nasza kuchnia ma 2,85x3,10. Nie wiem w czym mogę zrobić szkic - jestem kompletnie zielona w tych sprawach
U nas jest tak, drzwi są blisko ściany (w tym sensie, że jak wchodzę do kuchni to po lewej mam od razu ścianę, a po prawej mam 1,95 dł ;-)), póki co drzwi maja być 80, ale chyba je zmniejszymy. Chce mieć od razu po po prawej stronie lodówkę (60), zmywarkę (wolałabym 60) i zlew (w takiej kombinacji wyjdzie mi chyba narożny). Potem kolejna ściana to płyta grzewcza no i szafki, potem kolejna ściana z oknem - pod oknem blat (nie będzie parapetu, tylko przedłużony blat) no i w kącie (dokładnie na przeciwko wejścia do kuchni) słupek z piekarnikiem i mikrofalą, na czwartej ścianie mam duży łuk i przejście do jadalnio-salonu

No tylko właśnie nie byłam pewna czy lodówka może być bezpośrednio przy zmywarce, w sumie i tak planujemy lodówkę tak jakby włożyć do wnęki, czyli będzie obudowana tak jakby z trzech stron

Więc tak jakby nie będzie bezpośrednio stykać się ze zmywarką. (duży tego "tak jakby"

)
Planuję na dole (w pasie gdzie będzie płyta grzewcza) mieć porobione szuflady - ponoć lepsze i wygodniejsze od szafek. Zastanawiam się czy pod blatem tym przy oknie robić jakieś szuflady, czy może pozostawić puste miejsce - pewnie przy tym blacie będę najczęściej coś przyrządzać i nie wiem czy nie wygodniej będzie stać pod "pustym" blatem (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi... W sensie czy szafki nie będą mi przeszkadzać). Nie chce mieć firanki, chce mieć drewniane żaluzje

I dwie wiszące lampy - zamiast światła na środku sufitu. No i światełka pod szafkami.
Nie wiem czy jasno opisałam - jak mnie ktoś nauczy posługiwać się programami do rysowania to spróbuję cosik wykombinować
Aga_q - dzięki za artykuł, zaraz biorę się do czytania ;-)