reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczeń 2009

melody - na pewno z małą jest wszystko w porządku i jest tak jak lekarz mówi - ale to jest własnie skutek naoglądania się innych zdjęć - wcześniej nie było takich możliwości, usg w ogóle nie było a my zdrowe jesteśmy, a teraz mamy możliwośc podglądania nasze skarby i wyszukujemy jakichś niestworzonych problemów :sorry2:

faktycznie jeszcze tylko trzy miesiące i nasze skarby będą z nami na tym dziwnym świecie :-D

reklama
Jeden dzień przerwy i pięć stron do nadrabiania, ale jesteście produktywne :-)
Co do moderowania forum jestem jak najbardziej za. I przy okazji, dobrze by było, aby moderatorka dostała uprawnienia do nadawania i zabierania dostępu do wątku zamkniętego - nie trzeba by było za każdym razem zawracać głowy adminkom. Tylko nie wiem, czy na tym forum tak można (zależy od konfiguracji).

wczoraj byliśmy z Zimorodkiem na podglądzie
icon_biggrin.gif
i
zaliczyłam USG z opcją 3D. po tym jak - ze względu na chudość Zimorodka - miesiąc temu mi nie wypaliło USG trójwymiarowe byłam już całkiem zniecierpliwiona
icon_redface.gif

najpierw było oglądanie na płasko, a potem doktor się pobawił obrazem 3D.

Synuś jest już całkiem spory - z wymiarów głowy, brzuszka, tudzież kończyn, wyliczyło mu wagę 990 gram (odchyłka 15%, czyli 144 w obie strony); zmierzone ma wszystko co się dało zmierzyć; ma wszystko co mały człowiek powinien mieć.
widziałam nawet pęcherz moczowy
icon_haha.gif

zdjęcie siusiaka też jest - więc już teraz dość złudzeń i pora się brać za zakupy pajacyków w samochody
icon_glupek.gif

wymiarowo Bartosz-Hubert kwalifikuje się na 1 stycznia 2009
icon+shock2.gif
- oczywiście mam świadomość przekłamania wynikającego ze statystyki, ale trzeba brać pod uwagę wszystko.

wczoraj był ułożony głową w kierunku wyjścia.
dodatkowo był solidnie zagmatwany - do tego stopnia, że wszystko miał na dole - czyli głowę, ręce i nogi - normalnie mini-jogin
icon_eek.gif

serce mu wali 140 - miarowo i spokojnie.
ja kładąc się na wyrku pewnie 140 to miałam ciśnienie z wrażenia.

Hej.Dołanczam sie do terminu na styczen 2009:) nie miałam pojecia ze wogole istnieje takie forum miłe zaskoczenie:) Jeśli chodzi o mnie to termin mam 5stycznia 2009 juz nie moge sie doczekać:) Płeć 2 razy potwierdzona wymarzona córeczka tatusia i mamusi:) Zastanawiam sie czy nie potwierdzić raz jeszcze i nie wybrac sie na usg 3d. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

no to juz duzy chlopak!!!!!

aż mi się wierzyć nie chce:-D
ale biorę pod uwagę niedoskonałość pomiaru i pewnie ma 990 - 144 = 846 ;-)

....moze zrobi Ci prezent pod choinke i pojawi sie wczesniej:-)

ja tam nie mam nic przeciwko, ale pewnie przeczołga mnie do połowy stycznia.
on taki spokojny i leniwy, że nie liczę na grudzień.
ale niech chłopak sam zadecyduje :-)
w każdym razie małża wystraszyłam :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
kasiooo witaj

aga_q gratuluje synka :-D. u mnie z om termin wychodzi na 7, 2 pierwsze usg (7 i 10 tydzień) na2-1 stycznia, apozostałe USg gonią ku swietom ;-). Ja tam nic przeciw nie mam, możeby tym raze m poród zaczął się sam i sam rozwinął, miałabym porównanie jakosci rodzenia z oxy i bez :sorry2:.

U mnie Janek zakatarzony i tęskniacy za tatą,który wczoraj na noc w pracy, potem polulał, pojechał wywalac otwory pod kanalizację na budowie, a potem do kolegi, więc dziecko się go nienaogladało. Ja za to porobiłam zakupy na allegro, bo nie mam siły latac po sklepach i wyszło na to, że jużw tym miesiacu to ja niewiele kupię :dry:. Janek rosnie, potrzeba mu rajstopek, skarpetek, bluzeczek z długim rękawem, spodni, a jeszcze przed nami buty zimowe. Ale pociesza mnie, że sporo z tych rzeczy kupuje na dwa szkraby :-).

Do góry