Napisał
damqelle
Pewnie Kate - nie zamartwiaj się na zapas - bo są ważniejsze rzeczy na świecie. Niejedna kobieta wszystko oddałaby za możliwość zostania matką, tu ani pieniądze, ani łzy nie wystarczą - bycie matką jest w dzisiejszych czasach zwłaszcza darem. Ciesz się tym co zostało ci dane. U mnie się też nie przelewa, często musimy korzystać z karty kredytowej bo nie starcza do ostatniego. dzieci też swoje kosztują, a teraz ich będzie troje i każdy inne wymagania. Najstarszy co chwile coś do szkoły, córci 300 miesięcznie za przedszkole, a teraz jeszcze dojdą pampersy. Nie ważne. Najważniejsze że są, że żyją, są szczęśliwi. Wiem że sobie poradzimy. Wózek odkupię od kogoś, fajne ciuszki wyhaczę w ciucholandach. Pewnie kupę rzeczy dostanę od przyjaciół (oj warto ich mieć) a i ja mogę z wielu rzeczy zrezygnować. pewnie nigdy nie pojadę na wczasy do Egiptu, nie kupię sobie butów za 200 zł
Ale jesteśmy rodziną, wspaniałą kochającą się rodziną. To jest najwspanialsze! Nawet nie wiesz jaką siłę napędową daje uśmiech dziecka, nie wiesz jeszcze jak silne my matki jesteśmy i jak wiele jesteśmy w stanie dla nich przeciwności losu pokonać. Niedługo to poczujesz i uwierz poradzisz sobie ze wszystkim. Wrócisz do pracy, zorganizujesz opiekę dla dziecka, zrobisz zakupy, ugotujesz obiad i nie prześpisz nocy bo dziecko bolał brzuszek. A to wszystko będzie pikuś - bo będziesz matką. A my jesteśmy SILNE!