klaudia_mama
Fanka BB :)
zielona kochana, ja wiem - każde dziecko jest inne ale jestem zdania że trzeba próbować uczyć...
i wiem że to dłuuugo trwa dlatego ja zaczynam już pokazywać małemu kibelek hehehe mam dwa lata aby go nauczyć
będzie dobrze , trzeba podobno dużo wytrwałości - nie doradzę nic nikomu wiadomo , każdy patrzy na swoje dziecko i KAŻDA decyzja jest na swój sposób dobra i uzasadniona
i wiem że to dłuuugo trwa dlatego ja zaczynam już pokazywać małemu kibelek hehehe mam dwa lata aby go nauczyć

będzie dobrze , trzeba podobno dużo wytrwałości - nie doradzę nic nikomu wiadomo , każdy patrzy na swoje dziecko i KAŻDA decyzja jest na swój sposób dobra i uzasadniona

posadziłam ją nie dlatego że chciałam ją szybko odpieluchować, ale dlatego że miała problem ze zrobieniem kupki tzn robiła kilka razy dziennie malutkie kupki i widać było, że nie może się porządnie załatwić więc posadziliśmy ją na nocnik i po prostu byliśmy w szoku
od tej chwili Blania codziennie robi kupkę na nocnik i to takich rozmiarów o jakich mi się nawet nie śniło, nigdy tyle w pampersie nie było
a co do smoczka i butli to moja Klusia zaczęła ciągnąć smoczka dopiero jak miała 6 m-cy, kiedy odstawiła cycka i też na razie nie wyobrażam sobie odzwyczajania
a picie pije z niekapka tylko mlesio z butli ze smoczkiem