Kochane ale się dziś rozpisałyscie

juz myslałam, że nie do czytam bo zmeczona jestem ale udało się...
życze Wam wytrwałosci przede wszystkim, dużo spokojnych dni i wiary w Waszych mężów, czasem mamy gorsze dni i mężczyźni też niestety takowe mają, my sobie pokrzyczymy, wygadamy się i przechodzi, a faceci sa bardziej zamknieci w sobie i wola napić sie piwa, np. mój tata tak się odstresowuje, ...
na szczęscie mąż jest inny i za to go kocham
Któraś z Was pisała, że alkoholik robi wrzawy, którnie, awantury, a z tym sie nie koniecznie zgodzę,
alkoholik lubi byc na rauszu,najczeciej pije w ukryciu, on duzo nie wypija, chce byc raczej trzeźwy, że wrazie odwiedzin kogoś nie wypaść źle, przecież on uważa że jedno piwo mu sie nalezy, ale lubi codziennie wypić alkohol (chce by nie duzo osób wiedzialo o problemie jest dobrym czlowiekiem dla ludzi, zakrywa swoje zle uczynki, żeby nikomu nie przyszło pomyslec ze jest alkoholikiem),
natomiast pijak lubi sie upić i wtedy odbija się to na rodzinie bo są kłótnie jak wróci ( tacy sie nie ukrywają)...
kiedys mi ktos to powiedział i zapamietałam bo własnie odniosłam sobie do kilku osób z rodziny i mogłam odróznic nałóg od pijaństwa, które mozna wyleczyć łatwiej

To moje skromne zdanie, może nie miałam pijackiej rodziny, ale teraz mój tata sobie pozwala częściej i mama ma dość, a nie chce odchodzić bo 25lat przezyli wiec wierzy ze wszystko wróci do normy...mój tata zgania wszystko na prace ( jest strażakiem) twierdzi że jak sie napatrzy na trupy to żaden psycholog nie pomoze, musi sie napić żeby ł,zasnąc nie myslec przed snem, a ze ma dużo wolnego to se pije siedząc przed kompem... dobrze ze mamy swoje mieszkanko z mężem i sie nie musze denerwowac widząc ojca bo strasznie go kocham ale po dwóch piwach niekoniecznie go lubię....
dziś odwiedzili nas rodzice milusio było

nawet tesciowa wpadła po południu i jakos zleciało.... ogólnie fajny dzień ale czas na sen...
Dzis duchota, bez zmian, czas wypocząć, jutro musze do pracy podksoczyć sa koleżanki urodziny więc wypada życzonka zlozyć

Dobranoc