reklama

Styczen 2011

reklama
Też gratuluję mamie kolejnej księżniczki :)
Mój mąż też jest z tych "dzielnych inaczej" Kiedyś jak oddawał krew to już potem od niego krwi nie chcieli, bo więcej klopotów niż pożytku z niego tam było ;)
Jak rodziłam Anię to siny i blady stał te 15 godzin pod drzwiami. Ja go tam nie chciałam bo najmniej mi była potrzebna panika na sali.
Ale tym razem to się uparł że będzie przy mnie i już!!! Ze pierwszy musi zobaczyć naszą córkę i nawet przeciąć pępowinę.

Ostatnia edycja:
Ja chyba dzisiaj złapałam okropny apetyt , którego się boję
Więc lepiej jak pójde do kuzynki i wypije herbatę bo w domu to będę dużo jeść a już sporo przytyłam :-(

gratuluję kolejnych styczniowych dziewczynek.
no i chłopców też oczywiście :-)
dziewczynki nadganiają, może i mnie będzie-okaże się 13.09 mam nadzieję :-)
ale mi się chce spać a maluszek bardzo ruchliwy dziś, chociaż i tak w pracy siedzę.
miłego dnia dziewczynki, ja dziś chyba zrobię wątróbkę z jabłkami i cebulką na obiad-coś chodzi za mną.
bo na tym etapie ciąży to już chyba tak nie trzeba uważać na witaminę A?

Hej girlsy.
Ja dziś wpadłam na BB jak po ogień, podczytałam co u Was słychać i zaraz zmykam. Mój M. jest w domu więc pewnie mi wybaczycie. ;-)
Co do ubezpieczenia to ja o to martwić się nie muszę bo już od kilku lat co miesiąc płacę składki. Nawet dziś patrzyłam ile dostanę z tytułu urodzenia dziecka i wychodzi coś ponad 900zł.

gdynianka gratuluję córeńki!!!!!:-)

claudia ja dziś na zakupach poczułam mega potrzebę zjedzenia jakiejś chińszczyzny. No i mój dobry mąż nie miał wyjścia i zabrał mnie na sajgonki. :-D:-D:-D
Chodzą jeszcze za mną krewetki w cieście. I tak się zastanawiam czy w ciąży można ale chyba nie ma przeciwwskazań??

Wiecie coś dziewczyny na ten temat? Można nam krewetki???

Witam!!

moniaivoy, gdynianka1
- gratuluję dziewczynek:-)
fogia - chyba można jeść, ponoć są bogate w kwasy omega3

Ja jestem po wizycie kontrolnej - wszystko w porządku, pierwszy raz słyszałam bijące serduszko, super uczucie:-)

Nie wolno tylko surowych mies i jaj- chodzi o salmonelle. Ze smazonymi/gotowanymi krewetkami nie powinno byc problemu.
Jesli chodzi o witamine A, to nie powinno sie przyjmowac jej w postaci suplementow diety ani lekow,bo wtedy w polaczeniu z dieta moze szkodzic jej nadmiar. Ale nie popadajmy w paranoje i nie odmawiajmy sobie watrobki, marchewki czy innych dan. Wszystko w rozsadnych ilosciach ;)

reklama
Martusia29 jesli chodzi o ubezpieczenia indywidualne to w PZU okres karencji wynosi 6 miesiecy a u innych ubezpieczycieli jest jeszcze dłuższy bo az 9 miesięcy. Zrobili tak dlatego, ze coraz więcej osób tak kombinowało, żeby się ubezpieczyc i po urodzeniu dziecka przestac płacić składki. Mój mąż w zakładzie pracy musiał mięc okres karencji 6 miesięcy w PZU, więc chyba za późno na ubezpieczenie. Nie wiem jak jest z ubezpieczeniem grupowym w innych firmach.
Moniaivoy gratuluje córusi :)

Ja dziś po badaniach spada mi hemoglobina i mam juz tylko 11 :( infekcje mam i ginek przepisał mi Gynazol za 38zł, normalnie chyba ma jakąs nieoficjalna umowęz firmą, bo mógłby przepisac Clotrimazol za 4 zł. Musze niestety powtórzyc obciążenie glukozą tym razem 75g ale w szpitalu, żebym znowu nie zemdlała. Wynik wyszedł 124 i mysłałam, że jest ok, a on na to ze lepiej powtórzyć, bo troszkę za wysoki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry