reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczen 2011

Gosia -my się wybieramy do Kopalina, nie byliśmy tam nigdy, ale ma być mała, zaciszna mieścinka ;-) :-) szukaliśmy czegoś jak najbliżej trójmiasta, bo z warszawy jedziemy i nie ccemy za daleko na zachód

samantaa - Bartuś tak potrafi, ale raczej tego nie robię, nie potrzebne to do niczego dziecku. siadać i tak nie będzie w ten sposób się uczył...

moje chłopaki obydwaj śpią :-) jak błogo :-)

reklama
ferulka - ja na mojej małej małą mówię "pindeczka" Ona jak słyszy "dawaj tą pindeczkę mamusi wycałuję ją" to mało co jobla nie dostanie. Uwielbiam całować te fałdki na nogach, dupcię i pindeczkę. Nieraz udało mi się uciec przed sikami.

Jestem w szoku. Moje dziecko dziś mnie zaskoczyło. Od wtorku uczę ją samodzielnego zasypiania. Płaczu było trochę i nadal jest ale już wiem że to bardziej taki zaczepny niż inny. Godzinę temu jak się najadła i wysikała to wyjęłam ją z łóżeczka aby się pobawić. Pobawiła się 20 minut i w płacz. Cyca nie, siku nie ma więc spać. No to na łóżku ją tulę a ona jeszcze bardziej (już myślałam że jakiś ból) ale myślę wrzucę ją do łóżeczka. Położyłam ją, ucałowałam w czołko i wyszłam i wiecie co - dosłownie 10 sekund połkała i ucichła. Odczekałam chwilę weszłam, dałam smoczek i zaczynam głaskać a ona znów płacze. Wyszłam i zaczełam myć gary. Wchodzę po 5 minutach a ona wtulona w pieluchę śpi a smoczek na ziemi. :biggrin2: Jestem przeszczęśliwa.

widzę że niektóre dzieciaczki chore:( tulę....niedactwa....

A my dzis spacerowaliśmy po galerii:) ale najpierw w końcu załatwiłam sprawę odbioru kasy z tyt. urodzenia dziecka w PZU. Teraz tylko czekać ok miesiąca....

Kupiłam krem z factorem dla mojego szkraba. Koleżanka (dermokonsultantka w aptece) doradziła mi Biodermę, bo mówi że z tych wszystkich kremów ma najlżejsza konsystencję i bardzo dobrze sie rozsmarowuje a można stosować u dzieci od 1 mca życia więc jest ok:) (większość jest od 6 mca).
No i oczywiście byłam w galerii i chciałam coś sobie kupić i dupa...jestem za gruba...mam postanowienie wzięcia się za siebie i schudnięcia bo cokolwiek przymieżalam to była masakra....

My dziś u lekarza byłyśmy, bo Klara jakiegoś uczulenia dostała. Znów się okazało, że za mało (według lekarki) przybiera. 600g przez 5 tygodni. Może rzeczywiście, to mało, bo ona ciągnie cyca tylko 5 minut :/ później odwraca głowę i się uśmiecha do mnie. Jak jej przystawiam główkę znów do piersi, to się denerwuje i nie chce łapać, a jak już złapie, to zaciska dziąsełka i mnie gryzie :/ Lekarka doradziła podawanie mojego mleka z butelki, ale ona nie chce pić z butli :/
Wydaje mi się, że się najada cycem, bo jest wesoła, prawie nie płacze, w nocy przesypia po kąpaniu przynajmniej 5h,a zdarza się nawet 8h.
Przepisałam Klarę do innej poradni. Zobaczymy co powie drugi lekarz w poniedziałek...

Ja kąpię ok. 19.30 i za raz potem mała idzie spać.

Kate my kapiemy ok. 19.30-20- zalezy jak sie dzien ulozy.Wlasnie ide szykowac kapiel:)
:-)Claudia ja tez dzisiaj nog nie czuje- troche pospacerowalam:)
Zdrowka dla wszystkich chorowitkow..

A w jakich terminach bedziecie w Jaroslawcu?JA tez nad nim mysle bylam 2 lata temu z Piotrem ale szukam czegos jeszcze spokojniejszego chociaz tam mi sie podobalo ze w ktora strone nie poszlam to doszlam do morze no i mozna do aquaparku sie wybrac.No i duza i dluga plaza.Dziewczyny JA tez zycze zdrowka waszym maluchom wiem jak to sie przezywa jak malenstwo choruje bo Ja juz to kilka razy przechodzilam.Jz niedlugo bedzie lato to i zachorowan mniej bedzie.Dostalismy dzisiaj list ze 3 maja kolejne szczepienie mam nadzieje ze maz tym razem pojdzie.Kate zapomnialam pogratulowac ze juz tak ladnie mala zasypia.Ja tez kapie swojego malucha miedzy 19 a 20 zalezy jak mu przypada ostatnie jedzenie kapie 30 minut przed jedzeniem.

reklama
Moja też była kąpana przed jedzeniem ale ostatnio je bardzo nieregularnie. Prawie co 2 godziny i po trochu. Albo co godzinę. Dziś jadła 30 minut przed kąpaniem i 30 minut po :-)

catelin - moja niunia je tak samo jak twoja. Też 5 minut potrafi ciągnąć cyca i odwraca głowę a na drugi płacz. Po prostu jej starcza. Mi mówiła pediatra że mam wartościowy pokarm a dziecko już potrafi szybko ssać i nie siedzi dłużej. A poza tym ona jest już ciekawa świata i nie chce tracić czasu na cycka (słowa lekarza). Ja byłam na badaniu 13 marca i ważyła 3750 a teraz 16 kwietnia 4260 więc tylko 510 gram przybrała ale lekarz nic nie mówił. Jakby była głodna to na pewno dałaby znać :-)

Ostatnia edycja:
Do góry