reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

Dziewczyny, właśnie sprawdziłam wynik dzisiejszego badania krwi
i mam podwyższone :
leukocyty 13,5 tys/ul norma 3,8-10
neutrofile 10,36tys/ul norma: 2,5-7
neutrofile 76,6% norma 40-70

oraz obniżone:
eozynofile 0,07 tys/ul norma 0,1-0,5
limfocyty 16,3 % norma 20-45
euzynofile 0,5% norma 1-5

co to znaczy?? może któraś się orientuje????

reklama
Witajcie w weekend! zimniej się zrobiło to i aktywność na forum większa:-)

cieszę się bardzo Pola, że już wróciłaś i że jest dobrze.

Marciaa, zazdroszczę sesji, chyba coś wrzucisz, jak już będziesz mieć. zapytaj lekarza najlepiej o te skurcze, bo żadna z nas nie jest wystarczająco kompetentna. Ja miałam często bóle podbrzusza w poprzedniej ciąży, a wszystko było ok. Teraz czasem mnie kłuje i brzuch twardnieje ale na razie nie dzieje się nic złego.

Gabryś, piękny ten dom weselny, sala robi wrażenie!

A my dzisiaj spokojny dzień w domu, już nie pamiętam, kiedy tak było, bo zawsze albo my gdzieś jechaliśmy albo ktoś do nas przychodził. A dzisiaj sprzątamy porządnie i będziemy robić pizzę a nawet 2:-) Jutro przyjeżdżają moi rodzice i brat z żoną.

BTW, co można brać w ciązy na drganie powieki? Magnez mozna?

Alka, ja niestety nie wiem, ale jak Ci do jutra nikt nie pomoże zapytam brata lekarza...

Witam w słoneczną sobotę. Świeci słońce ale już czuć jesień w powietrzu :-(
Do nas dziś przyjeżdżają moi rodzice. Są ciekawi zakupów jakie poczyniliśmy

Pola fajnie że wszystko ok
Myszka magnez można bo biorę na skurcze łydek (3x1 tabl.)

Przesyłam buziaki w brzucholki

Pola- cieszę się że wszystko ok- jednak uważaj na siebie, ;-)
Marcia - wizyta w poniedziałek to dobrze bo cię uspokoi, nie stresuj się niewielkie bóle się zdarzają, ja mam jak coś nie potrzebnie dźwigam, :sorry2:
Alka - tymi wynikami bym się nie przejmowała, niewielkie wahania od norm w ciąży są możliwe i jak mówi moja ginka nie ma co się nimi stresować.:tak:
Z tym wątkiem w sprawie rzeczy do szpitala to dobry pomysł. Muszę powoli zacząć kompletować niezbędne rzeczy, chociaż tłumacze małej, że musi dotrwać do stycznia to będzie młodsza i później pójdzie do szkoły- tak więc niech się nie spieszy. :happy2:
Pozdrowionka dla wszystkich.:-)

Ostatnia edycja:
myszka - dziekuje, rowniez uwazam, ze sala jest swietna, menu, i reszta, aczkolwiek cena jest rowniez kosmiczna. Jak narazie dalismy zaliczke 3 tys zł, i mamy termin na 13 pazdziernika. :)

ja wlasnie skonczylam generalne czyszczenie mieszkania, sprzatnelam kurze, naprawilam nawet odkurzacz, poodkurzałam zatem, pomyłam podlogi, umylam lazienke, kuchnie, naczynia, wywiesilam pranie, zrobilam nowe, uff! i teraz siedze, popijam cole ( mniam!), wykapie sie, i bede czekala az A wroci :)

Witam :)
Z opóźnionym bardzo zapłonem bo już po półmetku ciąży, melduję się jako styczniówka 2012 i chciałabym się tu Wam wcisnąć ;)
Stwierdziłam, że mam tyle pytań/wątpliwości/spostrzeżeń w tej ciąży, że nijak sama ich nie przełknę, więc muszę się wyładowywać na jakimś forum. A ostatnio mam tyyyyle wolnego czasu... Gdzie mogę się dopisać? Zielona jestem na BabyBoom :)

Gabryś ale dziś dużo zrobiłaś! Mi się nie chce kompletnie nic, zdążyłam tylko obrać ziemniaki i kurze w pokoju wytrzeć - a wieczorkiem idziemy z P. do jego kuzyna na noc popilnować małego bo oni dziś na weselu, a jak to 3latek wiadomo nie wytrzyma do rana i ktoś musi być w nocy z nim ;)

Antonufka nigdy nie jest za późno, witamy! :D

Pola suuper że jesteś już z nami! i że wszystko w porządku.. ale pamiętaj wypoczywaj jak najwięcej!
Myszka ja od jakiś 2 tygodni biorę magnez dwa razy dziennie :) przepisał mi mój gin jak mnie lekko dziwnie w brzusiu kuło :) od tamtej pory nic mi nie dolega :)
Gabruś to żeś się dzisiaj narobiła :-)
Antonufka witamy! i śmiało pytaj :-) wspólnie damy radę :)

reklama
Przede wszystkim chciałam zapytać, czy taki ciągnący ból w dole brzuszka jest powodem do niepokoju? Od wczoraj przy schylaniu, a nawet delikatnym pochylaniu boli tak, że łamie mnie w pół. Kładę się wtedy, chwilkę odpoczywam i troszkę ustaje. To normalne (bo np oznacza rozciągającą się macicę) czy gnać do lekarza? Ustawową wizytę mam 12.10, nie wiem - czekać czy pójść wcześniej..

Do góry