reklama

Styczeń 2012

mi wypada 6 tydzien

w pierwszej ciazy nie bralam witamin. Potem biofer bo zelazo zaczelo spadac. Podobno niektore położe odradzają brania witamin gdyż rodzą się duże dzieci. Moj Niko miał 4120 bez witamin wiec ile w tym prawdy nie wiadomo. Ja tylko kwasik juz biorę i chyba kupię CoCCUline na mdłosci bo zwariujęę

Marciaa a co to jest to na mdłości?

dziewczyny, a powiedzcie jeszcze kiedy dziecie na założenie karty ciąży do gina?
jak pójdę w 10 tyg. to nie będzie za późno? miałam już jedno USG w 5t4d

Ostatnia edycja:
reklama
hej ja po cudnym weekendzie :) co prawda jeszcze sie nie skończył :)
ja biorę tabletki dla ciężarnych i kwasu foliowego wtedy dodatkowo juz nie trzeba. w pierwszej ciąży tez przez cala ciążę brałam tabletki i wyniki miałam zawsze super. a Marcelek wcale duży sie nie urodził.
tranu sama nie biorę ale dla Marcelka podaje. mu kupuje w płynie o smaku owocowym i łyka chętnie.

ja z was chyba jestem z najstarsza dzidzia. na drugim usg wyszło ze termin porodu będzie na 1 stycznia. i tak mam napisane w karcie ciąży.

czy dostane zaproszenie na zamknięty watek? czy za mało sie udzielam?

Ja z dziewczynami bralam materne i do konca 4 miesiaca kwas foliowy i moje dziewczyny tez nie byly jakies duze pierwsza miala 3150 a druga 3250 obie po 56 cm takze takie akurat.Teraz tylko bym chciala takiego porodu jak mialam z dziewczynkami pierwszy 20 minut a drugi 10.Jak szlam do porodu z pierwsza corcia to wyniki mialam super ale po porodzie niestety cala morfologie ktora byla powyzej 13tu zabrala dzidzia i mnie sie zostalo 6 wiec anemia jak sie patrzy za to ona miala powyzej 15tu.:-) U nas tez juz prawie po weekendzie najwazniejsze ze nie bylo bardzo goraco bo upalow mam juz dosc.Pozdrawiam zycze milego wieczoru:)))

Ostatnia edycja:
witam

Ja załozenie karty w I ciazy mialam odrazu na 1 wizycie zobaczymy jak jutro będzie bo zmieniłam lekarza :)

Donia już mówię. Koleżanka forumowa mi go poleciła. Lek homeopatyczny Cocculine w tabletkach. Bezpieczny dla nas. Ja jutro rano wezmę bo nie ujadę

ja mialam morfologie srednia po porodzie. Hemoglobina była 8 ale po 4 tyg się szybko podciągnęła.

Ja idę w środę i mam nadzieje, że mi od razu wypisze kartę:) Co prawda idę dopiero pierwszy raz, bo nie miał terminów. To jak jest z tymi kartami zakładają kiedy chcą??:-D

Hej;)

Ja ide do swojego jak bede w 7tyg i powiedzial ze wtedy mi zalozy karte ciazy.

Kurcze przez weekend przewialo mi ucho i mnie boli;(((

A co do witamin to moj gin powiedzial ze dopiero w drugim trymestrze pomyslimy.

Hej Dziewczynki :-)
Ja ide do gina we wtorek i załozy mi karte ;-)Aktualnie jestem 6t4d
Jeśli chodzi o witaminki to ja biorę kwas foliowy i hemofer (mam lekką anemię) we wcześniejszych ciążach (2pierwszych) bralam materne a w ostatniej natalben
Już nie mogę się doczekać wizyty,plamienie znikneło ale i tak strasznie się boję :-(
Trzymajcie kciuki,pozdrawiam

reklama
Ja mam na 28. wizyte. Będzie równy 2 miesiąc:-D a kalendarzowo 9t5dc i mówił, że założymy na drugiej wizycie karte :-)

x21 ponoć po pierwszym miesiącu zakładają:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry