reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

Witam.
Podczytuje was caly czas z telefonu przy karmieniu. Dzis Laura lepiej spi. Trzeba chodzic i ja kolysac albo dawac cyca xeby spala ale chociaz spi
JAGUS az sie obawiam co to u nas bedzie na szczepieniu bo u nas i zdrowi i chorzy stoja i czekaja razem

A z moim sutkiem poszarpanym jest lepiej. Dalej boli ale nie tak jak wczesniej, ze niemalze krzyczalam
ANBAS ja synka nauczylam latem jak mial okolo 2 latka. Biegal z golym siusiem na balkon sikac. Ja pewnego razu xlapalam te siusie do grajacego nocnika. Syn upodobal sobie sikanie na stojaco i szybko zaczal sikac do sedesu. Kupka to juz glebszy problem

reklama
Hejka.

Jak zwykle czasu nie mam. Ale tak to jest jak sie ma szaloną trójcę ;)

Jaguś strasznie szybko ta wizyta u pediatry :szok:. Ja idę z małym jak skończy 4 tygodnie . wtedy będzie badanie i szczepienie, wcześniej nie ma potrzeby.

Ja karmłam cycem to po Kini pierwszą @ dostałam dopiero po 7 miesiącach po Kubie brałam tabsy od razu długo więc w zasadzie sie nie liczy ;) ale moja siostra dostała okres 4 tygodnie po porodzie bo nie karmiła cycem.

Ja dzis śpie na stojąco. Połozyłam sie po 23 po nakarmeniu małego. Potem 3 pobudki do 7 rano i od 7 nie śpię już wogóle. Teraz mały śpi to ja i tak nie mogę bo reszta wariuje. A mąz moze na 20 sie wyrobi z roboty.

Hej.
dzisiaj bylam na wizycie kontrolnej u ginekologa. Juz- bo blizna zaczela mi krwawic. Jak sie okazalo szwy sie rozpuscily, ale blizna jest jeszcze swieza, i niestety troche "przerosnieta". Trzeba poczekac,az sie zagoi zupelnie i ewentualnie ja mozemy wyciac- tak zaproponowal lekarz. Zobaczymy jak bedzie sie goic.
Moj syneczek kochany, spi w nocy grzecznie (pobudki tylko dwie mamy- o 3 i 5, co noc). Przewine malego, nakarmie i spi dalej, takze jestem wyspana i zadowolona. Mam czas dla siebie w dzien, nawet na zakupy. Oby tak dalej.

pustiszi- ja tez zaczelam krwawic od jakis 2-3 dni, mimo,ze juz nic nie lecialo od tyg. dzis blam u lekarza i stwierdzil,ze prawdopodobnie juz dostalam okres, mimo,ze karmie piersia tylko.

Salli jakie mleczko dawalaś i na jakie zamienilas ???? Napisz proszę :( moze i u mnie wina mleka ale kurcze boje sie zmienić :( mam bebilon i kupiłam ostatnio bebilon pepti farmaceuta w aptece powiedział ze po moim opisie mała moze mieć nietolerancje laktozy ale zanim jej dałam zadzwoniłam do położnej i ta mówi ze to raczej nie to i zeby nie zmieniać tego mleka :( ale kurde nic nie pomaga wiec moze to. Jednak mleko !!!!!
Nawet nie wiesz jak przyjemnie czytać takie posty jak twój :) az zazdroszczę :) ale i ciesze sie ze u Was wszystko dobrze znalazłaś złoty środek na problemy coreczki !!!!

Dziewczyny kupiłam te rurki wieczorem spróbuje tego użyć narazie jakos w dzien mecze ja masazami leczeniem na brzuszku i esputikonem lub infacolem ale na noc zamierzam spróbować a nóż widelec pomoże .
Ktoras z Was pisała ze polozna w szpitalu mówiła ze mozna ale nie za często . Tak a to dla tego ze dziecko przy tym moze sie tez wypróżniac i jesli je uzależnimy od takiej pomocy to potem samo nie będzie w stanie kupy zrobic !!! Wiec ja tylko w wyjątkowych sytuacjach bede po to sięgać . Zreszta pytanie czy to pomoże wogóle ???? Spróbować nie zaszkodzi .

Marika a czym smarujesz sutki ??? Mnie w szpitalu Oliwia tak załatwiła az krew sie pokazywała i uzywalam malantanu nakładając gruba warstwę po kazdym karmieniu i zostawialam az do nastepnego cycowania przed
podaniem piersi dziecku nie trzeba tego zmywac wystarczy przetrzec !!!

Jejku ja mam takie nerwy jak sie zbliża noc ze az mnie trzęsie :( każda noc to męka dla mnie :(

Hej dziewczyny. Nikola urodziła się 8 stycznia przez cesarskie cięcie. Jest po 2 operacjach. 2 dni temu wróciłyśmy ze szpitala Matki Polki w Łodzi. Muszę troszke ogarnąć życie, później forum i wracam do Was - tęskniłam.

Tyyyyle Maluszków!!!!! :happy2: Gratuluję Kochane :tak:

Bylismy na spacerku. Laura dzis lepiej spi. Troche posprzatalam, obiad zrobiony, pranie i nawet glowe umylam. Teraz cycujemy
SALLI Super ze dobraliscie mleczko, ktore sluzy corci. Wlasnie o to mi chodzilo, jak pisalam w watku cycowo butelkowym. A czas leci jak szalony. Dla mnie za szybko
ANISEN u ciebie z trojka to totalny hardcore ;)
KASIA super ze synek taki grzeczny
MAGSUS ja znawca nie jestem ale te kolki i problemy jelitowe moga oznaczac ze mieszanka jest nieodpowiednia. Za mocno obciaza jelitka. Sprobuj z mlekiem HA lub tym bezlaktozowym a pozniej zostanie Bebilon Pepti. Jak to nie pomoze to zmieniaja na Nutramigen. Ja bym nie poloznej pytala tylko zaufanego pediatry.
A na sutki uzywalam Bephantenu i Maltanu. Jedna po 2 tyg sie zagoilA a druga poszarpana wymaga jeszcze z 2 tyg zeby die wyleczyc
CALINECZKO gratulacje. A na co biedulka miala operacje

Calineczka cieszę się że się odezwałaś, zdrówka dla Nikolki ;**

tak się zastanawiam co u vanilii i juliany? na pewno już urodziły ale szkoda, że się nie odezwą

my dziś pierwsze werandowanie zaliczyliśmy :) aż się lepiej poczułam jak trochę po dworze pochodziłam, nawet te 10 min dobrze mi zrobiło

magsus a ten bebilon comfort może wypróbuj, ono jest lekkostrawne. pepti nie jest dobrym rozwiązaniem, to naprawdę koszmarne mleko i lepiej podawać je tylko w ostateczności gdy dziecko ma skazę. Nataniel jest na pepti ale jego wysypuje od małego ciasteczka z dodatkiem mleka :/

Calineczka zdrówka

My werandujemy się od soboty, tylko dzisiaj u nas wiało i nie wyszliśmy na ogródek...

Ogólnie podczytuję, ale mało czasu na pisanie.

Ale napisać muszę bo dzisiaj się wkurzyłam. Tak się cieszyłam że w ciągu tych 2 tyg od porodu waga fajnie spada, weszłam w spodnie, które nosiłam przed ciążą... A tu w sklepie spotkałam znajomą a ta do mnie KIEDY RODZISZ? Noż kurde :angry::angry: chyba bez pasa wyszczuplającego nie wyjdę....

reklama
Do góry