reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2014 :)

Jagus to my tak samo 56/62. Pieluchy 2 bo 3 sa mega duże. Zaraz uciekam na szczepienie, potem ja gin...a od jutra sama bo m w delegacje więc zakupy jeszcze muszę zrobić szybkie. Średniak wrócił z przedszkola i ma katar i kaszel, więc muszę zostawić w domu.... Kurcze chyba to moje wyspanie było na zapas, bo czeka mnie maraton...

reklama
Szymon znowu śpi :tak: Ale dziś krótsze te przerwy miedzy cycowaniem :-( I się naprężył i napłakał teraz, biedaczysko. Mam nadzieje, że teraz sobie pośpi…

Akuku, współczuję… I trzymam kciuki za to, żebyście w końcu znaleźli sposób, który Wam pomaga.
Kamag, ja mam taki smoczek: *Lovi* SMOCZKI 2x smoczek dynamiczny 0-3m PROMOCJA (4004594837) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., ale nie mogę ani szczególnie polecić ani odradzić. Wydaje mi się, ze nie jest zły i jakbym mocniej się starała to by Synuś polubił, bo jakiegoś wielkiego wstrętu nie ma. No i te kilka razy kiedy załapał wyglądało to dobrze, w sensie, że nie sprawia mu ssanie problemu, że raczej wszystko pasuje… Dzięki za informację o inhalatorze :-)

Kaczuszka, powodzenia...

U nas pieluchy wciąż 2, kupiłam wczoraj Dady dużą paczkę, ale wydaje mi się, że kolejna to już nie będą 2, przynajmniej nie Dady. Poprzednie miałam Pampers Premium i wydawało mi się, że większe były. Kurcze, a pamiętam jak w szpitalu 1 za duże mi się wydawały, nawet 6 tygodni jeszcze nie minęło…

Ile wasze dzieciaczki waza, ze juz co niektore na Pampersy 3 przechodzicie? Ja mam ponad 100 pampersow - paczke Giant Pack i polowe tych z rossman ale ich nie uzywam. Wydaje mi sie ze te dwojki sa juz za male. Te gumeczki sa odcisniete na udach. U was tez tak jest? To chyba oznaka, ze dwojki sa za male
Maz poszedl na spacer z Laura. A ja ciesze sie z tej blogiej ciszy i spokoju :) Tylko starszaka cos juz lamie i lezy

YOANNA u mnie Laura pokochala smoczek, tylko nie wiem czy nie za bardzo ;)
U mnie mala tez zawsze spi w moim lozku, a od wczoraj w nocy "przestawiam" ja na lozeczko. Nawet mi sie udaje. A to zasluga smoka i tego, ze to lozeczko-kolyska a i spania na brzuszku ;)

SYLKA mamy Augumentin w zawiesinie. Prosilam w tabletkach ale jak zwykle, ze niby dawka nie pasuje. Syn przyjal 2 dawki. Zobaczymy czy do jutra przejdzie ta goraczka. Zaraz pojde mierzyc czy mu nie rosnie, bo juz lezec poszedl
A jak ci te Dada? Ja kupowalam 2 paczki jedynek bo jak mi 15 kupek na dobe robila to bez roznicy jakie byly. Jak dla mnie troche sztywne takie

FIFKA Laura nie wazy 5kg jeszcxe to Adrianek wiekszy

KAMAG sprobuj z ta kulka lateksowa, sa takie mieciutkue. Moze taki smok zalapie

KASIENKA zdaje sie AnBas wstawiala zdjecie. Moj syn tez takie zasysa

MAGSUS to szkoda ze nie umie glowki przekrecic ale zapewne to wycwiczy teraz. Laura szybko glowke podnosila i przekreca sama. Zeby nie spanie na brzuchu to w ogole by nie spala. Duza juz corcia. Laura pewnie kg mniej wazy

JAGUS malutka twojs. Laura przy wypisie 2760g

Marika zapłaciliśmy 240zł-na allegro sa po 200ale wolałam ze sklepu:tak:

Vinga Sylka
przekłujemy jak będzie większa może na roczek:-)

my ubranka nosimy większość na 62(tylko nieliczne 56są dobre...) Pampersy na razie 2

odebrałam małej wyniki,początkowo się przeraziłam bo toksoplazmoza igg wyszła jej dodatnia,ale poczytałam trochę i się uspokoiłam,jutro maż skoczy do lekarza i zobaczymy co dalej...

Ja byłam ze swoimi wynikami,ale lekarz nie za bystry...mam zapalenie ukł.moczowego(tyle to ja sama wiedziałam...)dostałam furagin i wit.c... nawet posiewu mi nie dała tylko za parę dni zwyłe badanie moczu...żadnego skierowania do specjalisty...:wściekła/y:

MILUSIA sliczne te kolczyki. Ja kiedys sobie mowilam, ze corce bym przeklula uszy, jak sama bedzie chciala. Zreszta zobaczymy ;)
A co do lekarza - to co to za lekarz. Moja rodzinna na wszystko daje skierowania i wszedzie. A ty po operacji i nic, no szok

Milusia ja pewnie nie na bieżąco, ale powiedz mi, czemu robiliście malutkiej badania na toxo?

Marika obstawiam, że mój spokojnie ponad 5kg waży

Vinga bo ja miałam w ciąży igG dodatni i ona po urodzeniu też miała dodatni i trzeba było sprawdzić,jutro dowiem się więcej...

Marika a ja zawsze wiedziałam ze jak bede miała corke to szybko przekłuje:-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny, a jaki inhalator ze smoczkiem polecacie?
Ogladalam Care Life i Intec pingwinek, oba cenowo podobne, ale czy sa dobre?

Marika to moj Wiktorek tez 2760 jak wychodzilismy ze szpitala, teraz na wadze łazienkowej wazy rowne 5.00kg ale mysle ze pare dkg moze byc mniej, w czwartek na szczepieniu go dokladnie zwaza.
A my Pampersow orginalnych tez uzywalismy sa mieksze niz te dady, ale dada tez sa spoko, na taka ilosc jak ich idzie to taniej wychodzi bo Dada kosztuja 28zl paczka.

a ja po wizycie, wyobrazcie sobie ze mialam jeszcze jeden szew na szyjce , jeden ktory zostal a byl zszyty do pochwy, tak mi spartolili robote, masakra jakas, ale mnie przerazil jak mi to powiedzial, na szczescie udalo sie recznie go usunac , slyszalam tylko takie chrzakniecie .a tak wszystko ok, moge rodzic kolejne dziecko:-)

reklama
Do góry