• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

Oj Fifka fajne to bylo poleżeć sobie w łóżku do 11;-) Prawie zapomniałam jak to jest;-) Za to na dziś już koniec spania - mała na mnie leży i czyta ze mną forum;-)
Gratuluję super wyników z zaliczeń - jesteś już bliżej niż dalej:)
Też już zaczyna jakieś dźwięki z siebie wydawać i super to brzmi:-) A jak jeszcze sie przy tym śmieje to już w ogóle rozkłada na łopatki;-)

Kamag na ciemieniuchę chyba Kasieńka poleciła szapon-piankę z Musteli i u nas świetnie się sprawdził - nie mieliśmy tego co prawda dużo bo tylko łupież na włoskach i takie strupki na brwiach ale wszystko zeszło po dwóch kąpielach:-) I dodatkowo ma super zapach;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kamag ja na ciemieniuszkę stosuje oliwke Bambino tak godzine, dwie przed kąpiela pozadnie nawilzyc nia glowke a w kapieli wymyc i pozniej wyczesac co sie da. tylko u nas tez nigdy nie bylo tego bardzo duzo.

ktoras pisala ze delicol pogorszyl sprawe brzuszkowa, muszze powiedziec ze u nas tez, poprzednia noc, i dzein to jakis koszmar byl, maly caly czas plakal na zmiane ze stekaniem, nawet nie umial zasnac bo po 5 minutach znowu placz, i wczoraj przestalam dawac i dzisiejsza noc juz byla o niebo lepsza, maly spal i nawet nie stekal, raz nawet puscil baczka i wyszedl kleks z kupki bo od tygodnia nie robi kupy.

no ale jak maly lepiej spal to skolei cora strasznie kaszlala, raz tak mokro raz duszaco. matko z nosa leca jej zółte smary (sory za opis) az sie boje zeby maly nie zlapal jakiegos paskudztwa.

acha no i witam sie niedzielnie

Fifka gratulacje, podziwiam cie. pamietam jak bylam na studiach podyplomowych i trzebabylo przygotowac sie do pracy na nastepny dzien, nauczyc na straszny egzamin po dwuletnim przedmiocie a jeszcze w ten sam weekend mialam obrone mianowania z pracy. ale wtedy tez dalam rade. jak trzeba to czlowiek potrafi sie spiac.

hej! :-)

u nas dzis słaba noc. Areczek budził się na jedzenie praktycznie co 1-2 godz,troche popil i zasypiał...
na szczescie maz rano (okolo 7) wstal i zabrał synka do salonu-gadali sobie i sie bawili, a ja moglam pospac do 10! ;-) nadrobilam nocne wstawanie:-)

dzisiaj iście wiosenna pogoda wiec idziemy na długi spacer:tak:

miłego dnia kochane!:-)

My już też po spacerze - pogoda piękna więc trzeba korzystać :-) teraz czekamy na pediatrę - przychodzi prywatnie obejrzeć Lenke przed szczepieniem. Julia u dziadków-dziś antybiotyk powinien zacząć działać, ale do piątku chcę ja trzymać z dala od małej. Tylko tęsknię :-(

Hej.

M wzial trojke na spacer a ja prasowalam..3 kosze wrr... wczoraj za to bylismy ponad 3 godz na spacerku.
Ja mam wrazenie ze prasowanie sie nie konczy ...

Ciezko mi pisac lewa reka..a karmie i tylko w tym czasie czytam i pisze...

Postaram sie cos naskrobac pozniej.

Milego dnia.

tak piszecie o ładnej pogodzie u was a u mnie dzisiaj strasznie wialo i tylko do kosciola poszlismy a pozniej siedzielismy w domu :( zwlaszcza ze starsza kaszle i ma straszny katar

u nas w wodzislawiu tez pogoda rewelacyjna, prawdziwa wiosna. Bylismy cala trojka na dlugim spacerze, pelno krokusow w ogrodkach juz sie pojawilo :)

Wczoraj Leos skonczyl 2 miesiace :) dzis go wazylam, 5.12kg, duzy sie juz robi.
Jeszcze miesiac i prawdopodobnie kolki sie skoncza (oby!)

Akuku, ja tez czytam i pisze tylko podczas karmienia, i to tylko jak karmie lewa piersia i mam wolna prawa reke ;)

Kasia, fajny ten Twoj maz ze sie zajal synkiem :) to mile, jak tatusiowie staja sie coraz bardziej samodzielni z dziecmi, moj ojciec nic przy nas nie robil, nie umial i chyba nie chcial. Teraz widze, ze to sie zmiania na dobre, ojcowie angazuja sie bardziej i chca byc aktywni w zyciu dzieci :)

Fifka, super filmik, uroczy synek :)

ok, maly przysypia, zaniose go do lozeczka, moze sie uda ;) trzymajcie kciuki :)

reklama
Mirka kciuki za spanie w łóżeczku! (u nas średnio 5 minut się udaje)

udało mi się troszkę nadrobić forum, w końcu. poniekąd dlatego, że zostałam zmuszona do emigracji do sypialni na godziny... przyjechał kumpel m. na chwilę. o 14. jest po 21... wciąż tu :/ zero przystosowania społecznego. a że mała dziś przyklejona do piersi i spać nie chce to siedzimy w zamknięciu. aaa!

dziewczyny, ile Wasze maluszki śpią na dobę? wyczytałam, że w pierwszych miesiącach dziecko powinno przesypiać 16+ godzin. A u nas średnia 12. i to bezkolkowo (odpukać!). i nawet gdyby próbować doliczyć czas przysypiania przy karmieniu to może 14 by wyszło /:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry