• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

Siva ja podobnie do Ciebie dzisiaj. O 8.30 mialam juz przygotowany obiad I posprzatne..chlopcow juz mialam gotowych do szkoly. Jak wrocilam to tylko odkurzylam I poprasowalam jedno pranie wiec jestem na bierzaco. Obiad juz sie gotuje a ja teraz mam chwilke... chcialam porobic ozdoby na tort dla m ale spac jeszcze nie poszedl... no I mni ejuz dzis wkurzyl...bo niby Emis ladnie spal a mnie bezsennosc dopadla w nocy I teraz maly marudzil wiec stwierdzilam ze pojde z nim na dwor..ale sie uspokoil woec postanowilam zostac I odpoczac sobie bo jak odbiore chlopcow to jeszcze na spacer pojdziemy zeby m mial dluzej cisze...a on do mnie ze mam sie zdecydowac czy ide ..jakby mu to cos mialo zmienic.mon I tak zaraz idzie spac. A teraz sie relaksuje przed tv...szkoda ze ja nie m czasu na relaks...no I powiedzialam mu co mysle..a on do mie z tekstem ze mam sie nie wyzywac na nim jak sie nie wyspalam bo moglam spac skoro maly spal... powiedzialam mu ze dzieci uciszac nie bede I jak bedzie niewyspany to tez mu powiem ze mogl spac...nie musi sie dziecmi zajmowac..a ja musze w dzien I w nocy. Emil spal ale za to Viki do mnie przyszedl.
Wkurza mnie to ze m niby rozumie ze duzo robie...ale w ciagu sekundy o tym zapomina a mnoe szlag trafia..bo bie mam czasu siku zrobic ..a jak juz ide to mam towarzystwo...albo zeby sie umyc musze sie nakombinowac a on nie ... ahh wygadalam sie wam troche.

reklama
Akuku jak ja cie rozumiem, jak był ostatnio na nocnej zmianie ja sama z niunia, ona spała ale wierciła sie i stękała , ja spać nie mogłam to jak to powiedziałam mojemu męzowi to on z buzią, ze nie spię jak moge a potem narzekam brr
Pustiszi mam pytanie czy Ty nadal jestes zadowolona z tego mleka Hippa, bo ja coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą. Ty używaż zwykłeg czy tego comfort ?

Vinga, zdrówka dla Was!
Akuku, tak to właśnie jest z facetami, niby rozumieją i doceniają a w jednej chwili potrafią szpile wbić :-/ mój na szczęście nawet nie próbuje marudzić.
Kurcze, poradzcie mi dziewczyny co mam robić, bo ta moja Lena za każdym razem jak ją ubieram na spacer to w taka histerię wpada, że się odechciewa wszystkiego, a ze smoka prawie w ogóle nie chwyta, to zwykle kończy się brakiem spaceru. Jak mam to ogarnąć?!

siva... mój lubi się ubierać i przebierać, lubi też leżeć z gołymi nóżkami, a więc nie wiem... może jakąś melodyjkę, piosenkę jej włączaj?
ja mam lenia...meeeeggggaaa lenia.... zbuntowałam się i nie robię dzisiaj nic.... obiad makaron + sos ze słoika i mam wszystko dzisiaj gdzieś.....
chyba nawet maluszek to zauważył bo taki spokojny i śpioszek :)

Siva mój tez nie lubi ubierania, co innego lezenie z calym przyrodzeniem na wierzchu:), sprobuj mowic do niej bardzo spokojnie, mysle ze po jakims czasie przestanie tak reagowac, a jak nie to przynajmniej pora roku sie zmieni i nie bedziesz musiala juz tyle warstw ubrań na malutką wkładać:)

Siva moj maly lubi sie ubierac I przebierac a jak do przewijania to juz wogle...ale nie lubi ubierac czapki I kombinezonu. Nie wiem jak ubierasz mala...ale ja mam go ubranego tak jak w domku a z reguly sodenki skarpetki body I bluzeczka...ale dzis np. Body I spiochy... na to zakladam tylko czapke I kombinezon..robie to szybko I biore go do pionu..a do wozka wkladam na klatce. Czasem jak go do wozka wloze to sie tak rozplaze ze musze go wyjac... wtedy chwile onosze I spowrotem do wozia. W zaleznosci jaka pogoda to go zapinam w taki spiworek jakby albo nie.
Mam jeszcze takie cos jak karuzelka do lozeczka gra I kreci sie tylko to malutkie do wozka I fotelika jest.. firma tinylove I to tez go uspokaja.moze postaraj sie ubierac ja na raty..jak ubierasz kurtke I spodenkibto najpierw spodnie..potem buciki potem kurtkw I czape a do wozka kladz na klatce I przykryj dopiero przed samym wyjsciem na dwor...

Bylismy nq spacerze... obiad zjedlismy...dzieci baje ogladaja a ja karmie Emilka. .

reklama
Moj nie robi problemu jako tako bo zawsze przebieram pampka przy tym przebieram to co pod kombinezon i karmie on szczęśliwy ja do odbicia usypia gnojuś moj i pyk w kombinezon przy czapce trochę sie wyszpuca ale smoka złapie i do wózka ... Ale jak juz rozbieram oooooj taki foch hahaha jak ja mogłam go tak oszukać ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry