hej
u nas dzis jakas dziwna pogoda, raz slonce mocne raz chmury a ja w ogrodzie powiesilam posciel wyprana a na balkonie kołdry mi sie wietrza, musze pilnowac zeby nie miec zmoczonych
co do rozszerzania diety to moj zaraz po Fifkowym Adrianku a je na razie jabłuszko i gruszkę i smakuje mu ale po gruszce troszkę ulewał. u mnie owoce były wymuszone brakiem kupki i nadal widze ze jak nie zje owoca to z kupka jest problem. u mojej cory ciag dalszy wysypki chyba slonecznej, kąpiele w krochmalu troszke ja łagodzą ale doszedł kaszel i katar i juz nie wiem czy to moze tez jakas alergia na coś, chyba sie przejde z nia do lekarza. moze sa jakie preparaty w aptece robione na taka wysypke zeby ochronic skore przed słońcem. ja ja smaruję Ziajką 50, dziisaj dałam 30 i zobacze, moze ona źle toleruje tę Ziajkę, spotkałyście się z czymś takim
Fifka jak maly chce jesc to tez bym dawala, a co do ulewania to tez jestem ciekawa co powie pediatra. kurcze ciekawe czy ten debridat pomoze bo u nas sie nie sprawdzil na problemy brzuszkowe. dobrze ze ze zdrowkiem nie tak źle. no i wszystkiego naj dla Adrianka, jak to zlecialo
właśnie przeczytałam wpis Sivej o ortodoncie i donosze ze cora ma w zabki lekka próchnicę (wczoraj bylismy u dentysty - buzie po namowach otworzyla) ale lekarka nie borowala bo powiedzilaa ze narazie dokladnie szorowac tego zabka i dostalam w plynie fluor do smarowania raz w tygodniu przez 5 tygodni alby go jeszcze bardziej zabezpeiczyc. ogolnie powiedziala ze zabki ma bardzo ładne.
Siva musisz sie liczyc z ttym ze wlasnie mala bedzie chorowala, ale tak jak mowisz odchoruje swoje a pozniej bedzei juz lepiej
Milusia to super ze malemu juz udalo sie opanowac podgryzanie paluszków. moj dwa dni temu tez łapną nóżki i pociagnał paluszka do buzi, nawet nie wiesz jak sie cieszylam. to sa wszystkie ruchy zwiazane z siła mieśni wiec kaza taka umiejetnosc bardzo mnie cieszy i pozwala optymistyczniej patrzec na przyszlosc
Cleo to supre ze z maly juz ok. a wy ćwiczycie w domu? jakie cwiczenia?
Nisao moze to uczulenie na slonce. pislam ze moja starsz jest cala obsypana i gdyby nie to ze ja to nie swedzi to myslalabym ze to rozyczka.