reklama

Styczeń 2014 :)

Emka moj Emil ma 5 miesiecy i tez jakos jeszcze sie nie ibraca...zdarza mu sie ale on lubi sobie polezec na pleckach i ma tyle atrakcji ze nie musi sie obracac hehehe.
A z waga bym sie nie przejmowala. Ona jest na cycusiu i zobaczus ze jak zacznie chodzic to zgubi puszek niemowlecy ;)
Wiem ze dzieci na mm szybciej rosna niz na piersi a ty masz widicznie mega mleczko ;)
Kiedys mowiono ze jak dziecko nalane to zdrowe hehe.
Ale mowie nie przejmuj sie zbytnio ;) bo kazdy maluszek rosnie swoim tempem ;)

reklama
Emka może być też tak ,że teraz mala nadgoniła a potem przystopuje.

Oj ta nocka było gorąca przez te temp.
Jak się mała obudzi ubieram ją w sukienusie i spadamy na spacerek.

W niedzielę są chrzciny i zastanawiam się jak Młodą ubrać,dostała śliczną suienkę,ale z krótkim rękawem a ma być podobno 20st hmm
Może jakbym ubrala pod tą sukienke body wiadomo rajstopki i mam taki lekki sweterek z malutkimi dziurkami.mo ze to by było za lekko hmm?

Kasienka widziałam,widzialam ostatno duzo tych filmików myślałam,że to przecież oczywiste,że nie powinno się tak robić a tu proszę,wczoraj wiadomości o dziecku 3 letnim zostawionym w samochodzie.

Wiecie ja kiedyś zimą jechałam do lekarza i chcialam po drodze wyskoczyć do apteki,bardzo po drodze i bliziutko tylko bym wyskoczyla z samochodu i już jestem,ale się bałam,że coś się stanie itd zakrztusi czy coś.No a ie chcialam ją ciągac po tym zimnie i wyciagać z samochodu kilka razy ilazić po zimnie a tu kurde upał,wiadomo że gorąco w samochodzie a tu zostawia ziecię,albo no zwierzaki,psy

Nisiao jak 20 st to moim zdaniem same body wustarcza pod sukienke..moze masz z dl rekawem body ?? A jaj nie to nie dawaj body a sam swterek ;)
Moj Emil przy 20 st na krotki rekaw ale on od malenkiego "hartowany" moje dzieci nie josza czapek..co prawda u nas jest max -5 zadko kiedy wiec wtedy jak im zimno to kaptury tylko. Czapki to nosili w zime w pl ;) a tuta to jak kaptuea w kurtce niw mieli...

Dobra zmykam siebubierac i dzieci do szkoly zawiesc ;)

Cleo dzięki za cenną informację.W końcu fizjoterapeuta jest większym specjalista w temacie ruchu niż pediatra.

Akuku właśnie wszyscy się dziwią że na cycu taka kluseczka, może dlatego tak mnie lekarz straszy że nie wierzy że nie dokarmiam ;)

Dzięki dziewczyny. Wychodzi na to że mam sporo uspokajających opinii, kontra jedna alarmująca od lekarza.
Chyba na razie odpuścimy z papkami, będziemy ćwiczyć i zobaczymy za tydzień czy się waga zatrzyma. Lekarz chciał wyprowadzić warzywa i owoce żeby mniej mleka jadła ale przecież ona teraz w te upały tylko pije mi z piersi to rzadkie, musi przecież bo mi się odwodni. Ciężko jej wodę podać bo nie przyzwyczajona do smoczka, a łyżeczką się krztusi, wypluwa bo nie ten smak :-P

Nisiao, myślę że ten zestaw na chrzest wystarczy, ale każde dziecko indywidualnie odczuwa temperaturę, przy mojej np zasada dodatkowej warstwy się nie sprawdza-szybciej się grzeje i poci niż ja.

Hej dziewczynki :-) dlugo mnie nie bylo, komp padl a z tel jakos tak niewygodnie sie pisze.

Emka ciesz sie ze masz takie fajne mleczko i mala przybiera. A zgubi jak zacznie sie ruszac :-)

Elama pisz pisz bo nie powiem, trzymajace w napieciu sa te Twoje posty ostatnio :-)

Pustiszi ja kupilam ryzowy, ale jeszcze malej nie dawalam.

Nisiao 20 stopni to cieplo, po co przegrzewac dziecko. Moja w domu z krotkim rekawem smiga przy 20 stopniach.

Kasienka widzialam ten filmik i slyszalam o tej wcxorajszej tragedii. Nie wyobrazam sobie jakie to dziecko mialo straszna smierc, co czuje ten ojciec...a matka nie chciala oddac ciala i trafila do szpitala psychiatrycznego.... masakra taka tragedia. Ja to beczalam jak glupia....

Inomama!!!!!!! Ty szczypiorze! Wez ode mnie z 10 kg chociaz :D pieknie wygladaliscie wszyscy razem i kazdy z osobna.

Fifka poszakalas z kolorkiem ale pasuje Ci :-)

A teraz dziewczyny chwale sie, uwaga uwsga....NATALKA ZALAPALA JEDZENIE Z LYZECZKI :-) beczalam kiedy zobaczylam jak ona dziobka otwiera :-D

reklama
Powiedźcie,jest taka 3dniówka,Kinga ma co prawda wysypke na buzi,ale mogę to zrzucić winę ,że czasem apdnie jej sloneczko na buźkę,ale szybko odwracam tak,żeby jej nie raziło itd,smaruje ją kremem Linuś z Linomagu z filtrem 30,ale nie wiem,może ten krem ją uczula bo policzki wysypało no i w sumie to na brzuszku ostatnio wysypalo ją takie drobne czerowne,ale tak myślalam,że może z tego ciepła to potówki....

3 dniówka tez objawia się wysypką i gorączka i tutaj schody.
Posiadam bezdotykowy termometr Microlife Nc100

Już nie wiem jak nim mierzyć temperature,czy rzeczywiście jest wiarygodny.

Mierząc temp powietrza,temp wody,to zgadza się z innym termometrem,natomiast mierząc temp ciała zaczynają się schody.

Otóż przytrzymując na środku czoła pokazuje mi pomiar 36,8 a według instrukcji niby powinno się kierować termometr od środka czoła cm nad łukiem brwiowym i powoli kierować w kierunku skroni i wtedy termometr pokazał mi temp 37,3
Tak więc teraz nie wiem,którym najlepiej byłoby pomiarem się kierować,inne termometry wystarczy skierować na czoło i pomiar gotowy a nie takie cudowanie.

Czy ktoś z Was miał/ma z nim do czynienia i jakie macie zdanie o jego pomiarach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry