reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej,
ja również czytam, choć nie piszę. Przede wszystkim dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków.
Aniu, wszystkiego najlepszego dla Natalki :)
Gratki dla Fifki

U nas akurat mała przerwa od ząbkowania, tzn ślinka leci wciąż i gryziemy wszystko, ale humor jakby lepszy. Chociaż teraz po wczorajszym szczepieniu kryzys. A propos, chyba zmienię przychodnie bo jak nie lekarz to położna mi swoje mądrości wciska. Że dziecko za grube, żeby mniej karmić (je tylko 5 do 6 razy, całą noc śpi), przepajac (na piersi?) żeby ćwiczyć (nie wierzy jak mówię że się turla w kółko i na okrągło a ja biegam co rusz bo z dywanu ucieka) a żaden z tych specjalistów nie raczył sprawdzić siatek centylowych. A moja Mati owszem wyszła poza centyle, ale nie tylko z wagą-8500 ale też ze wzrostem-70cm. Pomyśleć że taką wagę i wymiary ma przeciętny dzieciak 8-miesięczny :D a tak serio to cieszę się że już tak nie przybiera, faktycznie gimnastyka robi swoje, teraz przez 3 tyg tylko 350g przybrała więc się wyciąga już powoli.
Z rozszerzaniem diety się nie spieszymy, mimo zaleceń lekarza który mięsem ją chciał odchudzać. Dopiero jabłuszko kilka dni na smaczek podałam ale jakoś wtedy kupka się zatrzymała na 3 dni, potem seria poszła, więc teraz przerwa.

reklama
Em-Ka a ja jeszcze miesiąc temu chciałam żeby moja mała tak przybrała;) Za to od tamtego czasu na buzi się jej takie pucki zrobiły że niekiedy jak na nią patrzę to sama się zastanawiam, jakim cudem;) Z tą przychodnią to pewnie też bym rozważała zmianę - jak wszyscy tacy mądrzy to faktycznie lepiej poszukać kogoś, do kogo będziesz miała zaufanie.

Marika bardzo mi przykro:( myślałam że tak restrykcyjna dieta wpłynie pozytywnie na jej wyniki. No życzę dużo zdrówka Laurce i żebyście trafiły na jakiegoś dobrego lekarza który ją poprowadzi i z tego wyciągnie a nie tylko leki będzie zapisywał. Trzymajcie się babeczki! Musicie dzielnie przetrwać ten ciężki okres

Jaguś, no właśnie jak czytam te wagi waszych maluszków, po 6 kilo to się strasznie dziwię, chociaż wiem że to moja wystrzeliła ponad normę :D ja mam po prostu takie tłuste mleko, mogę użyczyć jak ktoś chce podtuczyć ;)
Taka anegdotka odnośnie jej wyglądu. Moja mama odwiedziła nas jakieś trzy tyg temu i wyszła z Matyldą na spacer, spotkała koleżankę wtedy mała zaczęła marudzić, a koleżanka na to: "posadź ją, co ona tak leży". Wtedy mama uświadomiła ją że ma dopiero 4 miesiące. Postawiła oczy " A myślałam że z 7" :-D

Cleopatra u mnie warzywka same przyjeżdżają :) Pan jeździ 2x w tyg i ma swoje warzywka, a ziemniaczki już z pola rodziców :) Lada chwila wchodzę też na swój ogródek po marchewki, pomidorki i inne smakołyki :)

Marika kurczę to nie fajnie! Jedź jedź może w końcu ktoś się zajmie tym tak jak trzeba i znajdzie rozwiązanie! Buziaki dla małej :* A właśnie Jagus piszę o interpretacji wyników, ja też się przeraziłam morfologią a okazało się że jest dobrze. Poczekaj na fachowe oko :*

Jagus ja przyprawiam właśnie koperkiem, natką lub liśćmi selera, wiem że od 6 msc można kawałek lista laurowego lub zielę angielskie :) i zawszę daję masło osełkowe i ono nadaje takiego smaczku fajnego :) Dziś mi z ręki wyrwała drożdżówkę z serem ! Ale się uśmiałam z moją mamą haha :D a potem obrażona jak jej zabrałam :) Oj tak leżaczek to istny cud! Ale teraz mamy tego jumpero i też był wart każdej złotówki :)

Emka my poprosimy trochę! Zosia taka z chudszych maluchów więc parę dag by się przydało ekstra :)

Niestety takie są normy dla małego dziecka. To jest już 3 raz badane i w tym samym laboratorium, żeby były takie same normy. Byłam miesiąc temu z wynikami u rodznnejbto tylko skierowanie do gastrologów i najwcześniejszy termin 01 września. Mówiła prywatnie szukać. Poczekalam miesiąc i dawałam sylimarol no i zrobiłam ponownie a one jeszcze większe

Marika jej, dobrze,ze jedziesz jutro, moze ktos cos poradzi i lepiej Laura bedzie sie czula! Trzymam kciuki&&&&&

Fifka wielkie gratulacje obrony! Przy dwojce takich maluchow to naprawde osiagniecie! Super! To Adrianek moze miec tez refluks z tego co piszesz to powodzenia w obserwowaniu!

Monika no to ladnie Twoja coreczka juz wcina wszystkiego, moj dopiero ziemniaczka probowal, nie posmakowal i marchwke tu juz lepiej bylo :-)

Dla Natalki sto lat na te pol roczku :-)

emka ja mysle, ze Twoja mala sie wyciagnie nie dlugo, wiec spokojnie :-)

Nisiao, Kaczuszka super, ze dzieciaczki ladnie juz przybieraja!

Mirka dla mnie forum to tez taaka odskocznia w ciagu dnia, ze mozna cos poczytac, co tam u naszych dzieciaczkow :-) moj tez sie slini na potege, narazie jest jeden zabek, ale chyba ida nastepne!

Dona no to niezle przygody mieliscie na wyjezdzie, serwis masakra, a piasek malemy mogl nawet w parku w miescie naleciec, my tez bylismy na plazy i nie pomyslalam nawet o tym ...

kasia super, ze wyjazd sie udal

Sylka zdrowka, wiem jakie to okropne uczucie byc przeziebionym, bo sama to niedawno przechodzilam :-( pytalas z czego podyplomowke robilam z terapii pedagogicznej

Elama zdrowka dla mamy!

Pustiszi, no co za sasiadka,eh... dziecka nie rozumie?

Inomama duzo sil i cierpliwosci!

My pierwszy kaszel mamy nie wiaadomo od czego, ale osluchowo czysto, mozliwe, ze to od sliny, bo potrafi kilka godzin nie kaszlec, a chwilami mocniej, ale jestem spokojna ze u lekarza bylam, a tez bylismy na malym wyjezdzie 200 km od ddomu, wiec klimat inny moze,bo po powrocie to sie zaczelo. A wczoraj bylam na pozegnaniu przedszkola, w ktorym pracowalam, dzieci mnie pamietaly, rodzice zagadywali, duzo kwiatow i prezentow dostalam, no i rozwiazanie umowy, bo likwiduja mi zaklad pracy :-( do stycznia mam macierzynski, zus bedzie placil, a potem nie wiem, pewnie dopiero od nastepnego wrzesnia moze sie uda, bo teraz nikt sie nie odezwal, gdzie zawiozlam cv, zycie :-( Zdrowka dla wszystkich! Pozdrowienia

Hej lasencje.

My wlasnie wrocilismy z cyrku ;) bylismy wszyscy razem z Emilkiem i bylo suuuper ;)

Odezwe sie jutro ;)
Dobranoc

reklama
Dzień dobry:)

Em-Ka ja też bym chętnie trochę takiego tłustego mleczka małej zaserwowała - pewnie przez to tak fajnie Ci śpi, kuzynka ma córę starszą o 1,5 m-ca i też takie mleczko, mała jak miała 5 m-cy też ważyła 8 kilo a kuzynka mówi że nie wie co to są nieprzespane noce;)

Monika w takim razie przy kolejnej zupce też jakoś przyprawię;-)

Marika jej to tym gorzej:-( Myślałam, że jednak te normy są dla dorosłego i dlatego nie odzwierciedlają do końca sytuacji:( Obyście trafiły wreszcie na dobrego fachowca:*

Tamtusia przykre to, że zostałaś bez pracy:( Trzymam kciuki byś coś fajnego znalazła&&&& A może sama zdecydujesz się na otwarcie np. klubu malucha? Doświadczenie już masz więc kto wie?

Akuku super, że dzień udany:)

A my dziś znowu cały dzień same, m jedzie za godzinę do pracy i wróci przed 19... Ech, żeby się wypogodziło to przynajmniej poszłabym z małą na spacer:)

Do góry