,hej,
Siva mi też sie wydaje ze ta skóra jest taka milsza w dotyku mimo ze dopiero drugi dzien stosuje, wiem ze to cudow nie sprawi ale jak chociaz odrobine stalyby sie pelniejsze to bylabym zadowolona. co do ząków martwie sie ale jeszcze nie tak zeby młodego naświetlać bo wiem ze dzieci mają swoj czas na wszystko
Akuku wiem ze mozna to sprawdzic czy sa zawiązki zębowe ale to trzeba przeswietlenie robic, a to jeszcze tak bardzo sie nie martwie, zreszta jezeli chodzi o zeby mleczne to nawet nie weim czy cos w tej kwestii by robili, bo jezeli chodzi o zabki stale to wiadomo protezy sie daje bo zeby nie tylko do jedzenia potrzebne i gryzienia zeby zbyt duzych kawalkow nie polykac i nie miec problemow z trawienie ale i w rozwoju mowy niezbedne. tak ze dzieki na razie tak tylko wspomnialam o moich obawach i doswiadczeniach z dziecmi
Milusia gratulacje 9 ząbka, teraz sie cieszymy bo wyrastaja a za niedlugo beda znowu wypadac i tez bedzie poruszenie
ja tak sie wczoraj pochwalilam ze maly tak ładnie spi to dzisiaj pokazal te druga strone, ciagle poplakiwal 2 razy pił mleko no i ogolnie niewyspana jestem, na szczesice ze zdrowiem juz lepiej i obylo sie bez szpitala, jutro mamy kontole u lekarza to moze sterydy wziewne juz odstawimy pomalu, chociaz troszke jeszcze kaszle ale wiem ze po oskrzelach kaszel moze jeszcze 2 tygodnie sie utrzymywac
mąż też lezy bardzo słaby, co do niego niepodobne bo nawet jak byl chory to malo kiedy poszedl do lekarza i zawsze lykal paracetamol i chodzil do pracy
Kasienka to super ze tak ci pije z kubeczka, a co do wędzidełka to trudno mi poweidziec czy nie trzeba podcinac bo nie widzę ale jestes pewna ze czubkiem jezyka dotknie ostatniego ząbka, bo jezyk to tez mięsień do czyszczenia jamy ustnej, i czy bedzei umiala poweidziec gloski przy ktorych czubek jezyka musi podniesc sie do podniebinia np sz, rz, r itd. super jezeli faktycznie odpowiednio naciagnela sobie to wedzidelko , bo to mozna zrobic wlasnie przez praktycznie cwiczenia języczka. no wszytko zalezy tez od tego w jakim stopniu ten języczek byl przyrosniety. Kasienka i pisz czesciej
Kaczuszka u nas buzia juz troszke lepsza ale doja wapno na razie, nie wiem co ja uczula wiec na razie musze sprawdzac. mnie nic nie uczula po ciąży ale za to stale mam jakies problemy grzybicze, normalnie co 2 miesiace musze sobie cos tam aplikowac i czuje ze znowu cos sie zaczyna dziać, nie wiem o co chodzi. A jakie dlugie wloski, i widzę że krecone, ślicznie
Jaguś moja starsza takie wloski jak twoj bąbelek miala do 2 roku zycia tylko ze ciemne, dopiro pozniej zaczęły rosnąc i teraz juz są długie, a Antos od poczatku byl blondynem, tzn po porodzie mial ciemne ale szybko stal sie blondynkiem tylko ze wloski ma dlugie i tez na niektorych zdjeciach wyglada jakby mial rude. Słodziutko sie przytula, a na drugim zdjeciu taka zaczytana

. najlepsze życzenia dla teścia
Siva jakbym chciala zeby dzieci wstawaly mi o 7, a my zawsze kolo 6 juz na nogach, tzn od srody ide do pracy i w sumie to dobrze ze wczesniej wstaje bo damy rade i na nocnik wysadzic i wyruszyc do babci, chociaz teraz babcia chora i jestesmy w dolku jak sobie poradzimy