• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

Przyjdzie taki czas ,że zatęsknimy za ciszą :tak: I za tym ,niegadaniem :)))))

Milusia bystra Zosienka :)

Filip pokazuje tez te odgłosy kotków piesków itd i musze przyznac ze u na Nataniel duzo Filipa uczy nowych umiejetnosci :) pierwsze brawo, papa to tez brata załuga :tak:

Filip lubi zakładać moje okulary przeciwsłoneczne i paraduje po domu aż wszyscy go pochwalimy i zrobimy mu brawo :-)

Dziś wyrzucił mi puder do sedesu:no: pędzelek do podkladu doprowadził do że tak lekko ujmę - wyczerpania haha ...przy jego pomocy powiedzmy nagle się właśnie zużył :-(

reklama
Blanka ma rację za jakiś czas zatęsknimy za tym żeby Nasze dzieci zamilczały-choć na chwile:-D Jak se pomyślę że ona może być taką gadułą jak Kuba to...:oo: Zainwestuje w stopery do uszu:-D

Kasia każde dziecko rozwija się w swoim tępię i nie ma co przyśpieszać roczek to jeszcze nie czas na zdania:tak: Dajmy dzieciom dzieciństwo:rolleyes2:Ale na pewno duże znaczenie ma starsze rodzeństwo..Myślę to bardzo dużo przyśpiesza rozwój dziecka...przynajmniej na pewno u nas,Zosia bardzo dużo czerpie od chłopców

cholewcia trzy dni w pracy i padam na twarz, bo po przyjsciu do domu trzeba posprztac, wyprac (ale to robi pralka:) na szczescie , wyprasować i tu niestety nie ma zmiłuj się, a co najważniejsze wytulic dzieci ktore chca juz tylko sie bawic do wieczora z mama:) a pozniej waidomo przygotowac sie do pracy na następny dzień, na pewno za jakis czas bedzie łatwiej jak sie człowiek wdroży.

Jaguś i jak w pracy

matko jak czytam co wasze dzieci potrafią zrobić, co mówią to znowu zaczynam bardziej się martwić o tego mojego wcześniaczka. wiem wiem każde dziecko ma swój czas:) nie musicie mi tego mówić:)). gratulacje do waszych cwaniaków i gaduł.

Milusia u mnie Nataniel tak gada,że to głowa mała... panie w przedszkolu mówią, ze jemu się całe 7 godz buzia nie zamyka... Dyskutuje często nie na temat i oczywiscie w najmniej odpowiednim momencie... Ile ja się uproszę, tłumacze... Najgłosniejze dziecko w grupie jak to pani mówi! :) Ale gadulstwo ma po mnie:-p

Zgadzam się ,że rodzenstwo starsze ma dobry wpływ na rozwój młodszego :) U nas to samo , Filip dzieki Natanielowi wiele potrafi , wszystko szybciej opanowuje niz mały Nataś ...

Dona pewnie wieczorami padnięta jesteś niesamowicie... obys szybko się wdrożyła w taki tryb:)

Dona- trzymam kciukasy,zeby nowy tryb dnia stal sie lekki, latwy i przyjemny...choc wiem,ze to trudne do wykonania :)

U nas dzien pracowity i jestem padnieta... Sprzatanie i skrecanie naszego lozka to byl niezly trening (maz nagrywal cwiczenia w sypialni, tam mamy najlepsze swiatlo)...dobrze,ze Arek spal... Ale wiecie, mimo zmeczenia to jestem zadowolona i dumna, ze meza kariera sportowa sie tak rozkrecila :)

Akuku ale narobiłas strachu nam,ale dobrze że zaraz czytam że jest ok,oszczedzaj się troch

Grudnioweczka no widz,że miałaś podobne przeżycie z tym upadkiem,t jest chwila,u mnie podobna sytuacja tylko odwrót po pampers,Corasiedziała na macie do przewijania a ta mata zjechala jak Kinga usiadla i do przodu,masakra,też to odchorowałam,nasze dzieci są mega ruchliwe teraz to już wogóle .

Co do tematu powięszonych sutków.Wiesz,mamy podobny problem,tzn jeszcze nie byłyśmy u endokrynologa,staralam sie nie czytać co to może oznaczać,żeby się nie nakręcać,ale i tak się obawiam skad te powiększenie.Mam skierowanie i będę szukac teraz lekarza....
Mam nadzieję,że usg ,dalsze badania wyjdą Twojej córeczce dobrze

Ja myślałam,że mamy z glowy chodzenie po specjalistach a tu znowu się zacznie i już mam dość :(

Widzę,że Wasze dzieci duzo mówią :) jak na roczek

Kinga mówi jak szczeka pies,, ha,ha,ha'' jak robi wąż,,sssssss'' jak pytam chcesz np pić,,chseee,chce''różnie to wyjdzie
Jak pyam jak tobi osiołek,to nasladuje jak osioł robi,jak robi lew to tak chrobocze udając lwa. jak udaje że rozmawia przez telefon to mówi,,apaaa?apaaa''

tak to standard mama,tata,baba,dziadzia,dada,papa,nie,neee,,bam bam,bum

Nie wiem co jeszcze

tak to jakimiś zdaniem nie powie jeszcze,coś po swojemu sobie mowi anajczęsciej ostatno tataaa

Zaszczepilam Kingę,lekrka pwiedziala że jak zdrowa to nie ma co czekać,no i zaszczepilam a teraz kuźwa się martwie

Teraz wogóle jest afera z tą odrą

M

Nisiao, ja też spanikowana jestem i w środę mamy szczepienie. Oby tylko Jula nic ze szkoły nie przyniosła.
Miłego dnia życzę i zmykam na zakupy, bo potem Julia z tatusiem do kina jadą :)

hej, u nas pochmurnie, cos popaduje, ja juz zdązylam wyprac, wyprasować, przypalic obiad antkowi, i teraz wybieram sie z dziecmi na zakupy do jakiegos wiekszego sklepu, muszę je ze soba zabrac, bo męza nie bedzie caly dzien a w ciagu tygodnia to kupuje po drodze tylko najpotrzebniejsze rzeczy i pedze do domu, a jednak ktos te zakupy musi zrobic:(. wiem ze bedzie lekko bo o ile oliwke posadze w wozku i bede pchala to nie wiem jeszcze jak dam rade z antkiem, juz dawno nie bylam z dwojka na zakupach , kiedys antos grzecznie lezal w foteliku, ale te czasy juz minely i teraz najchetniej by biegal. wiec trzymajcie kciuki oby zakupy sie udaly, bo moze sie okazac ze wejdziemy do sklepu i wrocimy z niczym

Nisiao a to te powiększenie sutkow jest jakies duze? lekarka zwrocila na to uwagę czy sama pytalas? i gdzie idziecie do endokrynologa, najważniejsze zebyscie trfily do dobrego. kolezanka lezala kiedys z dzieckiem w katowicach w CZMiD na oddziale endokrynologicznym, tam tez sa przychodnie i moze warto w tamtym kierunku uderzyc, ja tez do katowic jezdzilam z antosiem do okulisty, chociaz najpierw nachodzilam sie u nas a w koncu i tak wyladowalam na pelnej diagnostyce w katowicach, żałowalam ze od razu tam nie poszlam bo dzieciak by sie nie meczyla podwojnym zakrapianiem oczu i badaniami. no chyba ze macie u siebie sprawdzonego specjaliste, choc wiem ze o dobrego endokrynologa bardzo trudno. ze soba zreszta tez jezdzialam wlasnie do katowic do endokrynologa.

Siva, Nisiao a o co znowu chodzi z tym szczepieniem, jakas nowa nagonka czy ta co zawsze, bo nam tez wisi wlasnie to ostatnie szczepienie, ale na razie przeciagam bo stale w domu ktos chory

Dzień dobry :)))

Niesiao chciałabym tego lwa zobaczyc! :)

Kasia ja nie w temacie troche:) Pochwal się męza oiągnosciami!

Ta afera z odrą przyprawia mnie o dreszcze, ogólnie temat szczepien spedza mi sen z powiek :no:

Naszej Fifki portret cieszy się powodzeniem , oby tak dalej :-D

Siva na co do kina???

Miłego dnia!

reklama
Hej!!!! Ale te maluszki Wasze dużo gadają.... Wika tez gada tylko zauważyłam że moja córka jest straszna indywidualistka, jak jej się chce i ma akurat dobry humor i ochotę to powie i zrobi to o co jej się prosi jak nie to zrobi minę typu, a co ja w cyrku jestem i odejdzie... I wszystko sama chce robić, ale ja podobno byłam taka sama siama wszystko siama
Ja wczoraj byłam na Greyu w końcu z koleżankami... No Christian cod miód malina ahhhhhm.... A później pojechalusmy na piwko ;) fajnie Lubie takie wypady
Dzisiaj jedziemy do teściów do niedzieli także mój lata od rana jak że Sraczka ;p wiec uciekam zaraz się pakować, bo same dobrze wiecie że facet pakuje sobie dwie koszulki i gacie a mg musimy dla siebie dla dziecka do jedzenia dla dziecka butelki miseczki mleczka kremiki... Wszystko na naszej głowie ;p
Kasia pochwal się tynk osiągnięciami ;)
A powiedzcie mi jak wyszła ta afera z Odrą to lepiej teraz w tym okresie szczepić czy bie bo ja ju, nie wiem a też przeciagan czekam na odp buziaki miłego dnia ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry