Ania - jest nas więcej, mnie też 2013 nie oszczędza, tatko zmarł, dwa dni wcześniej babcia. Dzidzi to jakaś taka równowaga we wszechświecie, dwie osoby zmarły a pojawi się jedna malutka kochana. Finansowo też mamy pod górkę cały czas, ale myślę cały czas co zrobić, żeby było lepiej. Głowa do góry! Jak jest źle i coś się psuje to wszystko na raz, ale później, no co, chyba musi być lepiej? ; )
Myślisz o tym zasiłku rodzinnym, 70zł na miesiąc?
Pustiszi - nieźle! Takie małe przekroczenie a mandat. Na Słowacji tak też jest - jak jadę gdzieś tam w góry albo wspinać się to trzęsę portkami i jadę kilka km/h wolniej
Blue - gratulacje z okazji rozpoczęcia kolejnego tygodnia!
Fifka - hmm, chyba kupię Lovelę, bo ja w Jelpie prałam i... nic

A chcę jakiś zapach ubranek, który będzie mi się z dzidziolem kojarzyć. A na obiad miałam to samo co Ty, babcia Mariusza nam przyniosła
Delewarre - zazdroszczę kuriera i zakupków. Też muszę pozamawiać troszkę, ale dopiero jak napływ gotówki będzie.
Milusia - dobrze, że się kształcisz! Każdy taki kurs się przyda, a jeszcze jak za darmoszkę to pewnie, czemu by nie korzystać ; ) A babeczka... brak słów
Anisen - hahaha, skarpetki w parach wygrywają
Vinga - mój maluszek też dzisiaj ciuchutko... ale wieczorkiem jak się położę zobaczę czy wszystko gra.
A ja mam wyrzuty sumienia, że byłam wczoraj zła na Mariusza, że leży i ogląda filmy a ja prasuję, piorę, układam ;/ Z Mariuszem w wielu rzeczach musimy się dotrzeć, ale kurcze, nie ma tragedii bo i ugotuje i posprząta jak rzucę hasłem, że sprzątamy, na naczynia mamy dyżur, jeden dzień ja, jeden Mariusz. Ale dziękuję Wam za rady, macie rację, najlepiej spokojnie do tego podchodzić, chwalić, wychwalać, a jak wymagać to nie złością i krzykiem a prośbą i oczkami kotka ze Shreka.
A i wczoraj Mariusz był taaaaki struty, że hej. Przyznał się dopiero dziś, że problemy w pracy i nie wie jak to dalej będzie, czy nie będzie trzeba szukać nowej pracy. Firma w sezonie zimowym nieco kuleje, no ale damy radę.
A ja zastanawiam się na Akdemickimi Inkubatorami Przedsiębiorczości - idealne dla studentów z pomysłem na biznes, ale bojących się założyć firmę. W AIP opłata to 250zł/msc i w tym jest wszystko, księgowość, porady prawne. Firma ta udostępnia osobowość prawną, można z tego korzystać maksymalnie 2 lata i jak wypali to założyć własną firmę już na normalnych zasadach, można szybciej też to zrobić lub po prostu zrezygnować jak okaże się niewypałem. I tak myślę kurcze, bo boję się sprzedawać tyle na allegro ;/ I zabieram się za pisanie wniosku i biznesplanu skróconego, i dowiem się co czy to w ogóle zaakceptują w inkubatorach i czy przyjmą ten plan. A co ;P