Czesc dziewczyny, u nas tak piekna pogoda, ze az zal do komputera siadac. Ale wieczorkiem nie potrafie sie oprzec by do Was zajrzec. Czytalam,ze pisalyscie o fotelikach.wiec kiedys nie przywiazywalam do tego az takiej wagi, ale dojrzalam do tego i dla mnie jest to rzecz niemal najwazniejsza, wazniejsza niz wozek,jesli chodzi o zakupy dzieciece.
wiec moja propozycja,ktora wyprobowalam to fotelix z tzw. Base fix, czyli ten podklad i na nim dopiero umocowany fotelik. Dziecko odwrocone tylem do kierunku jazdy i mozna kupic takie lusterko, gdzie widzi sie dziecko i jak dziecko juz troche kumate widzi rodzica w lusterku.
dziecko siedzi w takim foteliku bardzo stabilnie. Polecaja wladnie dla najmniejszych szczegolnie uzywac z base fix,koniecznie tylem do jazdy i jak przekroczy juz ta wage dopuszczalna dla fotelika lub wyrosnie z niego, to kupic wiekszy juz przodem do kierunku jazdy. dlaczego wlasnie dla malych dzieci jest to tak szalenie wazne.bo przy jakiejkolwiek nawet lekkiej stluczce jego glowka po prostu lata, mozna naprawde latwo zrobic krzywde takiemu malenstwu.
wiec powiem Wam troche kasy wydalam, ale jak wsiadam do samochodu to wiem,ze mala jest naprawde bezpieczna. Ja kupilam firmy Recaro, polecam tez Maxi cosi. Sa wykonane tez z materialow w ktorych dziecko sie nie poci, moze siedziec dluzej, bo sa mieciutkie. Takze oplaca sie zainwestowac, a potem mozna zawsze sprzedac:-)
no i prosze minelo mi 5 minut i juz rodzinka czeka w kolejce do komputera, i chociaz mamy 3 to wszyscy chca ten co ja mam...
wiec Milego Wieczoru dziewczyny!!!