reklama

Styczeń 2015

reklama
Ja tak piłam we wcześniejszych ciążach - rozpuszczalna z mleczkiem ;) Teraz mi się skończyła i jakoś nie mam weny kupić bleh, piłabym chyba, że wysokie ciśnienie by mi przeszkadzało.

Kupiłam sobie gumy do żucia :D ten okropny posmak w ustach... po każdym posiłku mnie mdli, a nie będe przecież co chwilę zębów myć :)

Gochson musi być dobrze!

Ostatnia edycja:
Alecta kciuki za wizytę &&&&&&&

Gochson tutaj większość z nas po poronieniu,ale trzeba być dobrej myśli ,musi być w końcu dobrze :happy2:

Megami ja też miętusy na zmiane z gumami, kiedyś nam to minie :-D

gabi, w pierwszej ciąży kawy nie piłam, ale teraz ciężko mi zrezygnować, robię sobie w wielkim kubku z jednej płaskiej łyżeczki, woda do połowy i reszta mleko ;-)

Gochson, trzymam z całej siły kciuki, żebyś została na całe 8 miesięcy :tak:

Piszecie o mdłościach i wymiotach, ciekawa jestem, jak ze mną będzie, w pierwszej ciąży nie miałam absolutnie żadnych przykrych objawów, nie licząc zgagi, krwawiących dziąseł i trudności z oddychaniem pod koniec, a podobno druga ciąża się różni od pierwszej ;-)

Gochson jakie bóle brzucha masz na myśli? Bo się zestresowałam teraz, ale przy pozamaciczna przyrost bety hcg jest mniej niż 66% chyba a ja miałam przyrost ponad 100% ale dzisvten brzuch, zmartwilas mnie

Najbardziej niepokojącym znakiem jest ból w podbrzuszu (zazwyczaj po jednej stronie) o bardzo dużym nasileniu, tkliwość okolicy narządu rodnego oraz nieprawidłowe krwawienie z dróg rodnych, które ma inny charakter niż spodziewana miesiączka. W ciąży rozwijającej się wewnątrz macicy takie objawy nie powinny występować. Jeśli natomiast pojawiają się ostry ból, parcie na pęcherz moczowy i odbytnicę, przyspieszone bicie serca, przyspieszony i płytki oddech, zimne poty, silny niepokój psychofizyczny aż do utraty przytomności i omdlenia, stan taki wymaga natychmiastowej interwencji lekarskiej (i najczęściej zabiegu operacyjnego), gdyż bezpośrednio zagraża zdrowiu lub życiu kobiety.

Doggi lekkie bóle w podbrzuszu są normalne przy powiększającej się macicy, ja bardziej mówię o bólu nie do wytrzymania. Nie popadajmy też w paranoję.

No rano ten ból był nieznośny, wyprostować się nie mogłam cały skyrczony jak wzięłam no-spe trochę mi puscilo ale cały czas mam taki ten brzuch spiety, teraz już normalnie się ruszam ale wciąż jest taki nie teges

Gochson lekki ból miałam wcześniej i wiem ze się pojawia jak macica się powiększa, ale to było coś innego napewno mię paranoja!!

Mam c nadzieje ze to kolka

Ostatnia edycja:
reklama
Dziweczyny a tą nospe to Wam zalecali lekarze ? Ja raczej jestem przeciwna braniu leku od tak sobie. Nospe brałam w ciąży z pierwszym dzieckiem, ale dopiero pózniej ok 6 miesiąca. Nospa jest na skórcze, a na poczatku ciąży chyba bardziej bóle swiadczą o rozciagającej sie macicy, więc chyba magnez jest lepszy ??

Doggi jeśli ból jest męczący to chyba warto dmuchać na zimne i odwiedzic lekarza.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry