• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

reklama
Agulqa_b u mnie ddtvn :) uwielbiam z Prokopem i wellman oglądać :)

LayDeeK mi już zgaga id jakiegoś czaduv nie dokucza ale żadne środki typu migdały, mleko itp nie pomagały :/ tylko rennie ale to też na chwilę tylko ale zawsze coś

Hej hej

Nawet nie wiem co napisać - tak mi się dziś nic nie chce.... :szok:
Idę po drugą kawę, bo zasnę snem zimowym :baffled:
Dziś wizyta, ciekawe czy czegoś nowego się dowiem, czy tylko rach ciach i do domu... No i co ciekawego pani dr wymyśli, już mnie mdli na myśl o łażeniu na ktg :confused:

Doggi, a jak ci wcięło posta to próbowałaś wcisnąć strzałkę w tym oknie w którym się pisze? Jest w pierwszej linii na samym końcu.
Chce ktoś przepis na fajny piernik dojrzewający? Będę znowu robić. Można zrobić z niego piernik albo pierniczki...

To ja najpierw brałam Rennie, a później popijałam mlekiem, bo pojedynczo nic nie pomagało.
A ja mam już wstawiony krupniczek, zamarynowanego cycka na gyrosa, kawka wypita, śniadanko też już zjedzone :)
Jeszcze tylko poodkurzać muszę, bo na podłodze panuje istna masakra.
Na 12:30 idziemy do laryngologa, a gina mam na 17:30.
Pranie wstawię później tak żeby skończyło się prać jak Ł z pracy wróci, bo o ile rozwieszanie przeżyję to nienawidzę zdejmowania i składania poprzedniego więc zawsze zostawiam to jemu :-p

Megami a dlaczego na ktg masz chodzić? U mnie gin jic o tym nie mówił, tylko wiem ze mam być kolo 33tc zanim skończę 34tc żeby badania mu przynieść, pokazać ruchy malucha i sprawdzić czy się obrócił i potem w 36 tc, (38tc i 40tc jeśli bedxie potrzeba) o ktg nie wspomniał nic grrrr

McPearl ale ze jak, jak post Sue nie pokaże po naciśnięciu strzałki to jak wcidbe raz jeszcze to się pokaże?

Ostatnia edycja:
Jenn, Unita ale właśnie ten ostatni posiłek przed snem jest bardzo ważny.
Jak zjecie za wcześnie to organizm będzie głodny i na bank pojawią się ketony w moczu a to oznacza że dzidzia też jest głodna :tak:
Jak ja byłam w szpitalu i jeszcze mi te ketony wychodziły to pamiętam jak pani ordynator zawsze krzyczała - NIE GŁODZIĆ MALUSZKA !:-) No i te ketony podobno są gorsze niż ciut za wysoki cukier.
Zresztą zbyt restrykcyjna dieta też nie jest dobra w naszym przypadku. Bo normalnie przy niekontrolowanej cukrzycy dziecko może być bardzo duże. Ale często się zdarza że jak ciężarna je zbyt mało to jest odwrotny problem i dzidziuś jest niedożywiony.
Dziewczyny powodzenia z cukrami - żeby się w końcu ustabilizowało.

Doggi no ja w pierwszej ciąży miałam ktg na porodówce, w drugiej chodziłam po 41 tc... Ale moja pani gin coś ostatnio mówiła, że od kolejnej wizyty będziemy się spotykać częściej, będzie kolejne "większe" usg i pierwsze ktg :confused: Zobaczę co wymyśli i jak często. Jak sobie mam zrobić ktg w dniu wizyty to mi lotto, ale jak mam specjalnie jeździć przez całe miasto to chyba ją pogieło :-D

U mnie dziś wczorajsza grochówka :)

Jenn a co zjadasz? Może coś po czym cukier w nocy za szybko spada?

Ostatnia edycja:
reklama
Hmm ja w pierwszej ciąży miałam ktg od 35 tygodnia, ale to leżałam w szpitalu więc standard, a z Tymsonem miałam raz w 38 tygodniu, a później jak mnie już w dniu terminu na oddział przyjęli.
Tutaj wiem, że moja kumpela chyba jakoś częściej chodziła, ale ona miała podejrzenie dystrofii u małej i dlatego częściej miała kontrole.
Mam nadzieję, że mi gin częstszych wizyt nie zaleci, bo się chyba pochlastam.
Pamiętam, że z Tymkiem zawsze miałam co 3 tygodnie, a jak skończyłam 36 tydzień to gin mi powiedziała, że u niej to ostatnia wizyta i teraz jakby się coś działo to od razu do szpitala, bo ona i tak w gabinecie nic nie poradzi, bo to już w sumie czas na rodzenie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry