reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczeń 2015

Czy tylko ja codziennie myje podłogi na chacie?! Grrrr

LayDeeK ja te sprawy zostawiam mężowi choć i tak przy oli na nic się zdały "wspomagacze" jak juz się Zalamalam i sobie opuściłam wtedy ola postanowiła wyjść :p

Byliśmy na kolacji klasycznie tam gdzie zawsze, ostatni raz byłam miesiąc temu i czyli nie tak dawno o wiecie że te kelnerki wszystkie silnie zdziwione ze ja w ciąży?! Ja nie wiem czy dopiero teraz widać czy coś bo połowa sąsiadów też w szoku ze ja w ciąży!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, byłam dzisiaj na pokazie Thermomix-a i normalnie cudeńka robi, tylko ta cena... Noramalnie mąż chyba sprzeda motor :)))

Doggi wszystkiego naj...

Dzięki :-)

Aza to prawda Thermomix jest super, ułatwia wiele w kuchni, szczególnie jak ma się małą i na wiele przyrządów nie ma miejsca. Cena wysoka, to racja, ale nie warto kupować tańszych podróbek, jeśli mogę coś doradzić ;-)

Cześć dziewczyny..

Cały dzień nie zaglądałam, nie było mnie w domu. Jestem taka zmęczona , że masakra. Pierogów nie polepiłam - nie miałam kiedy... Nawet na masaż nie pojechałam, przełożyłam sobie na jutro...

Rano ledwo z wyra wyszłam... O 10:30 byłam w szpitalu już i tak do 18 prawie mnie w domu nie było.... Na chwilę przyjechałam tylko po papiery i przywiózł facet fotel do małego do pokoju jest zajebisty :-D W styczniu jak pokój będzie skończony to zrobię zdjęcie i wrzucę ;-) Brakuje jeszcze porządku :-D , zasłonek i dywanu. Paczki wszystkie przyszły (prócz nowego pompona ale to to tam...) no i popiorę nasze rzeczy i całą resztę małego.

Torbę do szpitala w sumie mogę już na spokojnie spakować , tylko stanika brakuje bo czekam aż mi przyślą bo za duży w obwodzie był. Ogólnie biustonosz bez szału ale to taki tam miekki pod koszulę tylko.... Co do pakowania to biorę wiadomo tą jedną do porodu (albo dłuższy t-shirt) i koszule mam na zmianę. Gacie biorę te jednorazowe siateczkowe i z 7 par bawełnianych :-D

Karpanna na bioderka się jedzie ale nikt nie każe już pieluszkować podwójnie profilaktycznie, zapomniałam już kiedy trzeba jechać ale położna mówiła , że do dobrego lekarza to od razu po porodzie rejestrować bo kolejki mogą być. Z ciast piekę tylko piernik, na święta zawsze w sowie zamawiam ciasta , zwłaszcza na wielkanoc uwielbiam ich paschę :-) Ja o poród też się martwię trochę bardziej niż bym się martwiła jak wszystko ok by było z moim zdrowiem a mam trochę schizę przez moje nadciśnienie.... No ale cóż.... Coraz częściej myślę o cc ale zniechęca mnie jedno - zbyt długie dochodzenie do siebie po cc (chodzi mi o intensywniejsze ćwiczenia fizyczne...). Blizna ta widoczna mi by nie wadziła bo i tak kupiłabym plastry które używają laski po op. plastycznych, bardziej już bym o te cięcia w środku też się martwiła... Za to przy sn boję się o swoją małą i jej kondycję po porodzie....

Co do prania to ja swoje ciuchy( koszule, gacie i z biustonoszem też tak zrobię) z racji tego , że nowe to wszystko w 60 stopniach w normalym płynie i przed pakowaniem wypiorę w dzieciowym.

Doggi masakra,aż mnie ciary przeszły. Ja dziś robiłam badania i wyniki odebrałam i mam idealne, zwłaszcza z hgb mam ładne z czego się bardzo cieszę :)

Ja już mam od 2 tyg olejek do masażu krocza w domu , weleda sie nazywa jakiś niemiecki. W sumie od wczoraj mieliśmy zacząć masowac ale małż czeka na poniedziałek aż "wujka" się spyta i dostanie pozwolenie :-D Ja zapier*** równo, do góry i na dół, całe dnie się kręcę, ujeżdzam aż dzisiaj sie już wnerwiłam i na mojego siadłam , że qrwa co to ma być że może by sam dupę ruszył (i ogólnie dostał opier... nawet za chęć do życia i miłość do ojczyzny :-D ) a nie , że za 10 dni w 9 miesiąc wchodzę a ja jak nie w ciąży zapier...zamiast usiąść na tej dupie i korzystać z ostatnich chwil błogiego spokoju....

Aza u mnie koleżanka to sprzedaje, podobne sprzęty masz za 1/10 tej ceny np philipsa.

Ale u mnie piździ.... :-o

Ostatnia edycja:
reklama
Agulqa_b trudno powiedzieć każda jest inna na jedne działa na inne nie, ja bym się wstrzymała do bezpiecznego terminu. Bo może nic nie dać a równie dobrze może pognac

Do góry