reklama

Styczeń 2015

Nasze wesele nie było może zbyt wystawne ale coś tam też trzeba było zapłacić. Choć nie żałuję bo to w końcu taka tradycja słowiańska. Jakby tak z wszystkiego rezygnować to by na końcu człowiek całe życie siedział w domu.

Młody miał dzisiaj jasełka. Fajnie wyszło. Dzieciaki dostały pokaźne paczki, a babka przebrana za gwiazdora była po prostu genialna. Teksty miała świetne.

Mój M też mnie ostatnio wkurza. Od czasu gdy codziennie dojeżdża do pracy to już później nic mu się nie chce. Ja go rozumiem, że jest zmęczony i w ogóle, ale kolejny raz prosiłam by umył małego i kolejny raz skończyło się to tym, że ja to robiłam. Bo oczywiście młody nie chciał iść to ten go zostawił i sam poszedł się umyć. No cholera mnie weźmie. Jak to będzie po porodzie? Też będę musiała najpierw jedno dziecko kłaść, a później drugie? Wykończę się...

reklama
pewnie gdybym brała slub przed dziećmi to było by tak,że rodzice zrobiliby nam to wesele,ale my bralismy ślub z 2 malutkich dzieci i niechcielismy pomocy finansowej,więc zrobilismy na co było nas na ten czas stać :tak:

LayDeek właśnie. Ja tam nie potępiam, bo każdy robi wg siebie i własnych możliwości. Ja jak bym chciała zrobić wesele to było by skomplikowane, bo połowę rodziny w tym babcie mam w niemczech, rodzina T z Czech wiec juz sam koszt hotelu był by spory, jeszcze wiele innych rzeczy przemawia na nie, poza tym jak juz pisałam na ślubie kościelnym mi nie zależy, a z kolei po co mi tylko on jeśli nie mogę wziąść konkordatowego, w świetle prawa i tak nie będziemy małżeństwem.

Aczkolwiek nie ukrywam, że jako gość Lubie się na weselach bawić:p

Jezyk wlasnie my z ł tez nie czujemy potrzeby wielkiem impry
Wole na super wakacje jechac i wspomnienia miec ;-)

Alecta ja kiedys sobie nie wyobrazala ale teraz jakbym miala 30k dac na wesele to wolalabym kredyt nadplacic i szybciej miec z glowy :-P

Jezyk spaaaac, no no :-P

My myslelismy wlasnie nad malym bez poprawin na jakies 30-40osob maks do 2 w nocy np. Powiedzmy cos na styl 18stek tyle ze slub i chrzesy lub sama kolacja dla najblizszych
Wszsytko wyjdziw w praniu ile kasy bedziemy miec
Ale jak mam wydac 2-3k a 10czy 15 to dla mnie jest roznica :-P

Agulqa no dlatego ja w takim wypadku brałabym tylko cywilny.
Sam kościelny do niczego mi potrzebny nie jest, ja nie z tych co muszą, bo to "po bozemu" itp.
Dla mnie to jest tradycja, że biorę kościelny i później jest weselicho, a bez weselicha to mi cywilny wystarczy i przynajmniej nie muszę za niego 500 zł kiecolowi płacić mimo, że on wtedy wykonuje swoją pracę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry