reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2015

Sprite - są 2 rodzaje szczepionki 6w1 hexacima i infanrix hexa czy jakoś tak.

Femme- 2 chrzestne nigdy nie mogą być bo to mają być rodzice chrzestni. Za to na ślubie może być 2 świadków tej samej płci ;)

Pieluch dada też są 2 rodzaje- normalne i premium. Jak dla mnie te pierwsze są mega sztywne i do d***, za to te premium super. Tylko dady rozmiarowo wychodzą większe niż pampers.

Ostatnia edycja:
reklama
Mogą być dwie chrzestne :) u nas w parafii obok ksiądz pozwala na to :) tak samo jak pozwala na chrzestnych kogoś kto ma tylko cywilny.

Co ksiądz to inaczej widzę... Zdecydowaliśmy się w końcu na mojego siostrzenca bo okazuje się że może być 14 latek bez bierzmowania :p

Mi kiedys pielegniarka w przychodni mowila, ze jesli chce brac skojarzone to 5w1, bo 6w1 ma w sobie gruzlice, a teraz noworodki sa na to szczepione juz w szpitalu i przy 6w1 byloby o 1 dawke za dużo.

hmmmm...

alecta, ale młody ma wbite w książeczce, że 09.02. (urodził się 08.02.) był szczepiony na gruźlice (w szpitalu), a mimo to resztę szczepień brałam 6w1 hexa (ale nie wiem jaka), bo raz mam wpisane HEXA, raz naklejkę infanrix.

moje pytanie stąd się wzięło, że piszecie ciągle o 5w1 lub nfz. a położna jak u mnie była też wspomniała o 5w1 lub nfz. ja się nie dopytałam jeszcze w przychodni, bo do szczepienia mamy miesiąc czasu, ale mnie to zaciekawiło.

Sylwii, a znasz bieżące ceny?

Sprite mi o tym szczepieniu na gruźlice w 2 przychodniach mówili (w wlc i w p-sku jak do przychodni dzieciaki zapisywałam) więc coś w tym jest, ale dopytaj jeszcze w swojej

reklama
Do góry